Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΟΥΛΗ!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

Ως Δικηγόρος κι Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, έμαθα εδώ και μήνες για την τραγωδία που ζει μια...

οικογένεια Ελλήνων, της ευρύτερης οικογένειας των Βατραχανθρώπων, αντιμετωπίζοντας το εκ γενετής πρόβλημα νεφροπάθειας του μωρού τους, ήδη ηλικίας 3 ετών, το οποίο από την 5η ημέρα της ζωής του βρίσκεται συνέχεια στα νοσοκομεία, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μετά από πολύχρονη νοσηλεία - κοροϊδία στη Γαλλία κατόπιν Εισαγγελικής παραγγελίας και δεύτερη νοσηλεία στη Ρώμη, μετά από δεύτερη Εισαγγελική παραγγελία της κας Εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών και παρά την αμέριστη συμπαράσταση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίου και του προέδρου του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Κώστα Γιαννόπουλου, η οικογένεια και ο μικρός Πανούλης είναι σε απελπιστική κατάσταση.
Το παιδί νοσηλεύεται κι υποστηρίζεται από άποψη αιμοκάθαρσης με καθετήρα στην καρδιά, με τον οποίο μαθαίνει να ζει, στο νοσοκομείο Bambino Jesus  της Ρώμης, ήδη από την 1η Φεβρουαρίου 2015, χωρίς και πάλι να δρομολογείται η μεταμόσχευση, αφού οι γιατροί δίνουν πιθανό χρόνο αναμονής 2-4 χρόνια! Όπως φαίνεται η Ενωμένη Ευρώπη, ποτέ δεν ενώθηκε για να εξυπηρετήσει τα καθημερινά συμφέροντα κι ανάγκες των πολιτών της, που χωνεύουν αργά και βασανιστικά ότι το κυριότερο "ανθρώπινο δικαίωμα", που έχει ήδη κατακτηθεί είναι το "δικαίωμα" να πεθαίνουν αβοήθητοι ...!
Σήμερα - 3 χρόνια μετά - και παρά την αυτοθυσία των γονέων του, που εγκατέλειψαν τα πάντα, για να σώσουν το παιδί τους, ο Πανούλης ατενίζει το μέλλον με στωικότητα και τεράστια υπομονή, ενώ οι γονείς του καταθέτουν τις τελευταίες ρανίδες δύναμής τους, χωρίς καμμία πλέον οικονομική στήριξη από την Ελλάδα και την ελπίδα τους να στερεύει.  Οι Ελληνικές Υπηρεσίες που εμπλέκονται, δείχνουν σημάδια «κούραση» έως αδιαφορίας, σαν να μην είναι έργο της η υποστήριξη τέτοιων ακραίων ανθρώπινων αναγκών κι αναλώνονται στην διεκπεραίωση των «τυπικών», χωρίς καμμία ουσιαστική εμπλοκή για την προώθηση επίλυσης του κρίσιμου αυτού προβλήματος ζωής ή θανάτου.
Επισυνάπτω στην παρούσα την τελευταία αίτηση για έκδοση Εισαγγελικής παραγγελία και την έκκληση των γονέων προς τις Ελληνικές Υπηρεσίες, με μία προσωπική ικεσία, προς κάθε αρμόδιο κι ενδιαφερόμενο, να βοηθήσει την οικογένεια και τον Πανούλη, με όποιο τρόπο μπορεί.

Κυριάκος Κόκκινος-Δικηγόρος
Τηλ. 6973022722-2103300991-2/2106666658

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου