Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΟΙ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!!!



ΠΕΡΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Τις τελευταίες μέρες, και ειδικά μετά την επιβολή ελέγχων κεφαλαίων...

από τις τράπεζες, οι Έλληνες πολίτες βιώνουν για πρώτη φορά το αίσθημα να μην κατέχουν τις οικονομίες τους. Η κ. Κατσέλη προτρέπει τους Έλληνες πολίτες να εμπιστευθούν τις Ελληνικές τράπεζες, και να επιστρέψουν τα χρήματά τους στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, για το καλό, λέει, της Ελληνικής οικονομίας.
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην κ. Κατσέλη, τους λόγους για τους οποίους δεν θα επιστρέψουν τα χρήματα σε Ελληνικές Τράπεζες,
 Οι Έλληνες έχουν πειστεί με τις πράξεις των  εκάστοτε κυβερνήσεων,  για την αναξιοπιστία τους. Τι να σας πρωτοαναφέρουμε άλλωστε? Τους ανθρώπους  που έβαλαν φωτοβολταϊκά και μονομερώς κουρέψατε το 30% των υπογρααμμμένων συμβάσεων, τα κίνητρα για  αντικατάσταση των παλαιών αυτοκινήτων με νέα τα οποία σκουριάζουν στα γκαράζ αφού κατόπιν θεωρήθηκαν τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης ή μήπως να σας θυμίσουμε και τις προσκλήσεις του ΟΔΔΗΧ και της ΤτΕ προς το αποταμιευτικό κοινό να στηρίξει την χώρα αγοράζοτας ομόλογα Ελληνικού δημοσίου? 
Και για ποια αξιοπιστία του Ελληνικού αποταμιευτικού συστήματος και  μπορείτε να μιλάτε από την στιγμή που το ίδιο το κράτος με το PSI+, δήμευσε τις οικονομίες των Ελλήνων Ομολογιούχων που έκαναν το λάθος να σας πιστέψουν όταν διαβεβαιώνατε τότε, ως μέλος κι εσείς η ίδια της κυβέρνησης, οτι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε και ξεδιάντροπα αργότερα μας χαρακτηρίσατε στυγνούς εκβιαστές!!!
 Μία κίνηση καταστροφική για την οικονομία της Ελλάδας, αφού πρώτον κατέστρεψε την δυνατότητα εσωτερικού δανεισμού, του Ελληνικού κράτους, εξαρτώμενη πλήρως πλέον από τους ξένους δανειστές, και δεύτερον ο τρόπος αντιμετώπισης των αποταμιευτών ομολογιούχων, έδωσε το στίγμα σε όλους τους Έλληνες, ότι το Ελληνικό κράτος δεν έχει ούτε την θέληση, ούτε τον τρόπο να προστατεύσει τον  απλό Έλληνα πολίτη.
Ήδη λοιπόν έχει γίνει πριν τρία χρόνια κούρεμα αποταμιεύσεων, αποταμιεύσεις που τοποθετήθηκαν απ’ευθείας στο Ελληνικό κράτος. Και αφού έγινε μία φορά, η παγίδα είναι στημένη και θα ξαναγίνει, τα λόγια δεν φτάνουν στα αυτιά μας πλέον.
Για να ανακτηθεί η αξιοπιστία στο τραπεζικό σύστημα, αλλά και η αξιοπιστία του Ελληνικού Κράτους, έτσι ώστε να επιστρέψουμε στην ομαλότητα, και να αποφύγουμε τις καταστροφικές συνέπειες του κουρέματος των καταθέσεων, θα πρέπει άμεσα να εκπονηθεί σχέδιο αποκατάστασης της αξιοπιστίας του ελληνικού αποταμιευτικού συστήματος ΜΕ ΕΡΓΑ. Έργα που θα διορθώνουν τα λάθη του παρελθόντος ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί και το τραπεζικό σύστημα και το δημόσιο, με χαμηλά επιτόκια όπως γίνεται σε κάθε πολιτισμένη χώρα και να σταματήσουμε να παρακαλάμε στις Βρυξέλλες για την δόση μας.
Όλος ο πολιτικός κόσμος έχει αποδεχθεί ότι συνέβη μία τεραστίων διαστάσεων άδικη καταστροφή των 15.000 οικογενειών ομολογιούχων. Μείναμε όμως στην αναγνώριση και όχι στην αποκατάσταση των ομολογιούχων.
Όσο θα μένετε απαθείς σε αυτήν την αδικία 15.000 οικογένειες, παντού θα αναδεικνύουν, την αναξιοπιστία του Ελληνικού κράτους, και κατ’ επέκταση του τραπεζικού συστήματος.
Κλείνοντας κ. Κατσέλη θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε, ότι με εκκλήσεις και λόγια του αέρα, όχι μόνο δεν θα γυρίσουν πίσω τα χρήματα των Ελλήνων καταθετών, αλλά θα φύγουν και αυτά τα λίγα που υπάρχουν μέσα στο τραπεζικό σύστημα, εξήντα εξήντα.

Από την θέση που είστε σήμερα σας καλούμε δημόσια σε συνάντηση για να σας προτείνουνε πράξεις που θα δείχνουν ότι πράγματι το κράτος θέλει και είναι ικανό να προστατεύσει τις οικονομίες των Ελλήνων πολιτών. Και το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να ξεκινήσετε από τις παλιές αμαρτίες. Άλλωστε οι ευθύνες των τραπεζών, το ξέρετε, είναι πολύ μεγάλες στην εξαπάτηση που έχουν υποστεί οι Έλληνες ομολογιούχοι, κι όλοι βλέπουμε πως τράπεζες και κράτος κρατιούνται χέρι χέρι .  
(ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου