Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΕΙΔΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΕΣΚΥΨΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΝΕΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ: ΑΥΞΗΞΕ ΤΟ ΟΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΑ 72 ΕΤΗ!!!

Σε λίγο θα της καταργήσουν τελείως τις συντάξεις. Οι ξεφτίλες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα αρχίσουν να λένε ότι "έχουμε κόκκινες γραμμές που...


δεν παραβιάζονται", μέχρι που θα μας σφίξουν και άλλο τη θηλιά, θα κλείσουν ξανά τις τράπεζες, για να υποκύψουν μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις και να πουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ "ευτυχώς που παραμείναμε στο ευρώ. Σώσαμε τη χώρα από τα χειρότερα". 
το παρακάτω ρεπορτάζ από το euro2day:
Η τρόικα ζητά να συνδεθεί το όριο συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής και από το 2021 να ανεβαίνει κάθε χρόνο κατά μισό έτος. Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης προβλέπονταν από το πρώτο μνημόνιο, όμως δεν εφαρμόστηκε.
Το θέμα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 72 χρόνια επαναφέρουν οι δανειστές, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά».
Συγκεκριμένα, η τρόικα ζητά να συνδεθεί το όριο συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής και από το 2021 να ανεβαίνει κάθε χρόνο κατά 0,5 έτος και μέχρι να πιάσει τα 70 έτη. Μάλιστα, σε βάθος χρόνου ο στόχος είναι το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης να πάει στα 72 έτη.
Σημειώνεται ότι στο πρώτο μνημόνιο προβλεπόταν ότι τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης θα πρέπει να καθορίζονται και με βάση το προσδόκιμο ηλικίας των κατοίκων μιας χώρας και σύμφωνα με αυτή την παράμετρο στην Ελλάδα σε βάθος χρόνου θα πρέπει να φτάσουν τα 72 έτη.

1 σχόλιο:

  1. ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ - ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΕΘΑΝΕΙ - ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΑ 67 Ή 72 ΤΟΥ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΔΗΛΑΔΗ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ, ΜΙΛΑΩ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή