Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ! ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ!!!

Στους 27 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από επίθεση αυτοκτονίας που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος τη Δευτέρα εναντίον Κούρδων ακτιβιστών...

 και νεολαίων σοσιαλιστών στην τουρκική πόληΣουρούτς κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
Οι τραυματίες ανέρχονται σε περίπου 100, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών και με δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων στο Reuters.
Τούρκος αξιωματούχος που μίλησε ανώνυμα στο Reuters επιβεβαίωσε ότι την επίθεση εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος, σημειώνοντας ότι είναι το πρώτο χτύπημα της οργάνωσης σε τουρκικό έδαφος.
Βεβαίως δεν είναι ένα τυφλό χτύπημα. Είχε στόχο Κούρδους αριστερούς νεολαίους και Τούρκους μέλη της σοσιαλιστικής νεολαίας. Δηλαδή, τους μεγαλύτερους εχθρούς όχι μόνο των τζιχαντιστών αλλά και του καθεστώτος Ερντογάν.
suruc_map
Η επίθεση σημειώθηκε στον κήπο ενός πολιτιστικού κέντρου στην καρδιά της πόλης, όπου είχαν συγκεντρωθεί Κούρδοι νεολαίοι και μέλη της σοσιαλιστικής νεολαίας.
Η Σουρούτς βρίσκεται απέναντι από την κουρδική πόλη Κομπάνι της Συρίας.
suruc_mesa1
Υπενθυμίζουμε ότι στα τέλη Ιουνίου τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσαν νέα επιδρομή στην Κομπάνι, γνωρίζοντας πολύνεκρη ήττα από τις κουρδικές δυνάμεις έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις. Σε εκείνη την επιδρομή οι τζιχαντιστές μέχρι να ηττηθούν σκότωσαν εκατοντάδες αμάχους κάτοικους της Κομπάνι.
Λίγο αργότερα από την επίθεση αυτοκτονίας στη Σουρούτς τη Δευτέρα, έκρηξη σημειώθηκε και στην Κομπάνι.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η δεύτερη αυτή έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο το οποίο είχε στόχο ένα σημείο ελέγχου που διαχειρίζονται οι Κούρδοι αριστεροί αντάρτες του YPG, οι οποίοι έχουν τον έλεγχο της πόλης.
Από την πλευρά των Κούρδων, εκπρόσωπος του YPG/YPJ έκανε λόγο για «εκρήξεις» στο Κομπάνι στη διάρκεια επιχείρησης για την απενεργοποίηση εκρηκτικών μηχανισμών που είχαν τοποθετήσει οι τζιχαντιστές.
Αναφορικά με την έκρηξη στο Σουρούτς, την οποία το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών χαρακτήρισε «τρομοκρατική επίθεση», το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε εικόνες με πτώματα να κείτονται κάτω από δένδρα έξω από το κτίριο του πολιτιστικού κέντρου στην πόλη αυτή, που απέχει περίπου 10 χλμ. από την Κομπάνι.

suruc4Δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη, άνθρωποι τρέχουν να κρυφτούν, τραυματίες και νεκροί παντού διάσπαρτοι, τα δέντρα στον κήπο φλέγονται.

«Καλούμε όλους να παραμείνουν ενωμένοι και ψύχραιμοι μπροστά σε αυτή την τρομοκρατική επίθεση, η οποία στοχεύει εναντίον της ενότητας της χώρας μας», αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση το υπουργείο.
Δικαιολογημένα οι τουρκικές Αρχές κάνουν λόγο για χτύπημα στην ενότητα της Τουρκίας. Η πρωτοφανής σφαγή με θύματα Κούρδους και σοσιαλιστές νεολαίους, ίσως είναι εκείνη η σπίθα που βάλει φωτιά σε όλη την Τουρκία.
Μια βαθιά διχασμένη Τουρκία όχι μόνο μεταξύ των 72 διαφορετικών εθνών που κατοικούν στα εδάφη της, με μεγαλύτερη μειονότητα τους Κούρδους, αλλά και μεταξύ ισλαμιστών – τζιχαντιστών και οπαδών του κοσμικού κράτους από την άλλη.
suruc5
«Είδα περισσότερα από 20 πτώματα. Θεωρώ ότι ο αριθμός των τραυματιών είναι μεγαλύτερος από 50. Ακόμη τους μεταφέρουν με ασθενοφόρα. Ήταν μία τεράστια έκρηξη. Όλοι τρανταχτήκαμε», είπε τηλεφωνικώς στο Reuters ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Μεχμέτ.
suruc6
Η Περβίν Μπουλντάν, βουλευτής του αντιπολιτευόμενου φιλο-κουρδικού κόμματος HDP, δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που νεαροί Κούρδοι συγκεντρώνονταν στο πολιτιστικό κέντρο στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής τους στην Κομπάνι.
«Νεαροί Τούρκοι και Κούρδοι είχαν συγκεντρωθεί για να περάσουν στην Κομπάνι και ήταν προγραμματισμένες τριήμερες ή τετραήμερες δραστηριότητες», είπε η ίδια στο Reuters και πρόσθεσε ότι βουλευτές του HDP βρίσκονται καθ” οδόν προς τον τόπο της έκρηξης.
Νοσοκομειακή πηγή δήλωσε ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 20 κι έκανε επείγουσα έκκληση για αιμοδότες.
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου