Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ!

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η λειτουργία του μοναδικού στη χώρα ακτινοθεραπευτικού τμήματος για παιδιά με καρκίνο, το οποίο στεγάζεται...

στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Αιτία, είναι ότι δεν υπάρχει γιατρός να αναλάβει το τμήμα.
Ετσι, ουσιαστικά αυτήν τη στιγμή η στελέχωση του τμήματος με ακτινοθεραπευτές γίνεται από μη μόνιμους γιατρούς. Το τμήμα λειτουργεί με ειδική άδεια από τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, την οποία πρέπει να αναλάβει μόνιμος γιατρός ΕΣΥ του τμήματος.
Όπως αναφέρει η Φλόγα - Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ζητείται η άμεση προκήρυξη και κάλυψη 2 θέσεων εξειδικευμένων Ακτινοθεραπευτών ιατρών και δύο θέσεων Ακτινοφυσικών.
Ο Σύλλογος τονίζει ότι: «Οι μέρες, ακόμα και οι ώρες είναι πολύτιμες για κάποιους ανθρώπους. Για κάποιους, αύριο μπορεί να είναι αργά.
Σήμερα, τα περισσότερα παιδιά με καρκίνο μπορούν να ιαθούν. Για να γίνει αυτό χρειάζεται έγκαιρη διάγνωση, εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, διαγνωστικό και ακτινοθεραπευτικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.
Μετά τον κεραυνό της διάγνωσης και αφού διαχειριστούμε τα πρώτα συγκλονιστικά συναισθήματα που μας κατακλύζουν, επικεντρώνουμε την προσοχή μας σ’ αυτό το ένα παιδί μας που νοσεί. Ζούμε τον καρκίνο μας, βλέπουμε, ακούμε, μαθαίνουμε, διασταυρώνουμε πληροφορίες και απόψεις και κρίνουμε, όσο μπορούμε πιο δίκαια. Είμαστε κάθε μέρα στα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία και γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες και τις προτεραιότητες, προκειμένου να κερδίσουμε τη ζωή των παιδιών μας.
Διαπιστώσαμε λοιπόν, ότι η ακτινοθεραπεία γινόταν σε κέντρα που δεν ήταν σχεδιασμένα και εξειδικευμένα για παιδιά. Έτσι σχεδόν από την ίδρυσή της, η Φλόγα των γονιών, έθεσε βασικό στόχο τη δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου για παιδιά. Το κόστος ήταν πολύ μεγάλο για να το αναλάβουμε μόνοι μας και εμείς μια χούφτα γονείς, χωρίς διαφημιστικά γραφεία και μεγάλες γνωριμίες.
Με τα χρόνια, η ανάγκη για την ίδρυση εξειδικευμένου Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου γινόταν όλο και πιο επιτακτική, δεδομένου ότι ο εξοπλισμός στα δημόσια νοσοκομεία ενηλίκων, δεν ακολουθούσε την εξέλιξη της τεχνολογίας όπως θα έπρεπε.
Τελικά, με τον αγώνα και την επιμονή της Φλόγας, το Ακτινοθεραπευτικό τμήμα έγινε πραγματικότητα στο Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού. Αποτελεί το πιο σημαντικό βήμα που έχει γίνει στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Μια τεράστια επένδυση χορηγία της ΟΠΑΠ ΑΕ (3 εκατ. ευρώ) και της Φλόγας (1/2 εκατ. ευρώ). Το τμήμα στη πλήρη του ανάπτυξη έχει δυνατότητα να καλύψει με ασφάλεια, εκτός από τα παιδιά και τους έφηβους όλης της χώρας.
Το τμήμα μας υποχρεώνεται να σταματήσει τη λειτουργία του γιατί δεν υπάρχει ιατρός του ΕΣΥ να αναλάβει την άδεια λειτουργίΣοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η λειτουργία του μοναδικού στη χώρα ακτινοθεραπευτικού τμήματος για παιδιά με καρκίνο, το οποίο στεγάζεται στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Αιτία, είναι ότι δεν υπάρχει γιατρός να αναλάβει το τμήμα.
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου