Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΔΗΜΙΑ…ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!

ΕΝ ΜΕΣΩ ΝΕΩΝ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΓΚΟΥΜΕΝΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΡΗΜΑΞΕ Η ΑΓΟΡΑ!

Η κρίση την οποία έχουν σχεδιάσει οι τροϊκανοί της Μέρκελ και του Δ’ Οικονομικού Ράϊχ, έχει κυριολεκτικά ρημάξει τις επιχειρήσεις μικρομεσαίες και όχι μόνον. Η θεωρούμενη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, χάνεται από τα στυγνά φορολογικά μέτρα που περιορίζουν στο ελάχιστο την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών. Η ανελέητη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου τα τελευταία δύο χρόνια, με τις συνεχείς αυξήσεις στον Φ.Π.Α.  , τα χαράτσια και την αφαίμαξη μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, έχει καταστρέψει τους εμπόρους και επαγγελματίες, οδηγώντας τους στην ανεργία.

Την ίδια κυνικά αδιάφορη στάση, τηρεί και η μεταβατική Κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία ετοιμάζεται να λάβει νέα εξοντωτικά για τη μεσαία τάξη μέτρα! Κατ’ εντολή βεβαίως των τροϊκανών, οι οποίοι έχουν στόχο την καταστροφή της χώρας και του λαού!
Γειτονιές που άλλοτε έσφυζαν από ζωντάνια και αγοραστική δύναμη, έχουν μετατραπεί σε έρημες περιοχές ή «στέκια» ναρκομανών όπου παίρνουν ανενόχλητοι τη δόση τους. Σε πρώην εμπορικές ζώνες, σήμερα επικρατεί η βρωμιά και δυσωδία! 

Η 40χρονη Π.Ε. που διατηρεί κατάστημα στο Χολαργό, μας είπε: «Τα βράδια φοβάμαι. Η περιοχή θυμίζει …νεκροταφείο. Έχουν κλείσει αρκετά μαγαζιά γύρω από το δικό μου, η δουλειά έχει πέσει πάρα πολύ και τα βράδια έχω το φόβο μην μπουν κλέφτες και μου κάνουν κακό. Η κατάσταση είναι τραγική. Δεν έχουμε δουλειά, κινδυνεύει και η ζωή μας. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα κλείσω κι εγώ το μαγαζί μου. Δεν θα αντέξω».
Άλλη επαγγελματίας, η Κ.Π. με κατάστημα οπτικών στα Σεπόλια, είπε: «Το είδος το δικό μας θεωρείται πλέον πολυτελείας. Ποιος θα αγοράσει γυαλιά ηλίου; Οι  περισσότεροι προτιμούν να πάρουν απομιμήσεις από τους Πακιστανούς στην Ομόνοια ή στα Προπύλαια, παρά να δώσουν 100 ευρώ για να προμηθευτούν γυαλιά ηλίου από τα Οπτικά. Η αγορά έχει πεθάνει και σε λίγο θα βάλω κι εγώ λουκέτο».
Η Ε.Μ. που διατηρεί κατάστημα κοσμημάτων και που πρόσφατα διαρρήκτες τις πήραν όλα τα κοσμήματα από την επιχείρησή της, έχει υποστεί τέτοια καταστροφή που δεν…μπορεί να βάλει λουκέτο στο κατάστημά της. «Χρωστάω στην εφορία, χρωστάω και στο ΤΕΒΕ με αποτέλεσμα να μην έχω χρήματα να πληρώσω, για να βάλω λουκέτο στην επιχείρησή μου», μας λέει και συμπληρώνει: «Είμαι απελπισμένη»!

Απελπισία, θλίψη και απογοήτευση, είναι τα συναισθήματα που κατακλύζουν όποιον κάνει οδοιπορικό στις γειτονιές που μέχρι πριν από δύο χρόνια υπήρχαν πολλά καταστήματα! Σήμερα κυριαρχούν η ερημιά και τα λουκέτα, το ένα μετά το άλλο.
Μια βόλτα 150-200 μέτρων στην πλατεία Δημοκρατίας και γύρω από αυτή στο Χολαργό, αποτυπώνει την τραγική πραγματικότητα. Ακόμη και επιχειρήσεις παιδικών παιχνιδιών ειδών δώρου, αλλά και αρτοποιεία, καταστήματα γυναικείων εσωρούχων, που γενικά εθεωρούντο εύρωστες επιχειρήσεις, έχουν κατεβάσει ρολά! Μέχρι και καταστήματα Κινέζων που κάποτε είχαν δουλειά, κλείνουν και φεύγουν από την παρακμάζουσα χώρα μας!
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε δείχνουν ποια είναι τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής του ΔΝΤ και της Μέρκελ στην Ελλάδα. Πολιτική την οποία ακολουθούν πιστά οι δικοί μας δωσίλογοι πολιτικοί ταγοί, σκοτώνοντας την Ελλάδα και τους Έλληνες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου