Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

«Χαμός» με τη νέα θέση της Λαϊκής Αγοράς

   γράφει ο Θανάσης Αυγουρόπουλος
  Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού
Δυστυχώς σε διάστημα ολίγων ημερών δικαιώθηκα για δεύτερη φορά. Η νέα θέση της Λαϊκής Αγοράς που ορίστηκε να γίνεται από σήμερα και για τέσσερες μήνες στην οδό 25ης Μαρτίου, από το Ηρώο και μέχρι την οδό Υμηττού (για τα οπωρολαχανικά), όπως αποδείχτηκε και στην πράξη είναι η πλέον ακατάλληλη.
Προσωπικά δέχτηκα έντονα παράπονα από δεκάδες συνδημότες μας, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν, κυρίως επειδή είναι πολύ μακριά και σχεδόν στα σύνορα με τον Παπάγου.  Επίσης, όπως μου μετέφεραν, αλλά και από επιτόπια δικιά μου επίσκεψη, διαπίστωσα πως, στους πέριξ από τη Λαϊκή δρόμους παρατηρήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας θα παραθέσω το σχετικό απόσπασμα από την τοποθέτησή μου στις 21/7/2011 στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν προτάθηκε η συγκεκριμένη θέση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Δασκαλόπουλο:
«Η νέα θέση που προτείνετε έχει δύο σοβαρά μειονεκτήματα. Το πρώτο μειονέκτημα συνίσταται στο ότι, η οδός 25ης Μαρτίου είναι από τους βασικότερους οδικούς άξονες του Χολαργού και κάθε Δευτέρα οι πέριξ δρόμοι θα πλημμυρίζουν από αυτοκίνητα. Τα αυτοκίνητα που θα έρχονται από Περικλέους και Ουρανίας θα υποχρεώνονται να στρίβουν αριστερά στην Ευριπίδου και στη συνέχεια στη Φειδίου, Κεφαλληνίας, Αγίας Τριάδας κλπ με αποτέλεσμα να γίνεται χαμός.
Δεύτερον και το σημαντικότερον μειονέκτημα, η συγκεκριμένη θέση βρίσκεται στο άκρον του Χολαργού. Κύριοι της διοίκησης του Δήμου σας ερωτώ: Πως και πότε θα εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι που διαμένουν στην Αρκαδίου, Λ. Δεδούση, Αριστοτέλους, Τσαλδάρη. Ψαρών, Αμφίσσης, 17ης Νοεμβρίου, Πλατεία Κύπρου, Σωκράτους κλπ; Θα περιμένουν 4 και 8 μήνες που θα πάει η Λαϊκή στην Φανερωμένης και στην Ευριπίδου;
Σίγουρα η πρόταση να μετακινείται η Λαϊκή Αγορά κάθε 4 μήνες είναι σωστή. Όμως με μία προϋπόθεση. Πρώτον, να υπάρχουν οι κατάλληλες θέσεις και δεύτερον να εξυπηρετείται η πλειοψηφία των συνδημοτών μας».
Δυστυχώς τότε δεν εισακούστηκα και ελήφθη κατά πλειοψηφία η απόφαση για τη νέα θέση που πρότεινε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος. Ήμουν ο μοναδικός που μειοψήφισα και Λευκή ψήφο «έριξαν» οι κ.κ. Κεχρής Ι., Πολυκαλά Χ., Πλειώνης Δ. & Ζήκας Π.
                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου