Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ-ΘΡΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!

Ο Σύνδεσμος Μακεδόνων-Θρακών διά του Προέδρου κ. Παρίση, αναφέρεται στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και περιέργως οικειοποιείται την αλήθεια. λέγοντας ότι θέλει να τοποθετήσει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση! Τι λέτε κε Παρίση; Από πού κι ως πού είστε ο τιμητής της αλήθειας;
Αντιθέτως, εμείς σας λέμε ότι οφείλετε να είστε πιο σαφής και καθαρός σε όσα λέτε, διότι όπως φαίνεται μέσα από την επιστολή, βάζετε τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι. Κύριε Παρίση, ποιος οικειοποιήθηκε την δωρεά σας; Ο "Παρατηρητής" που απλά θέλησε να προτείνει μια θέση που να τιμά με τον καλύτερο τρόπο τον μεγάλο στρατηλάτη; Ποιος κομματικοποίησε το θέμα; Ο "Παρατηρητής" και ο εκδότης του, που απειλούνται από αναρχο-αριστερά στοιχεία; 
Αντί να εκφράσετε τη συμπαράστασή σας, αφήνετε  σκότος και σκιές να κηλιδώνουν την προσπάθεια της εφημερίδος μας; Ο "Παρατηρητής" ευθύνεται για κομματικές αντιπαραθέσεις; Έχει καμμία σχέση η πρωτοβουλία των 250 πολιτών με παρατάξεις; Όταν μάλιστα υπογράφουν άνθρωποι πέρα και πάνω από ιδεολογικά-πολιτικά περιχαρακώμματα; Ξέρετε τι λέτε; Έτσι αποκαθιστάτε την αλήθεια;
Νομίζουμε ότι αφήνετε να αιωρείται λάσπη που αμαυρώνει την  προσπάθεια 250 πολιτών που ήθελαν να τιμήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον Μέγα-Αλέξανδρο. Αυτοί όλοι, θέλησαν να τοποθετηθεί το άγαλμα στην "17 Νοεμβρίου"  και όχι στο τέρμα της οδού Πίνδου, όπως διεφάνη ως αρχική πρόθεση του Συνδέσμου σας. Με ταυτόχρονη ονοματοδοσία της οδού, σε "Μεγάλου Αλεξάνδρου"!
Κύριε Παρίση  οφείλετε να είστε πιο προσεκτικός και ντόμπρος σε όσα διατυπώνετε.


Ιδού η επιστολή του Συνδέσμου Μακεδόνων-Θρακών Παπάγου-Χολαργού:
Αγαπητοί φίλοι,

Σχετικά με την υπόθεση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον οποίο ο Σύνδεσμος Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου-Χολαργού ανέλαβε να υλοποιήσει, ύστερα από δωρεά του συμπολίτη μας κ. Μπάμπη Στάικου, και τα όσα τελευταία έχουν γραφεί και ακουστεί, θα θέλαμε να τοποθετήσουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση.  

Τον ανδριάντα αυτόν δωρίσαμε, με έγγραφό μας προ έτους, στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, ο οποίος τον απεδέχθη με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28/4/2011, και αναμενόταν ο τελικός καθορισμός της θέσεώς του. Στο πλαίσιο αυτό οργανώσαμε, υπό την αιγίδα του Δήμου, στις 2 Νοεμβρίου 2011, την μεγάλη εκδήλωση με θέμα «Ο Μέγας Αλέξανδρος στο Μύθο και την Ιστορία», στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής (Εκδήλωση για τον Μεγ. Αλέξανδρο).

Ωστόσο, οι αρνητικές αντιδράσεις διαφόρων πλευρών, η προσπάθεια εκμετάλλευσης του ανδριάντα για μικρο-τοπικιστικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, η προσπάθεια κάποιων να οικειοποιηθούν τη πρωτοβουλία μας, καθώς και οι πολλές ανακρίβειες που ακούστηκαν και γράφηκαν τον τελευταίο καιρό, οδήγησαν την όλη υπόθεση σε αδιέξοδο. Οι αντιπαραθέσεις των διαφορετικών πλευρών, δημιούργησαν εντάσεις μεταξύ ομάδων διαφορετικών αντιλήψεων ώστε να απειληθεί ακόμη και… σύρραξη εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, με όλες τις αρνητικές συνέπειες για την προσπάθειά μας που ξεκινήσαμε από το 2010. Τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να ικανοποιηθούν εκείνοι που δεν ήθελαν τον ανδριάντα.
Το πρόβλημά μας δεν ήταν μόνο όσοι για λόγους κομματικής ιδεολογίας αντιδρούν σε κάθε τι που έχει να κάνει με την Ιστορία και την Πατρίδα, θεωρώντας τα ως «εκφράσεις εθνικισμού». Υπάρχουν και εκείνοι που για λόγους αντιπολιτευτικούς, λένε… «ΟΧΙ σε όλα», για να μη προβληθούν οι αντίπαλοί τους! Έγινε λοιπόν η υπόθεση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που δωρίσαμε στον Δήμο μας, αντικείμενο μικροπολιτικής, ιδεολογικών και τοπικιστικών συγκρούσεων και μέσο προβολής! Κρίμα. Δυστυχώς, κάποιοι στην πρωτεύουσα της χώρας συνεχίζουν να αρνούνται να τιμήσουν τον Αλέξανδρο.
Μετά από τις αντιδράσεις αυτές και τις εντάσεις που προκλήθηκαν – και ενώ ο ανδριάντας που δωρίσαμε στον Δήμο έχει βγει από το χυτήριο - ο δωρητής οδηγήθηκε στην αναβολή επ’ αόριστον της δωρεάς. Το ΔΣ του Συνδέσμου μας συνήλθε και συζήτησε διεξοδικά το θέμα και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, και σύντομα θα δώσει στη δημοσιότητα τις θέσεις του, για την ολοκληρωμένη ενημέρωση όλων των συμπολιτών μας αλλά και των χιλιάδων φίλων στην Ελλάδα και το εξωτερικό που είναι γνώστες της προσπάθειάς μας και αναμένουν να δουν κάποτε τον ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αττική. Την προσπάθεια αυτή θα την συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε.
Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Πρόεδρος
Συνδέσμου Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου-Χολαργού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου