Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ( ΑΝΩ ΧΟΛΑΡΓOΣ). ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Κ.ΤΙΓΚΑ!

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 2 Φεβ. 2012, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας έκανε πλήρη και τεκμηριωμένη πρόταση για την οδό Σπάρτης στον Άνω Χολαργό.
Η συνεχής και μεθοδική προσπάθεια του Κώστα - Πολυχρόνη Τίγκα και των συνεργατών του για την παρουσίαση σοβαρών θεμάτων, που είτε χρονίζουν είτε ουδέποτε έχουν έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο για τον Παπάγο όσο και για το Χολαργό, όπως η παρέμβαση που ακολουθεί για την προβληματική εικόνα της οδού Σπάρτης, συναντά την ολοένα και μεγαλύτερη αποδοχή από τους κατοίκους και δημότες του Δήμου μας. 
Συγκεκριμένα   στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειάς του για την ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν τις ιδιαίτερα υποβαθμισμένες και εγκαταλειμμένες περιοχές του Δήμου μας, του ενιαίου Δήμου Παπάγου-Χολαργού, έκανε προ Ημερησίας Διατάξεως την παρακάτω

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ- ΑΝΩ ΧΟΛΑΡΓOΣ
από τον Κώστα Πολυχρόνη Τίγκα  
     Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού

Κινούμενος κάποιος στην οδό 17 Νοέμβρη και φθάνοντας προς το τέρμα της θα συναντήσει στις Δυτικές παρυφές του Υμηττού και σε ένα από τα υψηλότερα σημεία του Δήμου μας τη προκλητικά υποβαθμισμένη οδό Σπάρτης.

        Η οδός Σπάρτης λοιπόν αποτελείται από δύο διακριτά τμήματα, το ένα μεταξύ των οδών Κριεζώτου και Κυκλάδων προς το λόφο Τσακού και  το άλλο μεταξύ Κυκλάδων και Λέρου. Το τμήμα που παρουσιάζει τα πολύ μεγάλα προβλήματα είναι το μεταξύ των οδών Κριεζώτου και Κυκλάδων, πλάτους 2,40μ. και μήκους περίπου 130-140 μέτρων.

         Τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της  οδού Σπάρτης, στο τμήμα μεταξύ Κυκλάδων και Κριεζώτου προς το λόφο Τσακού, είναι :
        ● Το τμήμα αυτό της οδού είναι ιδιωτικός πεζόδρομος σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 97/69 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία τροποποιήθηκε το Ο.Τ. 194. Παρά ταύτα δεν υπάρχει πεζοδρόμιο και οι κάτοικοι βγαίνοντας από τα σπίτια τους βρίσκονται κατευθείαν εκτεθειμένοι στο δρόμο.
        ●  Ακόμη οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα με τις πλημμύρες. Τούτο οφείλεται αφενός μεν στην αρνητική κλίση που παρουσιάζουν τα δύο επί μέρους τμήματα της οδού και αφετέρου στη μη ύπαρξη απορροής όμβριων υδάτων. Κάθε φορά που βρέχει, τα νερά μπαίνουν στις πολυκατοικίες, αρκετές μάλιστα είναι οι φορές που οι κάτοικοι δεν μπορούν να μπουν στα  σπίτια τους, αλλά ούτε και να κυκλοφορήσουν στην οδό Σπάρτης. Από το 2002 οι κάτοικοι έχουν κάνει ενέργειες με έγγραφα προς το Δήμο , αλλά μέχρι τώρα δεν έγινε τίποτε. Μια απόλυτα κατατοπιστική  εικόνα δείχνουν οι φωτογραφίες που σας υποβάλλω.

        ● Τέλος, από την οδό Σπάρτης δεν περνάει  ποτέ μηχανικό σάρωθρο για τον καθαρισμό του δρόμου, αλλά ούτε και οδοκαθαριστής.
        Κατόπιν αυτών προτείνω :

        α. Την κατασκευή των αναγκαίων έργων απορροής ομβρίων υδάτων.

        β. Την πεζοδρόμηση του τμήματος αυτού της οδού Σπάρτης.

        γ. Την τοποθέτηση απαγορευτικού σήματος οχημάτων στην έξοδο της οδού Σπάρτης προς την Κριεζώτου, ώστε να απαγορεύεται η είσοδος και έξοδος οχημάτων από την κατεύθυνση αυτή.

        δ. Να επιτρέπεται στους κατόχους ειδικής αδείας η είσοδος μόνο από την οδό Κυκλάδων προς την οδό Σπάρτης και ΜΟΝΟ για τα οχήματα των οικιών που διαθέτουν ιδιόκτητα parking.

       Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι πρότυποι μικροί οδοί υπάρχουν στο Δήμο μας, όπως  Μαρίας Πολυδούρη και  Καλιρρόης Παρέν.

       Τελειώνοντας, έχω τη γνώμη ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό, όμως νομίζω ότι είναι καιρός να ασχοληθούμε και με τα στενά σοκάκια και τις υποβαθμισμένες περιοχές και όχι μόνο με τις κεντρικές λεωφόρους. Γνωρίζετε πολύ καλά και εσείς κ. Δήμαρχε όπως και εγώ που κινούμαι συστηματικά στις γειτονιές του Δήμου μας, ότι προκλητικά υποβαθμισμένες περιοχές δυστυχώς και σήμερα υπάρχουν.

      Παρακαλώ για τις ενέργειές σας και την ενημέρωση εντός μηνός όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου