Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ 7 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

 ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Χ.Α. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Στους ανακριτές σήμερα ο κατηγορούμενος που είχε τηλεφωνικές επαφές με Ρουπακιά και Πατέλη το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα - Την Τρίτη η απολογία Ρουπακιά

Σε νέα φάση εισέρχεται τις επόμενες ημέρες η ανακριτική έρευνα για την υπόθεση της «Χρυσής Αυγής». Ο νέος κύκλος των ερευνών σηματοδοτείται από τη συνεδρίαση της Βουλής αλλά και της Ολομέλειας Εφετών. Η Βουλή συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα άρει ή όχι την ασυλία των βουλευτών Π. Ηλιόπουλου, Γ. Γερμενή και Στ. Μπόυκουρα για το αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση , σύμφωνα με σχετικό αίτημα που διαβιβάστηκε στο Κοινοβούλιο από τους ανακριτές.
Μια ημέρα μετά, δηλαδή την ερχόμενη Πέμπτη, θα συνεδριάσει η Ολομέλεια Εφετών που θα ορίσει τον εφέτη - ανακριτή, ο οποίος και θα αναλάβει να συνεχίσει την ανάκριση για την Χ.Α.
Τυχόν άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α -κάτι το οποίο θεωρείται σχεδόν βέβαιο -δεν αποκλείεται να οδηγήσει και στην έκδοση ενταλμάτων και στην απαγγελία κατηγοριών σε βάρος  τους.
Ειδικότερα, για τον βουλευτή Γ. Γερμενή ιδιαίτερα επιβαρυντικά είναι τα όσα αναφέρει στην κατάθεσή του προστατευόμενος μάρτυρας. Στην κατάθεση, ο συγκεκριμένος βουλευτή κατονομάζεται ως «Ταγματάρχης», με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και στην εκπαίδευση νεοσυλλέκτων αλλά και στις επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών.

Εξίσου επιβαρυντικά είναι και τα στοιχεία για τον Στάθη Μπούκουρα. Για τον συγκεκριμένο βουλευτή προστατευόμενος μάρτυρας αναφέρει στην κατάθεση του ότι είναι ο αρχηγός του πυρήνα της Κορίνθου, αλλά και «αρχηγός» του κυκλώματος που πουλά προστασία σε μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλόκαστρου και του Κιάτου.

Ως πρόσωπο με ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στην οργάνωση χαρακτηρίζουν οι ανακριτές τον Π. Ηλιόπουλο.  Πρόκειται για τον βουλευτή που έχει κάνει ελέγχους σε πάγκους στην λαϊκή ενώ φέρεται να έκανε και ιδεολογική κατήχηση στους νεοσύλλεκτους.

Ο εφέτης  - ανακριτής

Οι όποιες κινήσεις στο επίπεδο της ανακριτής έρευνας αναμένονται πλέον από τον εφέτη – ανακριτή που θα ορίσει η Ολομέλεια Εφετών. Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός που θα οριστεί θα αποφασίσει για τυχόν διεύρυνση του κατηγορητηρίου. Ιδιαίτερο βάρος αναμένεται όμως να δοθεί και στα οικονομικά της Χ.Α. αλλά και των βουλευτών της. Ήδη, οι ανακριτές έχουν δώσει εντολή στο ΣΔΟΕ για ενδελεχή έρευνα.

Μέχρι τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών την ερχόμενη Πέμπτη, στους ανακριτές Σπ. Γεωργουλέας και Χ. Παπακώστας αναμένεται να έχει απολογηθεί για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ο Γ. Ρουπακιάς, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε τον Π. Φύσσα και βρίσκεται προφυλακισμένο στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Μαλανδρίνο.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος θα απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη. Σήμερα, Δευτέρα την πόρτα του ανακριτή αναμένεται να περάσει ένα ακόμη πρόσωπο σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα μετά το τέλος της έρευνας από τον Άρειο Πάγο και την έκδοση ενταλμάτων. Πρόκειται για τον 36χρονο Αθ.  Τζόρβα, ο οποίος είχε εμφανιστεί αυτοβούλως στους ανακριτές. Σύμφωνα με τη δικογραφία ο κατηγορούμενος είχε τηλεφωνικές επαφές με Ρουπακιά και Πατέλη το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου