Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ!

 ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΖΗΤΕΙ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ ΜΑΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ
 
Την  άμεση ανάκληση της απόφασης περί συμμετοχής των αρμάτων μάχης, των μηχανοκίνητων τμημάτων και των αεροπορικών μέσων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ζητά το ΠΑΣΟΚ. Στη Χαριλάου Τρικούπη απάντησε η Ν.Δ., που κάλυψε πλήρως την απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Η απόφαση περί “απόσυρσης” των τμημάτων αυτών από τις παρελάσεις είχε ληφθεί προ τριετίας, επί Ευ. Βενιζέλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας λόγω της οικονομικής κρίσης. Μόλις προ ολίγων ημερών, ο νυν υπουργός Δ. Αβραμόπουλος αποδέχτηκε την εισήγηση του ΓΕΕΘΑ και ήδη έχει προγραμματιστεί να μετέχουν μηχανοκίνητα τμήματα στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, «σε λογικά πλαίσια», όπως έλεγαν κύκλοι του υπουργού.

Η επιχειρηματολογία, που συνόδευσε την απόφαση για την παρέλαση, φαίνεται πως ενόχλησε έντονα το ΠΑΣΟΚ. Το οποίο πλέον υποστηρίζει ότι οι αλλαγές στις παρελάσεις, που έγιναν επί Ευ. Βενιζέλου, δεν αφορούσε μόνο οικονομικούς λόγους αλλά και λειτουργικούς, τονίζοντας ότι έγιναν με εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας.

«Τα άρματα δεν είναι για επίδειξη αλλά για άμυνα. Η επιθεώρηση των αρμάτων γίνεται στο τόπο που είναι εγκατεστημένες οι μονάδες και όχι στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα, τα δε πολεμικά αεροσκάφη μας κάνουν υπερήφανους ως φρουροί του Αιγαίου και όχι με πτήσεις επίδειξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, που επιμένει στην «άμεση ανάκληση της απόφασης», περί επαναφοράς των αρμάτων, όπως έγινε επί Δ. Αβραμόπουλου.

Αντί του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο ΠΑΣΟΚ απάντησε η Ν.Δ.: «Η παρέλαση πρέπει να γίνεται όπως αρμόζει σε ένα γεγονός που τιμά την ιστορική μας επέτειο, δίνοντας τη δυνατότητα στο λαό της Β. Ελλάδος και της Θεσσαλονίκης ειδικότερα, να συμμετάσχει, να δει, να θαυμάσει και να τιμήσει τα παιδιά του, που υπηρετούν την πατρίδα, αλλά και μέρος των δυνατοτήτων του αμυντικού μας συστήματος, το οποίο έχει αποκτήσει η πατρίδα μας με θυσίες των Ελλήνων».
Η Ν.Δ. δικαιολόγησε πλήρως την απόφαση του υπουργείου και, επικαλούμενη «ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες» του Πενταγώνου, εξηγεί ότι θα γίνει με το δυναμικό που διαθέτει η περιοχή της Θεσσαλονίκης και μόνον, «χωρίς σημαντική επιπλέον οικονομική επιβάρυνση συγκριτικά με τις παρελάσεις των τριών τελευταίων χρόνων και χωρίς συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών, πλην ενός αεροσκάφους επιδείξεων που συμμετείχε και τα προηγούμενα χρόνια ως συμβολική εκπροσώπηση της Πολεμικής Αεροπορίας». «Είναι απαίτηση των καιρών η ανάδειξη του φρονήματος, του αξιόμαχου και των συμβολισμών των Ενόπλων Δυνάμεων, εγγυητριών της Εθνικής μας ανεξαρτησίας, ακεραιότητας και Εθνικής μας ενότητας», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ν.Δ.
Σημειώνεται ότι πίσω από την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, αναδύεται μια σύγκρουση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου με τον υπουργό Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο, το χαρτοφυλάκιο των οποίων τους υποχρεώνει σε στενή συνεργασία.

Πασχάλης Κορωναίος (capital.gr)



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου