Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. TI ΘΑ ΠΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ



ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΑΜΑΡΑ
ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ή ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΣΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ;
  • Ο Πρωθυπουργός θα πει πολλά στη συνέντευξη Πρετεντέρη. Θα εμφανιστεί ως πατριώτης και αντιστεκόμενος στην τρόικα
  • Δυο οι πολιτικές επιλογές του: α) αποχώρηση και παράδοση της κυβέρνησης σε δοτό πρωθυπουργό, τύπου… Παπαδήμου β) προσφυγή στις κάλπες
Του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Ραγδαίες εξελίξεις προμηνύονται στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ο Αντώνης Σαμαράς προ του αδιεξόδου στις συνομιλίες με την τρόικα και με δεδομένη την δέσμευσή του ότι δεν παίρνονται άλλα μέτρα, οδηγείται αναπόφευκτα στην λύση των εκλογών ή σε λύση παρόμοια με αυτή που επέλεξε ο Γιώργος Παπανδρέου τον Νοέμβριο του 2012!
Ο Πρωθυπουργός της πολιτικής εξαπάτησης του λαού, μετά τα «Ζάππεια» και την ανηλεή φορεπιδρομή σε βάρος του λαού, ετοιμάζεται για …«ηρωική έξοδο» μιμούμενος είτε τον συμφοιτητή του …Τζέφρυ είτε τον Κώστα Καραμανλή. Η χρονική συγκυρία είναι τέτοια που ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει άλλη πολιτική επιλογή από την παράδοση της σκυτάλης στον επόμενο… διαπραγματευτή με τους δανειστές.
Το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η πολιτική Σαμαρά μοιάζει με το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε η χώρα τον Νοέμβριο του 2011, όταν ο Γ. Παπανδρέου αποχωρούσε από την προεδρία της κυβέρνησης για να την παραδώσει στον δοτό Παπαδήμο, τον άνθρωπο των Τραπεζών και της τρόικας, όπως τον επονόμασαν πολλοί.  
Οι επιλογές του Αντώνη Σαμαρά σήμερα, είναι οι συγκεκριμένες δύο:
α) επικαλούμενος διάφορους λόγους (ακόμη και υγείας) να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία αναθέτοντάς την σε άλλον, αντικαταστάτη. Η περίπτωση Δημήτρη Αβραμόπουλου φαντάζει ως καλή περίπτωση. Πρώτα γιατί εξασφαλίζεται η παραμονή της ίδιας κυβέρνησης στην εξουσία και δεύτερον γιατί ο Σαμαράς με αυτή του την κίνηση εξοφλεί και το …πολιτικό γραμμάτιο προς τον στενό του συνεργάτη ο οποίος τον βοήθησε να κερδίσει την ηγεσία της ΝΔ και να φτάσει ως τον πρωθυπουργικό θώκο.
β) να πάει απευθείας σε εκλογές τις οποίες θα χάσει, παίρνοντας ο Α. Τσίπρας την …καυτή πατάτα στα χέρια. Είναι μάλιστα πολύ πιθανόν, η συνέντευξη που θα δώσει ο Α. Σαμαράς την Δευτέρα στον Πρετεντέρη να κρύβει την δημοσιογραφική "επιτυχία" (προσυμφωνημένη) για την... ηρωική έξοδο Σαμαρά! 
Ο Μεσσήνιος πολιτικός μέσα από την συνέντευξη προς τον γνωστό δημοσιογράφο θα επιδιώξει να εμφανιστεί ως πατριώτης και ότι κάνει αντίσταση απέναντι στην τρόικα. Θα φανεί ότι είναι έτοιμος να τα... σπάσει με τους δανειστές και ενδεχομένως να προετοιμάσει το έδαφος για προσφυγή στις κάλπες, σε περίπτωση που η τρόικα επιμείνει σε νέα φοροεισπρακτικά μέτρα και μειώσεις μισθών-συντάξεων.
Το σενάριο των εκλογών λοιπόν, ενδεχομένως να παιχτεί στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη. 
Το αδιέξοδο Σαμαρά προκύπτει και από έναν άλλο λόγο:  από τη νέα υπογραφή που έβαλε προς τους δανειστές τον περασμένο Ιούλιο.  
Πρόκειται για την υπογραφή του σε νέα μυστική επιστολή προς την τρόικα με την οποία δεσμεύεται ότι είναι σταθερός και έτοιμος να λάβει νέα μέτρα!!!

Την επιστολή, εκτός από τον Α. Σαμαρά προσυπογράφουν οι κ.κ. Στουρνάρας, Προβόπουλος. Την ύπαρξη αυτής της επιστολής-κόλαφο για τον πρωθυπουργό, αποκάλυψε  ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της «Αυγής», εγκαλώντας τον πρωθυπουργό διότι ενώ έχει δεσμευτεί δημοσίως ότι δεν πρόκειται να πάρει άλλα πρόσθετα μέτρα, υπογράφει ερήμην του λαού, επιστολή στην τρόικα για νέα θανατηφόρα μέτρα! 


Ο ΣΥΡΙΖΑ με την αποκάλυψη της νέας υπογραφής Σαμαρά προς τους δανειστές, εξέδωσε ανακοίνωση η οποία εξέθετε τον πρωθυπουργό: «Αν και ο κ. Σαμαράς ισχυριζόταν ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα, έρχεται η “κρυφή” του επιστολή προς τους δανειστές, με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του,  με την οποία δεσμεύεται για τη λήψη νέων, δυσβάστακτων μέτρων, ανθρωποθυσίες και κατασχέσεις σπιτιών, αποδεικνύοντας  για άλλη μια φορά πόσο αναξιόπιστος και επικίνδυνος είναι για την κοινωνία και τη χώρα».

Ο Α. Σαμαράς, συνεπικουρούμενος από τους κ.κ. Στουρνάρα και Προβόπουλο κατέδειξε με στυγνότητα ότι είναι πρόθυμος να εγκληματήσει εκ νέου σε βάρος του λαού και της χώρας. Έχει συμφωνήσει ήδη από τον περασμένο Ιούλιο και πάλι πίσω από τις πλάτες του λαού, να «σφάξει» με νέα μέτρα ή ακόμη και χιλιάδες απολύσεις τους εργαζόμενους και συνταξιούχους.
Σήμερα κι ενώ η οικονομική κατάσταση έχει επιδεινωθεί περισσότερο και η οργή του κόσμου έχει «χτυπήσει κόκκινο», ο Πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι είναι αδύνατον να πάρει άλλα μέτρα διότι σε μια τέτοια περίπτωση θα… έφευγε με ελικόπτερο! Έτσι, μπροστά στο διαμορφωμένο πλήρες πολιτικό αδιέξοδο, ο Σαμαράς φαίνεται να επιλέγει την ηρωική έξοδο, κατά την οποία θα ενδυθεί τον μανδύα του πατριώτη και …αντιστασιακού ώστε να παραδώσει (κατά πάσα πιθανότητα) την σκυτάλη της πρωθυπουργίας στον επόμενο πρωθυπουργό. Λύση, η οποία βολεύει την Μέρκελ και τους δανειστές για να μπορέσουν να συνεχίσουν και να εντείνουν την καταδικαστική για τον λαό και την χώρα τακτική τους. Η λύση των πρόωρων εκλογών φαίνεται να αποτελεί επιλογή που έρχεται σε δεύτερο πλάνο. 
Σε κάθε περίπτωση πάντως, η πολιτική διαδρομή Σαμαρά φτάνει στην δύση της. Η δική του αποστολή ολοκληρώθηκε. Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός επέλεξε να ολοκληρώσει μια αποστολή που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των εχθρών της χώρας. Ο Μεσσήνιος επέλεξε να εξαπατήσει τον λαό και να ματώσει κι άλλο τους Έλληνες. Επέλεξε να σύρει στην αυτοκτονία περισσότερους συμπατριώτες μας. Επέλεξε να προδώσει τις υπογραφές του προς τον λαό και να  τηρήσει τις υπογραφές που έβαλε προς τους οικονομικούς δολοφόνους της Ελλάδος. Οι ιστορικοί του μέλλοντος είναι βέβαιον ότι θα τον σκιαγραφήσουν στις σελίδες της πολιτικής ιστορίας, με τα πιο μελανά χρώματα. 
 "Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου