Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΟΥ-ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ- τ. Γ.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ SIEMENS!



ΟΣΟΙ ΠΕΡAΣAN ΑΠΟ SIEMENS-OTE-INTRACOM ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!!! 

ΟΙ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ Η. ΓΕΩΡΓΙΟΥ!

του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Ο Διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, πασοκάνθρωπος μέχρι το μεδούλι, άνθρωπος του Σημίτη και πρώην Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης , είναι αυτός που σήμερα συνομιλεί με την τρόικα για τον σφαγιασμό των ασφαλισμένων. Είναι όμως και κολλητός του κατηγορούμενου Γεωργίου, πρώην γενικού διευθυντή επικοινωνιών της Siemens AE, σε σημείο που το 2003 να προσκληθεί στα βαφτίσια του εγγονού του Γεωργίου!  Καλά διαβάσατε: ο κατηγορούμενος Ηλίας Γεωργίου, ο αρχιτέκτονας της διαπλοκής και του «συστήματος» που εκμαυλίζει χρόνια τώρα τον δημόσιο βίο, κάλεσε τον κολλητό του Ροβέρτο Σπυρόπουλο στα βαφτίσια του εγγονού του! Κοίτα συμπτώσεις ρε παιδί μου! Άνθρωποι που σχετίζονταν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την Siemens-Intracom-OTE εξακολουθούν και βρίσκονται στα πράγματα και καταδυναστεύουν τον τόπο και τον λαό! Χαρακτηριστική η περίπτωση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Ιδού τι γραφόταν προ καιρού για τον Η. Γεωργίου και Ρ. Σπυρόπουλο του ΠΑΣΟΚ:


Αρχοντικά, βίλες και φαραωνική χλιδή απολάμβαναν κάποια από τα στελέχη της Siemens που χειρίστηκαν κρίσιμα, μεγάλα έργα του ελληνικού Δημοσίου και βρίσκονται σήμερα κατηγορούμενοι .

Ο Ηλίας Γεωργίου που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, μαζί με το έτερο στέλεχος της Siemens Ελλάς, Χρήστο Καραβέλλα, στις «αμαρτωλές» προγραμματικές συμφωνίες για τον ΟΤΕ της δεκαετίας του 1990, είναι ένας από αυτούς. Χάρη στα περιοδικά Life Style, που βγήκαν και κυριάρχησαν επί ΠΑΣΟΚ, προβάλλοντας ως επί το πλείστον τους κίτς νεόπλουτους εκείνων των δεκαετιών, μπορούμε να πάρουμε σήμερα μια μικρή ιδέα του πλούτου που συσσώρευσαν κάποια από τα στελέχη της Siemens.

Το περιοδικό Life & Style, του Ιουλίου του 2003, παρουσιάζει τη χλιδάτη βάφτιση του εγγονού του Ηλία Γεωργίου στο «αρχοντικό» του στις Σπέτσες. Άραγε, πώς την απέκτησε τη βίλα; Το ενδιαφέρον είναι ότι, όπως αναφέρει το περιοδικό, guest star στα βαφτίσια ήταν ο τότε υφυπουργός Εργασίας, και σημερινός γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος (σ.σ. στο μεταξύ έγινε υφυπουργός).

Ο κ. Σπυρόπουλος ήταν υπάλληλος του ΟΤΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ από το 1982 έως το 1985, εποχές κατά τις οποίες ο κ. Γεωργίου μπαινόβγαινε στον οργανισμό.   Άρα, κάπου τότε γνωρίστηκαν και συνδέθηκαν τόσο πολύ, που το στέλεχος της Siemens αισθάνθηκε την υποχρέωση να τον καλέσει στα βαφτίσια. Όμως, το 2003 ο κ. Γεωργίου δεν ήταν πια στη Siemens. Γιατί λοιπόν ο κ. Σπυρόπουλος αποδέχθηκε την πρόσκληση; Αυτό μάλλον είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και όχι εκείνου που χοροστάτησε στα βαφτίσια

Όπως και να χει, στην κοσμική εκδήλωση ήταν και η οικογένεια Νέγρη που συνδέεται με συμπεθεριό με την οικογένεια Γεωργίου. Ως γνωστόν, η «γαλάζια» συνδικαλίστρια Αντωνία Μάρκου, με την έκρηξη του σκανδάλου της Siemens στην Ελλάδα, κατήγγειλε ότι τον λογαριασμό στον οποίο μπήκαν χρήματα στο όνομά της από τη Siemens, τον είχε ανοίξει το 1993 ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, κ. Δ. Νέγρης. Στο λογαριασμό αυτό έμπαιναν λεφτά έως και λίγο πριν από τις εκλογές του 2000 και διαχειριστής του ήταν ο Ηλίας Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου