Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ...

Η ΨΥΧΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ
Με την ίδια ευκολία που αυτοκτόνησε επειδή σε τροχαίο σκότωσε μια γιαγιά που πετάχτηκε στο οδόστρωμα και που όλοι λίγο πολύ έχουμε αντιμετωπίσει σαν συμβάν με ηλικιωμένους, θα μπορούσε να βγάλει το όπλο και να είχε σκοτώσει τον οποιονδήποτε αν είχε τρακάρει τον ίδιο ! 
Ο καθένας φέρει ένα όπλο και όποιον πάρει ο χάρος είτε ένστολος είτε πολίτης. 
Μάλιστα, όπως φαίνεται, περισσότερο προσέχουν οι πολίτες τα όπλα που κατέχουν απ' ότι οι ένστολοι που τα έχουν μαζί τους και τα χρησιμοποιούν με μεγαλύτερη ευκολία.Μετά τους φταίνε οι σκοπευτές, οι αθλητικοί όμιλοι, η χρυσή αυγή ,οι πολίτες που για κάποιο λόγο οπλοφορούν.
Που είναι το ψυχογράφημα του ειδικού φρουρού ; Αν ήταν περισσότερο ευαίσθητος δεν έκανε γι αυτή τη δουλειά ,το ίδιο αν ήταν και λιγότερο ευαίσθητος.
Χρειάζεται ισορροπία στο μυαλό για να κατέχει ένα όπλο ο οποιοσδήποτε.
Φανταστείτε κάποιος για παράδειγμα που πάει στο Χαϊδάρι και ανήκει σε σκοπευτικό σύλλογο .
Στην Λ. Αθηνών του πετάγεται ένας γέρος ,τον σκοτώνει και μετά αυτοκτονεί ! 
Στην Λ. Αθηνών τον τρακάρω ,τσαντίζεται, βγάζει ένα Springfield και μου τινάζει τα μυαλά στον αέρα ,ανεξάρτητα αν είναι ειδικός φρουρός, γιατρός,οικονομολόγος,βοθρατζής,ηλεκτρολόγος ! 
Μετά μας φταίει η αστυνομία που είναι φειδωλή στις άδειες και στην έκδοση αδειών κυρίως οπλοφορίας . 
Πολύ καλά κάνουν και είναι φειδωλοί διότι ο Έλληνας είναι εκ φύσεως συναισθηματικός αλλά ταυτόχρονα και ευέξαπτος και έτσι δεν μπορεί όπως ο Αμερικανός να αγοράζει και να φέρει όπλο σα να αγοράζει πατάτες από το μανάβικο της γειτονιάς του. 
Χρειάζεται να έχεις ισορροπία στον εγκέφαλο και ακέραιο χαρακτήρα με όρια και αρχές για να έχεις όπλο. 
Εγώ δεν θα καννιβαλίσω στους δύο νεκρούς αλλά ειλικρινά δέχομαι ότι ο άνθρωπος από εξαιρετικά μεγάλη ευαισθησία αυτοκτόνησε όταν είδε την ηλικιωμένη νεκρή.
Και ερωτώ , εσείς πως το εκλαμβάνετε αυτό το συμβάν ; 
Δηλαδή αν ήμουν εγώ και είχα σκοτώσει μια γιαγιά ή ένα γέρο άνθρωπο επειδή "πετάχτηκε" στο δρόμο κατά το σύνηθες "χόμπυ" των ηλικιωμένων ,αυτό σημαίνει ότι αν είχα όπλο, θα το έβγαζα και θα αυτοκτονούσα ; 
Συγνώμη αλλά δεν είναι δείγμα ευσαισθησίας χαρακτήρα αυτό. 
Είναι δε'ιγμα διαταραγμένης ψυχικής υγείας.Γνώμη μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου