Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ Η ΕΥΒΟΙΑ ΤΩΝ ΣΤΕΝΑΓΜΩΝ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
twitter: @egerssi


            Μιλώντας προχθές τηλεφωνικά με την Γενική Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, Μαρία Σμυρναίου, στεναχωρήθηκα έντονα αφού διαπίστωσα από την κουβέντα μας πως η Εύβοια είναι ένας Νομός ολόκληρος που εξαφανίστηκε από τον εργασιακό χάρτη, αφού έκλεισαν στο σύνολό τους, σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις. Η ανεργία έχει φτάσει στο 40% (75% στους νέους), η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία έχει αγγίξει το 60%. Επίσης, 60% μικρές επιχειρήσεις-καταστήματα έχουν κλείσει και αναμένεται να κλείσουν επιπλέον 20%. Αυτή είναι λοιπόν, η ανάπτυξη της συγκυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ! Ένας πραγματικός εργασιακός μεσαίωνας! Και όπως, αναφέρει ενδεικτικά το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας: «Δεν θα μείνει τουβλάκι όρθιο». Αλλά ας δούμε παρακάτω την ανάπτυξη της κυβέρνησης Σαμαρά στην Εύβοια, όπως την καταγράφει το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας:
  • ΣΕΛΜΑΝ: 650 απολύσεις -300 χωρίς αποζημιώσεις – 75 εργαζόμενοι επί 12 μήνες απλήρωτοι. Παύση λειτουργίας.
  • ΝΕΟΣΕΤ: 350 απολύσεις – 120 Όμηροι αιχμάλωτοι, 15 μήνες απλήρωτοι, 10 μήνες ανασφάλιστοι. Παύση λειτουργίας
  • INTERKEM (NEOXHMIKH ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ): 4 εργοστάσια στην περιοχή της Αυλίδας – 2 έκλεισαν, 50 απολυμένοι, 10 χωρίς αποζημίωση, 93 άτομα όμηροι-αιχμάλωτοι επί 17 μήνες απλήρωτοι, 11 μήνες ανασφάλιστοι.
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ (ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ): 50 άτομα όμηροι-αιχμάλωτοι, 10 απολύσεις χωρίς αποζημίωση, 25 μήνες απλήρωτοι.
  • ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΑΓΕΤ - LAFARGE): 236 εναπομείναντες εργαζόμενοι, 71 απολύσεις, Παύση λειτουργίας.
  • ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ (Ε.Α.Σ): 120 άτομα εναπομείναντες, 55 όμηροι-αιχμάλωτοι, 11 μήνες απλήρωτοι, παύση λειτουργίας, κρατούν βιομηχανική άδεια, κατασκευάζουν αλεξίσφαιρα γιλέκα-κράνη στρατού, ρούχα στρατού, στολές ραδιο-χημικού πολέμου (μοναδικό στην Ελλάδα).   
  • ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΓΑΛΗΝΟΣ ΛΑΟΥΤΑΡΗΣ: 330 εργαζόμενοι, 18 μήνες απλήρωτοι, 12 μήνες ανασφάλιστοι, 50 περίπου απολυμένοι χωρίς αποζημιώσεις, ξεπούλημα καταστημάτων-παύση λειτουργίας.
  • ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: 180 εργαζόμενοι απλήρωτοι από 8-24 μήνες και ανασφάλιστοι.    
            Ωστόσο, τι να περιμένει κανείς, όταν εκπρόσωποι του πολύπαθου νησιού στο ελληνικό κοινοβούλιο από το κυβερνόν κόμμα της ΝΔ είναι οι Σίμος Κεδίκογλου και Κώστας Μαρκόπουλος.  Δυο πολιτικά πρόσωπα που έχουν τεράστιες ευθύνες για την σεληνιακή κατάσταση της Εύβοιας! Αλλά με μια μικρή διαφορά! Ο Κώστας Μαρκόπουλος εκλέχτηκε με το κόμμα των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων». Ναι τότε που το «έπαιζε αντιμνημονιακός» και δεν άντεχε τον «μνημονιακό» Αντώνη Σαμαρά, προσχωρώντας στο νέο κόμμα του Πάνου Καμμένου! Και στην πορεία, όπως κάνουν όλοι «οι μεγάλοι» πολιτικοί άνδρες, κατάλαβε «το πολιτικό του λάθος» και επέστρεψε στις ρίζες του, δηλαδή στο μαντρί της ξετσιπωσιάς και της αμαρτίας. Θα μου πείτε, μα η ΝΔ συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ και κατ΄εντολή των τροικανών διαλύουν την πατρίδα και εξαθλιώνουν το λαό της και ο «υπερδεξιός» Μαρκόπουλος από υπερασπιστής του λαού, έχει μεταβληθεί σε δήμιό του; Ναι, αλλά θα σας πω πως αυτά είναι πολύ ψηλά γράμματα για τον Κώστα Μαρκόπουλο. Βλέπετε η εξουσία είναι γλυκιά και ας είναι η ποτισμένη με το αίμα των Ελλήνων.   
            Δείτε λοιπόν, παρακάτω ένα απόσπασμα της επικαιρότητας εκείνων των ημερών (Star.gr), δηλαδή από την «αντιμνημονιακή» καταγγελτική δράση του Κώστα Μαρκόπουλου, τότε που ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τα «έχωνε» στη ΝΔ, και το οποίο θα ήταν άριστο για θεατρική επιθεώρηση!  
            «Επιμένει ο  Κώστας Μαρκόπουλος ότι ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Ιωάννης  Καράκωστας συνεργαζόταν με τη Siemens την περίοδο που ήταν διευθύνων σύμβουλος σε αυτήν ο Χριστοφοράκος, παρά τη διάψευση τόσο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου όσο και από τον ίδιο τον κ. Καράκωστα, ο οποίος προειδοποίησε μάλιστα με την υποβολή αγωγών για την εις βάρος του δυσφήμιση, όπως υποστηρίζει. Απαντώντας σήμερα στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ο κ. Μαρκόπουλος υποστήριξε  τα εξής: «Άφαντος ο αδιάβαστος, ανενημέρωτος και απληροφόρητος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος  Κεδίκογλου. Διότι αν είχε μελετήσει το φάκελο της εξεταστικής για τη Siemens, θα γνώριζε με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν σ’ αυτόν ότι ο κ. Καράκωστας είχε εγγραφή πληρωμής για τις υπηρεσίες του στο σύστημα της εταιρείας (50005940, EL 003060167). Είχε εσωτερικό τηλεφωνικό αριθμό το 688 για επικοινωνία με την εταιρεία, εγκατεστημένο στο δικηγορικό του γραφείο, το οποίο άλλωστε  δεν το αρνείται ούτε ο ίδιος. Και είχε τελευταία πληρωμή το 2005 με 3.100 ευρώ. Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι ούτε παράνομο ούτε παράτυπο, ούτε θίγει σε τίποτα την υπόληψη του καθηγητού που αν μη τι άλλο, ασκούσε το επάγγελμά του. Στοιχειοθετούν ωστόσο ζήτημα αξιοπιστίας του κυβερνητικού εκπροσώπου που είπε ψέματα, διότι οι κύριοι Χριστοφοράκος και Καράκωστας, συνυπήρχαν για τουλάχιστον 8 χρόνια, από τον Ιανουάριο του 1998 που ανέλαβε ο κος Χριστοφοράκος. Αυτό έγινε αφού η Siemens υπέγραψε προγραμματικές συμφωνίες, χωρίς διαγωνισμό με ΟΤΕ, ΟΣΕ και άλλους φορείς του Δημοσίου. Ποιος ήταν νομικός σύμβουλος τότε για αυτές τις συμφωνίες με τη Siemens; Ας απαντήσει ο κ. Σίμος  Κεδίκογλου για αυτό και στη συνέχεια να μας ενημερώσει αν είναι ηθικά και πολιτικά ορθό να συμβουλεύει νομικά τον Πρωθυπουργό, ο άνθρωπος ο οποίος συμβούλευε την εταιρεία που αποδεδειγμένα έβλαψε το ελληνικό δημόσιο και εξευτέλισε τους θεσμούς…».
            Αλλά και από το ΕΘΝΟΣ.gr όπου καταγράφονται δηλώσεις του κ. Μαρκόπουλου: «Ο κ. Κεδίκογλου παρασύρθηκε και χρησιμοποίησε απαράδεκτους και ανοίκειους χαρακτηρισμούς για τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Τα περί αθλιότητας και συκοφαντίας του τα επιστρέφουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Του συνιστούμε να διαβάσει καλύτερα την ιστορία του τόπου και ακόμα καλύτερα τα πρακτικά της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens. Τον ρωτάμε και περιμένουμε να λάβουμε συγκεκριμένες απαντήσεις:
1. Γνωρίζει αν για τον κ. Καράκωστα υπάρχει εγγραφή στη λίστα ενεργών προμηθευτών της Siemens επί Χριστοφοράκου;
2. Είχε ποτέ εσωτερικό τριψήφιο τηλέφωνο επί Χριστοφοράκου;
3. Υπάρχει πληρωμή για τον κ. Καράκωστα από τη Siemens επί Χριστοφοράκου;
Καταλήγοντας, ο γραμματέας της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε ότι «είναι αυτονόητο, σε κάθε περίπτωση, ότι ο Νομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού δεν επιτρέπεται να έχει οποιαδήποτε σχέση με εταιρείες που έβλαψαν αποδεδειγμένα το ελληνικό δημόσιο και ήταν οι πρωταγωνιστές της διαφθοράς στην Ελλάδα».
            Δυστυχώς όμως, όλους τους παραπάνω «τσαμπουκάδες» με τον Σίμο Κεδίκογλου, πολύ γρήγορα τους ξέχασε ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο εχθρός έγινε φίλος. Φίλοι καρδιακοί, που πλέον έχουν το δικαίωμα να συνυπάρχουν στη ΝΔ, εκτελώντας τις εντολές των τροϊκανών και υπερασπιζόμενοι με ιδιαίτερη θέρμη τα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις. Και δε μας γενάτε καμιά αμφιβολία, πως σήμερα ο Κώστας Μαρκόπουλος δεν έχει τις ίδιες απόψεις για το νομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού. Όμως, τι τα θες, όταν στον πολιτικό χάνεται η συνείδηση, η ντομπροσύνη, η περηφάνια και ο εγωισμός, ε τότε, ο πολιτικός έχει καμιά διαφορά από τα ερπετά;
            Συμπερασματικά, θα πρέπει να γνωρίζουν αυτού του είδους οι πολιτικοί χαμαιλέοντες,  πως ο λαός μας αυξάνει καθημερινά την οργή του από τέτοιες εκφυλιστικές μεταλλάξεις και δε θα συγχωρέσει ποτέ αυτή την πολιτική αλητεία. Πολύ σύντομα δε, θα τους ξεβράσει!

Πηγές
  "Ελεύθερη Ώρα"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου