Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΙΩΤΗ: "ΤΙ ΕΣΤΙ ΒΕΡΥΚΟΚΟ"

Τί εστί βερίκοκο
Θα επιχειρήσουμε σήμερα μια γραμματική προσέγγιση της "μελέτης"-προτάσεως της γνωστής "μελετήτριας". Επίσης θα ασχοληθούμε με το οικονομικό μέρος του θέματος της μείωσης του ύψους στα 11m στον Παπάγο, όπως προτείνει η "μελετήτρια".
Στην γραμματική υπάρχουν 2 προθέσεις, το "υπό" και το "ανά". Οι λέξεις που έχουν ως πρώτο συνθετικό το "υπό" σημαίνουν μείωση από το φυσιολογικο-κανονικό. Πχ "υπόγειο", "υπόταση", "υποβάθμιση", ύφεση (από το υφίημι > υπό-ίημι) κλπ. Αντιθέτως με το "ανά" εννοούμε κατά περίπτωση αύξηση-άνοδο. Πχ "Ανάσταση", "ανάταση", "αναβάθμιση", ανάπτυξη !!! (αυτή που φέρνει ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας & ο Λιάπης !!).
Με τα 11m κόβεται ένας όροφος δηλ. ο 3ος υπέρ το ισόγειο. Η "μελετήτρια" εφευρίσκει τη λύση του υπογείου, ότι δηλ. μπορεί ο κομμένος 3ος όροφος να δομηθεί στο υπόγειο. Κατ' αυτό τον τρόπο, δηλ. με την υπογειοποίηση ενός ορόφου αναβαθμίζεται η περιοχή, σύμφωνα με τη "μελέτη". Μιλάμε δηλ. για "μελέτη" όχι μόνο δυνατή στα τεχνικά θέματα αλλά και στα γραμματικά !!! Και μη χειρότερα …
Θα έλθουμε τώρα στο οικονομικό μέρος με αντικειμενικά κριτήρια, δηλ. όχι τι λέω εγώ ή ο Θανάσης ή η Καλλιόπη ή η Χριστίνα
Ως γνωστόν, με το σύστημα αντικειμενικών αξιών, ο 3ος όροφος έχει συντελεστή 1,1 ενώ το υπόγειο 0,6. Δηλ. η αξία του υπογείου είναι περίπου η μισή από αυτήν του 3ου ορόφου. Παρά ταύτα, η "μελετήτρια" εξισώνει το υπόγειο με τον 3ο !!!  Πέραν αυτού, η δαπάνη κατασκευής υπογείου με χώρους κυρίας χρήσεως είναι κατά πολύ υψηλότερη από αυτήν της ανωδομής. Στην ανωδομή το κόστος των εξωτερικών τοίχων με μπατική οπτοπλινθοδομή είναι της τάξεως των 70€/m3, ενώ στο υπόγειο με μπετόν και εκσκαφές είναι περίπου 280€/m3, δηλ. τετραπλάσιο !!!. Χώρια το κόστος άντλησης των λυμάτων από τα WC και τις κουζίνες του υπογείου κυρίας χρήσεως. Να μου ζήσεις κ. "μελετήτρια" που εξίσωσες το υπόγειο με τον 3ο όροφο, λαμβάνοντας υπ' όψιν τα πάντα (!!) κατά την εκπόνηση της "μελετης"
Θυμίζουμε και πάλι στον "κ. Λιάπη": Τί γίνεται με το μεγαθήριο στην Πίνδου-Βυζαντίου ; Εχει σεβαστεί τους ισχύοντες όρους δομήσεως ή τους έχει παραβιάσει βάναυσα, άλλως τους έχει ξεσκίσει ; Και, βεβαίως, έχουν δηλωθεί όλα τα τετραγωνικά στο Δήμο για τη χρέωση των Δ.Τ., Δ.Φ. και ΤΑΠ; Αν θέλετε, και για το χαράτσι του Πολιτιστικού τέλους που εισέπραττε επί χρόνια ο Δήμος του οποίου μέλος της Δημοτικής Αρχής είναι η κ. Πολυκαλά.
Μέχρι το Πάσχα (τουλάχιστον) θα σε πάμε έτσι κ. "μελετήτρια" …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου