Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!


Ο καλός μας φίλος και συνάμα ανταποκριτής από την Θεσσαλονίκη, Ίωνας, μας έστειλε τις παρακάτω φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν την υπέρ των Τούρκων υστερία που έχει πιάσει τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. 
Τουρκοκρατία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Πινακίδα που κατευθύνει σε υπόγειο χώρο στάθμευσης στο παλαιό Δημαρχείο Θεσσαλονίκης αναφερει με κεφαλαία γράμματα: "ΚΑΡΑΒΑΝ ΣΑΡΑΪ"!!!
Η περιοχή ονομάζετο κατά την Τουρκοκρατία Καραβάν Σαράϊ
Οι θαυμαστές του Τουρκολάγνου δημάρχου Θεσσαλονίκης αρνούνται την Ελληνική ονομασία του.

Αυτός είναι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης ο οποίος να θυμίσουμε ότι ευρισκόμενος στις αρχές του χρόνου στην πρωτεύουσα της Τουρκίας στο πλαίσιο του «Ελληνοτουρκικού Φόρουμ Τουρισμού», δήλωνε σε  συναντήσεις με Τούρκους πολιτικούς και αξιωματούχους: «Θεωρώ τον εαυτό μου αδελφό με τους Τούρκους και εταίρο με τους Ευρωπαίους»! 

Ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας τότε στους δημοσιογράφους τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη έχει ένα μεγάλο πρόγραμμα αναδόμησης της πλατείας Ελευθερίας, απ' όπου ξεκίνησε το κίνημα των Νεοτούρκων, του Μεγάρου όπου έμεινε εξόριστος ο Σουλτάνος Αμπντουλχαμίτ ο Β΄, καθώς και άλλων οθωμανικών μνημείων!!! Δεν απέκλειε μάλιστα το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσουν ως τόποι λατρείας ιστορικά τεμένη στη Θεσσαλονίκη
Να θυμίσουμε επίσης ότι πριν από λίγους μήνες ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ...τίμησε τον σφαγέα του ποντιακού ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ με τα τα εγκαίνια του μνημείου-
σπιτιού όπου έζησε ο Κεμάλ Ατατούρκ, ο πατέρας της σύγχρονης ο μετέπειτα καθοδηγητής του σφαγιασμού των Ελλήνων Ποντίων. Όταν οι... "αδερφοί μας"  Τούρκοι μετατρέπουν  το ναό της Αγια-Σοφιάς στην Τραπεζούντα σε τζαμί και το μνημέιο-σύμβολο της Ορθοδοξίας στην Πόλη θα το κάνουν και αυτό τζαμί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τουρκοποιεί την Θεσσαλονίκη! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου