Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΥΠΕΡΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ. ΔΕΙΤΕ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

Υπερκαταιγίδα αναμένεται να πνίξει με πολλές βροχές και καταιγίδες, μεγάλο κομμάτι της χώρα μας την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου. Σας προειδοποιούμε συνεχώς, μιας και σε αρκετές περιοχές κυρίως της δυτικής, βόρειας και κεντρικής χώρας, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα.
Πολύ νερό φαίνεται να πέφτει στην δυτική και κεντρική Μακεδονία, στην Θεσσαλία, το Ιόνιο πέλαγος, την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα πέσουν σε ορεινά τμήματα της βόρειας (900-1100 μέτρα) και κεντρικής Ελλάδας (1200-1300 μέτρα).
Σε πολλές περιοχές, θα σημειωθούν αρκετά μεγάλα ύψη βροχής σε μόλις λίγα λεπτά, σύμφωνα με τα προγνωστικά μας στοιχεία. Βελτίωση θα επέλθει από αργά το βράδυ της Παρασκευής, από την δυτική προς την ανατολική Ελλάδα. Μακριά από χειμάρρους και ποτάμια και προσοχή στις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, καθώς το οδόστρωμα θα είναι ιδιαίτερα ολισθηρό, λόγων των έντονων βροχοπτώσεων.

Τέλος, αρκετά ενισχυμένοι θα είναι οι νότιοι, νοτιοδυτικοί άνεμοι σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, με ένταση που ιδιαίτερα στο Αιγαίο, ίσως να αγγίζει και τα 7 μποφόρ.
greek-weather.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου