Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΦΘΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ Ο ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ!

Τον ισχυρισμό ότι τα 25.000 ευρώ προορίζονταν για δωρεά προς το νοσοκομείο και όχι για μίζα προέβαλε ο Χάρης Τομπούλογλου, που οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή, ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον ίδιο αφορούν σε απόπειρα εκβίασης, κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια, σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και και παθητική δωροδοκία, ενώ ο 40χρονος συνεργός του για αντίσταση κατά της αρχής.
Ο κ. Τομπούλογλου μιλώντας σε δημοσιογράφους ισχυρίστηκε, παρά τα αδιάσειστα όπως φαίνεται στοιχεία της ΕΛΑΣ, από κάμερες και μικρόφωνα, πως δεν ζητούσε μίζα και ότι η εν λόγω διαφημιστική εταιρεία εκτελούσε πλημμελώς τις υποχρεώσεις της και τον παγίδευσε για να μην κηρυχθεί έκπτωτη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο Χ. Τομπούλογλου ζητούσε επίμονα από τον ιδιοκτήτη διαφημιστικής εταιρείας 30.000 ευρώ προκειμένου να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία του, που είχε κερδίσει σε διαγωνισμό έργο προβολής του νοσοκομείου ύψους 190.000 ευρώ.
Ο επιχειρηματίας ενημέρωσε άμεσα τις Αρχές, ενώ την υπόθεση γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας. Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν για μια εβδομάδα τον πρόεδρο του Αγλαΐα Κυριακού ο οποίος ζητούσε εκβιαστικά τα χρήματα από τρίτο πρόσωπο, που έπαιζε το ρόλο μεσάζοντα από την πλευρά της εταιρείας.
Τελικά ο κ. Τομπούλογλου, αφού πρώτα κατέβασε το ποσό της μίζας στα 25.000 ευρώ στη συνέχεια έδωσε ραντεβού στην Αθήνα για να παραλάβει τα χρήματα. Μόλις τα παρέλαβε τα παρέδωσε άμεσα σε έναν 40χρονο συνεργό του ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα έπεφταν και οι δύο στα χέρια της αστυνομίας.
Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους υλικό εικόνας και ήχου από τις συναντήσεις του Χ. Τομπούλογλου με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, το οποίο υπάρχει στη δικογραφία. "Δεν είμαι εγώ μ.....ς να κονομάνε όλοι από δουλειές κι εγώ να μην παίρνω μία αυτή την εποχή...", λέει ο κατηγορούμενος.
Ο Χάρης Τομπούλογλου υπήρξε πολιτευτής της ΝΔ στη Β΄Αθηνών και υποψήφιος δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας. Αμέσως μετά τη σύλληψη του διεγράφη από το κόμμα, ενώ ο υπουργός Υγείας ζήτησε σήμερα την παραδειγματική του τιμωρία. "Ο Τομπούλογλου δεν είχε διοριστεί από την κυβέρνηση πρόεδρος του νοσοκομείου αλλά από το Ίδρυμα καθώς είναι ισόβιο μέλος. Το ίδρυμα πρέπει να τον παύσει άμεσα από πρόεδρο".
Ο ίδιος και ο 40χρονος συνεργός του πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή το μεσημέρι στον 27ο ανακριτή. Έως τότε θα κρατούνται στα κρατητήρια της Ασφάλειας Αττικής.
megatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου