Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

"Ο ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΜΕ ΣΥΡΕΙ ΣΤΗ…ΣΥΡΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΩΣ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ»" ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ!!!

Συντονιστής Ομολογιούχων: «Ενώ αρχικά με άφησαν ελεύθερο στη Σύρο μετά… έπεσαν τηλέφωνα, πίεζαν τον Εισαγγελέα κι έστειλαν νέο ένταλμα σύλληψης. Με έστειλαν στο κρατητήριο και μου έβαλαν πινακίδα στο στήθος, σα να είμαι τρομοκράτης»!
Ο  Σταμάτης Άγας καταγγέλλει πως κάθεται στο εδώλιο από μια απλή τηλεφωνική συνομιλία με την γραμματέα του Σίμου Κεδίκογλου!
Του Μάκη Βραχιολίδη
Οι αποκαλύψεις του Τάκη Μπαλτάκου στην επίμαχη, βιντεοσκοπημένη συνομιλία του με τον Ηλία Κασιδιάρη, όπου κάνει λόγο για χειραγώγηση του θεσμού της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση  με τη χαρακτηριστική του κίνηση «έπεσαν τηλέφωνα», φαίνεται πως "κουμπώνουν" στην περίπτωση του συντονιστή των Ομολογιούχων Κυκλάδων κ. Σταμάτη Άγα.  Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, από μια απλή τηλεφωνική συνομιλία που είχε με την γραμματέα του κ. Κεδίκογλου, τυλίχθηκε σε μια κόλλα χαρτί και οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος ως …τρομοκράτης στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Σύρου!!! Ναι, καλά διαβάσατε. Όπως ισχυρίζεται ο κ. Άγας,  ο τηλεφωνικός διάλογος που είχε πέρσι, λίγο πριν από το Πάσχα, με την γραμματέα του κ. Κεδίκογλου (η οποία ωστόσο αρνήθηκε να δώσει το όνομά της) ήταν αρκετός για να τον στείλουν «πακέτο» με κατηγορίες παρόμοιες με αυτές που είχαν απαγγελθεί στον Κουφοντίνα!!!
«Στην πορεία όμως άλλαξαν το κατηγορητήριο για να μην ξεφτιλιστούν, γιατί αυτά που μου είχαν προσάψει δεν κολλάνε σε κανένα δικαστήριο», λέει με νόημα ο κ. Άγας και συνεχίζει: «Αφού πίεσαν τον Εισαγγελέα να μου ασκήσει δίωξη, αφού με έσυραν στα κρατητήρια και με διαπόμπευσαν σαν να ήμουν τρομοκράτης, μετά, όταν είδαν τι …πατάτα είχαν κάνει άρχισαν να ρίχνουν τα βάρη στον ίδιο τον εισαγγελέα ότι ήταν, λέει, άπειρος»!
   
Έτσι, ο συντονιστής των Ομολογιούχων Κυκλάδων, την ερχόμενη Δευτέρα 5 Μαΐου κάθεται  στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου, κατηγορούμενος σύμφωνα με το άρθρο 190 του Π.Κ ότι «διήγηρε σε ανησυχία και τρόμο τους πολίτες, με απειλές ότι θα διαπραχθούν κακουργήματα ή πλημμελήματα»!!!
Ποιους πολίτες …τρομοκράτησε ο κ. Άγας; Αφού συνομίλησε μόνο με την γραμματέα του κ. Κεδίκογλου και με κανέναν άλλον!  Πόσο μάλιστα, όταν η γραμματέας του κυβερνητικού εκπροσώπου αρνήθηκε να δώσει το όνομά της, το οποίο δεν εμφανίζεται ούτε καν στη δικογραφία!
Τότε, ποιος είναι ο μηνυτής; Όπως καταγγέλλει ο κ. Άγας, τα νήματα κίνησε προσωπικά ο ίδιος ο κ. Σίμος Κεδίκογλου! Παρά δε το ότι ο συντονιστής των Ομολογιούχων Κυκλάδων αφέθηκε αρχικά ελεύθερος από την  Αστυνομία Σύρου, μόλις έγινε γνωστό στον κ. Κεδίκογλου, κινήθηκε νέα διαδικασία από την Εισαγγελία για την προσαγωγή του κ. Άγα στο αστυνομικό τμήμα Σύρου, όπου τον …μπουζούριασαν στο κρατητήριο και τον φωτογράφισαν με πινακίδα και αριθμό στο στήθος, δηλαδή ως κοινό τρομοκράτη!!!
Αυτά τα εξωφρενικά καταγγέλλει ο επικεφαλής των Ομολογιούχων Κυκλάδων των οποίων η περιουσία εκλάπη από την Πολιτεία.  Δεν  φτάνει δηλαδή που η Πολιτεία κατακλέβει τον πολίτη, του αρπάζει τον μισθό, τη σύνταξη, ή δεν του καταβάλλει τις οφειλές που έχει απέναντι στον ιδιώτη, δεν φτάνει που το κράτος καταλήστευσε τους ομολογιούχους αρπάζοντάς τους με το έτσι θέλω όλες τις αποταμιεύσεις για να τις δώσει στους τοκογλύφους, τώρα στέλνει στο εδώλιο του κατηγορουμένου όποιον τολμήσει να διαμαρτυρηθεί! Και μάλιστα, όπως καταγγέλλεται στην "Ε.Ω." με την προσφιλή, τον τελευταίο καιρό ρετσινιά του τρομοκράτη ή της σύστασης εγκληματικής - τρομοκρατικής οργάνωσης!  Είναι δυνατόν κύριε Κεδίκογλου; Αναμένουμε απάντηση...

«ΕΠΕΣΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΠΙΕΣΑΝ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΜΕ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΩΣ…ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ»
Ας δούμε όμως πώς ο Σταμάτης Άγας περιγράφει πώς βρέθηκε κατηγορούμενος από μια απλή τηλεφωνική συνομιλία με την …ανώνυμη γραμματέα του κ. Κεδίκογλου:

Άγας (επικεφαλής Ομολογιούχων νομού Κυκλάδων): Ο κ. Κεδίκογλου είχε βγει πέρσι στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Ο δημοσιογράφος τού ανέφερε για τους ομολογιούχους και το πρόβλημα που τους δημιούργησαν με την κλοπή των αποταμιεύσεών τους αλλά ο κ. Κεδίκογλου δεν έδωσε σημασία. Όταν είδα την αδιαφορία του κυβερνητικού εκπροσώπου, τον πήρα στο κινητό του αλλά το σήκωσε η ιδιαιτέρα του, η  Μαρία Μαλάμου. Με την Μαρία Μαλάμου έχω μιλήσει τρεις φορές και τη γνωρίζω. Μου είπε λοιπόν ότι «θα τοποθετηθεί εκ νέου και θα μιλήσει για τους ομολογιούχους». Πράγματι, ο υπουργός κ. Κεδίκογλου βγήκε ξανά στον Παπαδάκη, μετά από λίγες μέρες. Μιλούσε όμως μισή ώρα και το μόνο που είπε είναι: «Καταδικάζω την τρομοκρατική ενέργεια στη Βοστώνη». Ήταν τότε, που στον Μαραθώνιο της Αμερικής είχε γίνει η τρομοκρατική επίθεση. Πήρα λοιπόν στο γραφείο του κ. Κεδίκογλου (210. 9098602) και συστήθηκα: «Είμαι ο Σταμάτης Άγας, ο εκπρόσωπος των Ομολογιούχων στις Κυκλάδες. Είσαι η Μαρία Μαλάμου;». Η γυναικεία φωνή που μου απάντησε, είπε: «Όχι δεν είμαι η Μαρία, το ίδιο κάνει, πείτε μου».  Δεν μου είπε το όνομά της αλλά μου ζήτησε να της πω ό,τι ήθελα. Είπα λοιπόν το εξής: «Πες στον κ. Κεδίκογλου να αφήσει τους τρομοκράτες της  Αμερικής και να κοιτάξει τον πόνο του κόσμου. Να κοιτάξει τον οικοδόμο που είναι άνεργος και του έχουν πάρει 20-30.000 ευρώ και πού θα ξεσπάσει αυτός ο κόσμος! Ν΄ αφήσει λοιπόν τους τρομοκράτες της Αμερικής και να κοιτάξω εδώ, της Ελλάδος, πού θα ξεσπάσει την πείνα του, που του έχουν πάρει τις αποταμιεύσεις».
Γι’ αυτή τη συνομιλία σας πήγαν μέσα;
Άγας: Αυτή, που συστήθηκε ως γραμματέας του κ. Κεδίκογλου, συνέχισε: «Ξέρεις, δηλαδή πού θα γίνουν τρομοκρατικά χτυπήματα; Ξέρεις πότε θα χτυπήσουνε; Θα χτυπήσουνε τον Βενιζέλο;». Της απάντησα τότε: «Κοπέλα μου δεν στέκεις καλά».
Τον ίδιο τον κ. Κεδίκογλου,  τον βρήκατε;
Άγας:  Τον πήρα στο κινητό του και άφησα μήνυμα να επικοινωνήσει μαζί μου. Αντί όμως να με πάρει στο τηλέφωνο ο κ. Κεδίκογλου, πήγανε στην αντιτρομοκρατική! Δόθηκε τότε εντολή και με προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα Ερμουπόλεως. Ο Αστυνομικός διευθυντής και ο ταξίαρχος Αλέξανδρος Α… έμειναν με ανοιχτό το στόμα όταν με είδαν. Μου είπαν γεμάτοι απορία: «Εδώ, μας έχουν στείλει ένα χαρτί σε βάρος σου, που είναι χειρότερο από του Κουφοντίνα. Γράφουν επιβαρυντικά στοιχεία σχετικά με τρομοκρατία»! Τους εξήγησα λοιπόν ό,τι ακριβώς έγινε με την τηλεφωνική μου συνομιλία, με την ιδιαιτέρα του Κεδίκογλου: «Άσε τους τρομοκράτες της Αμερικής και κοίτα της Ελλάδος. Την αγανάκτηση του κόσμου που του έκλεψαν τα λεφτά…».
Τι σας είπαν λοιπόν οι αστυνομικοί της Σύρου;
Άγας:  Ο αστυνομικός διευθυντής της Ασφάλειας της Σύρου είπε: «Μπαίνω εγώ μπροστά ως εγγυητής για τον Άγα». Μα, με ξέρουν πολλά χρόνια εδώ κύριε Βραχιολίδη. Ξέρουν ποιος άνθρωπος είμαι!
Τι έγινε μετά;
Άγας:  Πήρα μπροστά τους την γραμματέα του κ. Κεδίκογλου και το σήκωσε πάλι η ίδια κοπέλα με την οποία μίλησα και την προηγούμενη φορά. Μάλιστα, φάνηκε οικεία μαζί μου: «Τι κάνετε κύριε Άγα;», μου είπε.
Μάθατε επιτέλους το όνομά της;
Άγας:  Όχι, δεν το έδινε ούτε σε μένα ούτε στον κ. Ταξίαρχο!
Ήρθαν στο σπίτι σας να κάνουν έλεγχο;
Άγας:  ‘Όχι, μα με ξέρουν οι πάντες εδώ, σας το είπα. Έβαλαν στο αρχείο το θέμα. Με άφησαν ελεύθερο και πήγα σπίτι μου.
Και τελικά πώς ξαναβγήκε από το αρχείο η υπόθεση;
Άγας:  Όταν έμαθε ο Κεδίκογλου και οι άνθρωποί του ότι με άφησαν ελεύθερο, τι κάνανε; Πήρανε τον εισαγγελέα το ίδιο βράδυ. Και αμέσως πήραν τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Σύρου και με ειδοποίησε ξανά η Αστυνομία να ξανακατέβω στο τμήμα ασφαλείας.
Σας συλλάβανε ξανά;
Άγας:  Με κρατήσανε μέσα, μου βγάλανε αποτυπώματα, μου βάλανε μια πινακίδα με νούμερα στο στήθος και στο πλάι και με φωτογραφίσανε. Περιττό να σας πώ τι έγινε εδώ στη Σύρο! Ο Ταξίαρχος, ο αστυνομικός διευθυντής και όλα τα παιδιά, ντρεπόντουσαν και μου ζητήσανε συγγνώμη για τις εντολές που εκτελούσαν σε βάρος μου.  «Μοσχομυρίσανε τα κρατητήρια με την παρουσία σου εδώ», μου έλεγαν και ζητούσαν συνέχεια συγγνώμη γι’ αυτό που μου κάνανε!
Ο κ. Άγας, στο τέλος ξέσπασε αγανακτισμένος: «Κατάφεραν τον παλιό Ν.Δημοκράτη της Σύρου να τον βαφτίσουν…τρομοκράτη! Πρέπει να ντρέπονται. Εμένα με έχει τιμήσει το Πολεμικό Ναυτικό, τον Φεβρουάριο του 1980, ζητώντας μου να παραμείνω μόνιμος στο σώμα. Με ξέρουν οι πάντες στη Ν.Δ. Τα τηλέφωνά μου τα έχουν οι πάντες. Τα ’χει το Μαξίμου, τα ‘χει ο Κεδίκογλου, τα ’χει ο Δένδιας και όμως μου ρίξανε την ρετσινιά του τρομοκράτη! Η μόνη πάντως που ενδιαφέρθηκε από τη Ν.Δ ήταν η κα Φεβρωνία  Πατριανάκου, πρώην Νομάρχης Κυκλάδων».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ
Ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων εξέδωσε το παρακάτω καταγγελτικό δελτίο τύπου:

ΘΕΜΑ: ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ο σύλλογος φυσικών προσώπων ομολογιούχων Ελληνικού δημοσίου καταδικάζει την κυβερνητική πρακτική, που εμμέσως πλην σαφώς προσπαθεί να εφαρμόσει, με την μήνυση του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου κ. Σίμου Κεδίκογλου σε βάρος του συντονιστή Νομού Κυκλάδων και Νοτίου Αιγαίου κου Άγα Σταμάτη. Η απάντηση της κυβέρνησης απέναντι στις συγκεκριμένες προτάσεις της αντιπολίτευσης για την αποζημίωση 15.000 Ελληνικών οικογενειών, όπως εκφράζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, είναι η «φίμωση» της φωνής 200.000 Ελλήνων που περιλαμβάνονται στον οικογενειακό ιστό των 15.000 οικογενειών.
Ο κος Άγας Σταμάτης κατηγορείται για «διατάραξη ειρήνης και σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης» επειδή τολμά να μιλά στα Μ.Μ.Ε. για τα προβλήματα των ομολογιούχων.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι απέναντι σε πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές και δεν πρόκειται να πτοηθεί το φρόνημα κανενός ομολογιούχου. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση.


Μετά τιμής,
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

 "Ελεύθερη Ώρα"


1 σχόλιο: