Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΒΙNΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ ΜΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ Η ΠΛΑΣΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., μέσω συνέντευξης Τύπου [φωτο], που παραχώρησε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας, με την οποία κυκλοφορούσε το τελευταίο διάστημα, ο συλληφθείς Νίκος Μαζιώτης, μετά τη σημερινή αιματηρή συμπλοκή στον πλατεία Μοναστηρακίου, καθώς και τα στοιχεία κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που είχε αγοράσει ο καταζητούμενος τρομοκράτης.  
Συγκεκριμένα, ο Νίκος Μαζιώτης κυκλοφορούσε ως Μιχάλης Μιχελάκης του Νικολάου και της Αρχοντίας, γεννηθείς το 1977, με Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, που είχε εκδοθεί από το Α.Τ. Αμπελοκήπων. 
Από την έρευνα προέκυψε, ότι με αυτό το όνομα, και τη χρήση του προαναφερόμενου ΑΔΤ, αγοράστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας Hyundai, και αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959, που σύμφωνα με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ενεπλάκη στη ληστεία στην Κλειτορία Αχαΐας, με την οποία οι Αστυνομικές Αρχές συνδέουν τον Νίκο Μαζιώτη, όπως επίσης και με τη ληστεία σε Τράπεζα στα Μέθανα Τροιζηνίας. 
Στη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, περιέγραψε τη συμπλοκή, λέγοντας, ότι ο καταζητούμενος πυροβόλησε συνολικά οκτώ φορές, κατά αστυνομικών και πολιτών, με τον Ειδικό Φρουρό, που τον καταδίωξε, να πυροβολεί μόλις μία, και να τον «πετυχαίνει», επιλέγοντας σημείο, που δεν θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή αθώων πολιτών. 
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, αφού συνεχάρη τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, μίλησε για μία σημαντική επιτυχία, τονίζοντας πως, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, του είχε ζητηθεί από τον Πρωθυπουργό, να πράξει ότι είναι δυνατό, «ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και να συλληφθούν οι καταζητούμενοι τρομοκράτες» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ

epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου