Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΡΩΝΕΙ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΜΕ TΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ!

ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΣΤΗ ΝΔ: "ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΩ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΖΗΤΩ Η ΝΔ"! 
ΡΕ ΟΥΣΤ! ΤΟ ΒΡΩΜΟΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ! 


Θυμάστε το τραγούδι-ύμνο της ΝΔ; "ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΩ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΖΗΤΩ Η ΝΔ"; Αν όχι σας το θυμίζουμε με το παραπάνω βίντεο!
Η ίδια η ΝΔ είναι αυτή που σήμερα τα έχει ισοπεδώσει όλα. Και την Ελλάδα και τη θρησκεία και την οικογένεια. Ο Γιακουμάτος ως αχθοφόρος των εχθρών της Ελλάδος, των παγκοσμιοποιητών και των εβαιομασόνων, γράφει στα παλιά του παπούτσια της προαιώνιες θρησκευτικές-οικογενειακές παραδόσεις-αξίες της Ελλάδος που έχουν θεσπίσει ως αργία την Κυριακή και αποφάσισε βιαίως να λειτουργούν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου! Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά εγκλήματα σε βάρος της Πατρίδας και της Ορθοδοξίας μας και το έγκλημα αυτό το διέπραξε ο Γιακουμάτος. Είναι και Κεφαλλονίτης και φέρει και το όνομα του Αγίου Γερασίμου. Τρομάρα του. 
Ας πάρει μιαν απάντηση από το σημερινό δημοσίευμα της "Ελεύθερης Ώρας της Κυριακής" και τον δημοσιογράφο Ζαχαρία Γεωργούση που το επιμελήθηκε. 
Διαβάστε τις απαντήσεις που δίνουν στον...παγκοσμιοποιητή Γιακουμάτο οι ιεράρχες της Ελληνορθοδόξου Εκκλησίας. 

  "Oι Μνημονιακοί προχωρούν στο οριστικό "ξεχαρβάλωμα" της ελληνικής κοινωνίας πλήττοντας από ακόμη μια κατεύθυνση το θε­σμό της οικογένειας μέσα από την επέκταση του μέτρου του ανοίγματος των καταστημά­των και τις Κυριακές. Μία ύπουλη τακτική που ξεδίπλωσαν αριστοτεχνικά οι καρεκλοκένταυροι του υπουργείου Ανάπτυξης, όταν στο τι­μόνι βρίσκονταν ο Κωστής Χατζιδάκης. Το δέ­λεαρ; Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Πιλοτικά στην αρχή για τις τουριστικές περιο­χές και το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσα­λονίκης για συγκεκριμένο αριθμό Κυριακών, η... πρωτοποριακή-για τους φωστήρες της κυβέρνησης-πρόταση στήθηκε με "μαεστρία" στην προοπτική επέκτασης του μέτρου για 52 Κυριακές το χρόνο.
Στο παιχνίδι της κατάργησης μπήκαν και οι Περιφερειάρχες, οι οποίοι έχουν λόγο για την υλοποίηση του εν λόγω μέτρου. Η λογική λέει πως στα τουριστικά σημεία, κάτι τέτοιο μπο­ρεί να κρίνεται αναγκαίο και αυτό υπό προϋ­ποθέσεις. Όταν, όμως, είναι δεδομένη η αγο­ραστική συρρίκνωση των νεοελλήνων προς τι η επέκταση του ανοίγματος των καταστημά­των; Ποιοί θέλουν να εξυπηρετήσουν τα ξένα πολυκαταστήματα και όχι το καταναλωτικό κοινό; Η φωνή, πάντως, των ανθρώπων του θεού ακούγεται με την δυναμική καμπάνας! Φωτισμένοι Ιεράρχες, οι οποίοι δεν υποκύ­πτουν στην Κίρκη των... ισορροπιών και της δι­πλωματίας, σέρνουν πρώτοι το "χορό της α­ντίδρασης". Είναι οι ίδιοι, που εγκαίρως είχαν προειδοποιήσει για τις... γκρίζες ζώνες πρότε­ρων νομοσχεδίων, τα οποία έντεχνα... κυοφό­ρησαν νομοθετικά τις επίμαχες αναπτυξιακές προτάσεις. Ο Πατρών Χρυσόστομος ήταν ξε­κάθαρος στις δηλώσεις του για τον τρόπο που ενήργησαν τα μέλη της κυβέρνησης και οι αρμόδιοι υπουργοί. "Είναι προδιαγεγραμ­μένο το σχέδιο να καταργηθή η αργία της Κυ­ριακής, κατόπιν της λυσσαλέας πιέσεως των καταχθόνιων δυνάμεων που μάχονται εναντί­ον της Ορθοδοξίας και του Γένους μας. Ο Λαός χρησιμοποιεί την γνωστή φράση, προκειμένου να χαρακτηρίσει τέτοιου είδους καταστάσεις, "η μέθοδος του σαλαμιού", το ο­ποίο δηλαδή τεμαχίζεται και καταναλώνεται σταδιακά" τονίζει ο κ. Χρυσόστομος και κατη­γορεί τους κυβερνώντες ότι εφαρμόζουν 'τη μέθοδο του βατράχου". Ο ίδιος εξηγεί πως λειτουργεί: "Όταν θέλης να ζεματίσης τον βά­τραχο, δεν το επιτυγχάνεις ρίχνοντας τον κα­τευθείαν στο βραστό νερό, διότι αντιδρά αμεσώτατα και φεύγει. Είναι αποτελεσματικότερο να τον βάλης στο χλιαρό νερό, το οποίο του δημιουργεί ωραία αίσθηση, και στην συνέχεια ενώ το νερό θερμαίνεται, βράζει ο βάτραχος και πεθαίνει λέγοντας σου και ευχαριστώ". Ο Μητροπολίτης Πατρών δεν μένει εκεί. Προ­χωρά θαρραλέα υπογραμμίζοντας: "Αλλοίω­σαν την γλώσσα μας. Παραχάραξαν την ιστο­ρία μας. Διέλυσαν το θεσμό της οικογένειας. Χτύπησαν ανελέητα τη] ην πίστη μας και την χτυπούν, δηλητηριάζοντας τα παιδιά μας μέ­σα από το νεοποχίτικο πνεύμα του θρησκευτι­κού συγκρητισμού.
Αλλοίωσαν τον πληθυσμιακό χάρτη της Πα­τρίδος μας, με σκοπό να καταστήσουν τους Έλληνες μειονότητα στον ίδιο τους τον τόπο. Παρέσυραν τους νέους μας σε έναν εξευτελι­στικό και υλιστικό τρόπο ζωής." Παράλληλα, εξαπολύει επίθεση στους ξένους ενορχηστρωτές και τα τσιράκια τους: "Πρέπει να μάθουν ίσως για μια ακόμη φορά οι ξένοι και όσοι υπηρετούν τα σχέδια τους, ότι σ' αυτό τον τόπο δεν ευδοκιμούν τα υβρί­δια. Προς καιρόν επιβιώνουν, αλλά εύκολα ξηραίνονται και πεθαίνουν, γιατί ο γνήσιος σπόρος επικρατεί..
Στους θιασώτες του μέτρου απαντάμε με παρρησία: Ανοίξτε λοιπόν τα καταστήματα ό­σες Κυριακές θέλετε. Το κέρδος θα είναι του διαβόλου"

Έντονη αντίδραση του Πειραιώς Σεραφείμ και του Ξάνθης Παντελεήμονα
Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο Μητροπολί­της Ξάνθης, Παντελεήμων, ο οποίος σε ανα­κοίνωση του επισημαίνει: "" Τώρα στοχεύετε και το άδειασμα της ψυχής του. Γιατί η αργία της Κυριακής είναι κάτι το ιερό για τον Έλλη­να ακόμα από τα αρχαία χρόνια. Δεν θεσπί­στηκε μόνο για την ανάπαυση από τον κόπο της εβδομάδας, αλλά δίνει και την ευκαιρία να μαζευτεί η οικογένεια γύρω από το επίση­μο Κυριακάτικο τραπέζι, να ζήσουμε όχι ως μεμονωμένα άτομα, αλλά ως οικογένεια, ως παρέα με γείτονες και φίλους, να ξαναβρού­με τον εαυτό μας." Από τους πρωτεργάτες της κινητοποίησης κατά του άδικου μέτρου ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, εκτοξεύει βολές κάνοντας λόγο για το προσωπείο των συγκυβερνώντων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που έπεσε: "Η πονηρά υπουργική Απόφασις του δήθεν εκπροσώπου της λαϊκής Δεξιάς κ. Γιακουμάτου δήθεν πιλοτικά υλοποιεί τον αρχικό άθλιο σχεδιασμό για την πλήρη καταστρατήγηση της αργίας της Κυριακής, εκχωρώντας την ε­πιχειρηματικότητα στις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα και οδηγώντας αναπόδρα­στα τους μικρομεσαίους εμπόρους στον αφα­νισμό και το λουκέτο". Ο κ. Σεραφείμ, αφού χαρακτηρίζει αήθη, προκλητική, ασεβή και α­ντιχριστιανική ποδοπάτηση από την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου της εντολής του θεού για· την ιερότητα της ημέρας Κυρίου (Κυριακής), σημειώνει εμφατικά πως είναι προάγγελος επερχομένων δεινών και συγχαί­ρει τον Βασίλη Κορκίδη, Πρόεδρο της Εθνι­κής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για την απόφαση του να παραιτηθεί από όλες τις κομματικές του ιδιότητες στο συγκυβεργόν κόμμα της Νέας Δημοκρατίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου