Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ! ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΡΩΣΙΚΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΙΞΑΝ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟ ΤΟ BOEING! ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ!

Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή μόλις χθες αναπτύχθηκε ουκρανικό τάγμα με ΒUK-M1 στην περιοχή του Ντονέτσκ, ενώ άλλο ένα αναπτυσσόταν σήμερα στο Χάρκοβο, από τον φόβο ρωσικής επέμβασης, καθώς τις τελευταίες ώρες υπήρχαν πληροφορίες στους Ουκρανούς ότι ρωσικά βομβαρδιστικά θα κτυπήσουν στόχους του ουκρανικού Στρατού για αντίποινα στον βομβαρδισμό του ρωσικού εδάφους από το ουκρανικό πυροβολικό και τον θάνατο ενός Ρώσου πολίτη.
Προφανώς εξέλαβαν το Boeing για ρωσικό βομβαρδιστικό. Αλλη εξήγηση δεν υπάρχει για την κατάρριψη σε τέτοιο ύψος ενός πολιτικού αεροσκάφους.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ρωσόφωνοι δεν διαθέτουν ακομα τέτοιο επιχειρησιακό μέσο σε επειχειρησιακή κατάσταση. Εχουν καταλάβει μία βάση με BUK, αλλά δεν ήταν επιχειρησικά.
Την ίδια στιγμή, ο αντιπρόεδρος της αυτόνομης δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Αντρέι Πούργκιν, ισχυρίζεται ότι οι αντάρτες δεν έχουν στην κατοχή τους όπλο που να έχει εμβέλεια τα 10.000 μέτρα, επισημαίνοντας πως στην περιοχή εγκαταστάθηκε τις τελευταίες ώρες συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων από τον ουκρανικό στρατό.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως μόλις εντοπιστούν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους θα σταλούν στη Μόσχα ώστε να διεξαχθεί έρευνα για την τραγωδία.
Οι υποψίες στρέφονται κατά των Ουκρανών, οι οποίοι είχαν φοβηθεί τις πρώτες επιχειρησιακές απόστολές του Su-25 των ρωσόφωνων. Οι Ουκρανοί προσπαθούν τώρα με την βοήθεια των ΜΜΕ να πείσουν τον κόσμο ότι το έριξαν οι ρωσόφωνοι με αντιαεροπορικά MANPADS.
Βέβαια, ακόμα δεν έχει δοθεί εξήγηση πως ο πύργος ελέγχου στο Κίεβο κατηύθυνε επιβατικό αεροσκάφος επάνω από περιοχή όπου τα αεροσκάφη καταρρίπτονται "σαν τις μύγες".
Πάντως την κατάρριψη του αεροσκάφους αρνείται κατηγορηματικά η πλευρά των ρωσόφωνων αυτονομιστών, με τον «πρωθυπουργό» της Αυτόνομης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Αλεξάντρ Μποροντάι, να υποστηρίζει ότι η υπόθεση της κατάρριψης του Boeing 777 από αντάρτες αποτελεί«σχεδιασμένη προβοκάτσια του ουκρανικού στρατού».  
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου