Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΒΟΥΛΗ, ΤΩΡΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!

Επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής...

“H στρατηγική μας αποδίδει καρπούς παρά το γεγονός ότι το περιβάλλον ήταν ναρκοθετημένο”, είπε μεταξύ άλλων.
Κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι επαιρόταν για πρωτογενές πλεόνασμα 3,3 δισ. το 2014, ενώ στην πραγματικότητα ήταν μόλις 592 εκατ., δηλ. 2,7 δισ. λιγότερα.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αντί για το mail Χαρδούβελη, η κυβέρνηση θα υλοποιήσει ένα πρόγραμμα ανόρθωσης της οικονομίας και αναδιανομής βαρών και εισοδημάτων.
«Υπάρχει συλλογική στρατηγική διαπραγμάτευσης, ανοιχτή και διαφανής απέναντι στον ελληνικό λαό» τόνισε ο πρωθυπουργός. Στην αρχή της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως σήμερα «η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στηρίζει τη διαπραγματευτική λογική της κυβέρνησης και μας ζητά να μην κάνουμε “βήμα πίσω”».
«Θα τηρήσουμε την εντολή του ελληνικού λαού» υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «ήρθε η ώρα να πούμε αλήθειες, που δεν κρύβονται πια» και πως η στρατηγική της κυβέρνησης «αποδίδει καρπούς, παρά το ναρκοθετημένο περιβάλλον».
Ο κ. Τσίπρας είπε πως τα δημόσια ταμεία που παρέλαβε η κυβέρνηση δεν είχαν το πλεόνασμα για το οποίο μιλούσε η προηγούμενη κυβέρνηση, τονίζοντας πως ο νόμος για τις 100 δόσεις ήταν τόσο ελλιπής ώστε έφερε μόλις 70 εκατ. ευρώ.
«Μόνο σε μία εβδομάδα φέραμε 100 εκατ. ευρώ από τις 100 δόσεις» είπε, σημειώνοντας πως η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα που από το καλοκαίρι του 2014 δεν αναχρηματοδοτεί τα χρέη της, αλλά τα αποπληρώνει από τον προϋπολογισμό της.
Σημειώνεται ότι η συζήτηση κορυφής στη Βουλή ξεκίνησε λίγο μετά τις 20:30 και οι έμπειροι κοινοβουλευτικοί παρατηρητές στοιχηματίζουν για το αν η διαδικασία θα οδηγήσει σε ολομέτωπη σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ή σε προσωρινή συναίνεση, εν όψει και των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.
Το διαδικαστικό καθορίζεται από το περιεχόμενο του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο, τη συζήτηση ανοίγει ο πρωθυπουργός με δεκάλεπτη τοποθέτηση, προκειμένου να ενημερώσει το Σώμα για την πορεία των συζητήσεων με τους δανειστές.

1 σχόλιο:

  1. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΙΛΑΓΕ
    ΤΡΑΒΟΥΣΑ ΜΑΛΑΚΙΑ,

    ΜΕ ΜΙΑΣ ΓΥΜΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ
    Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή