Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ ΣΕ 7ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ! ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΔΗΜΙΑ!!!

Ήδη ήρθε και το τρίτο κρούσμα ηπατίτιδας.
Το ρεπορτάζ από το pronews.gr: 
Την ύπαρξη κρούσματος ηπατίτιδας Α στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας...

προσφύγων στον Πειραιά επιβεβαίωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Πρόκειται για ένα 7χρονο αγοράκι, το οποίο έχει διακομιστεί και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Πληροφορίες αναφέρουν, πως οι αρμόδιοι φορείς από το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ γνώριζαν από τη Κυριακή για το περιστατικό, αλλά δεν το ανακοίνωσαν, έως το μεσημέρι της Τρίτης.

Ωστόσο το γιατί απέκρυψαν ένα τόσο σοβαρό γεγονός, που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο άμεσα την υγεία των Ελλήνων πολιτών, προκαλεί έντονα ερωτηματικά.

Το μικρό αγόρι βρισκόταν στον καταυλισμό του Πειραιά όταν την Κυριακή οι εθελοντές γιατροί που δραστηριοποιούνται εθελοντικά εκεί διαπίστωσαν συμπτώματα της νόσου και μετέφεραν το παιδί στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία το οποίο εκείνη την ημέρα εφημέρευε.

Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα ελαφρύ περιστατικό ενώ εμβολιάστηκε το μικρό του αδερφάκι.

Την Παρασκευή είχε καταγραφεί το πρώτο κρούσμα της ίδιας ασθένειας σε ένα εννιάχρονο παιδί στον καταυλισμό της Ειδομένης που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Μετά και το δεύτερο περιστατικό οι γιατροί κρούούν τον κώδωνα του κινδύνου για εξάπλωση των κρουσμάτων ειδικά σε παιδιά τα οποία ούτως ή άλλως είναι πιο ευάλωτα σε λοιμώδεις νόσους όπως η ηπατίτιδα από ό,τι οι ενήλικες.

Παρόλα αυτά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ένας κεντρικός συντονισμός και μια προετοιμασία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων προκειμένου να είναι έτοιμα να περιθάλψουν τέτοια περιστατικά σε περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων πολλαπλασιαστεί.

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύεται η 9χρονη Άουρα από τη Συρία, η οποία προσβλήθηκε από ηπατίτιδα Α, στην Ειδομένη, όπου μένει με την οικογένειά της.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ διέψευσε χθες τις φήμες για ύπαρξη και δεύτερου κρούσματος στην Ειδομένη, ενώ έγινε γνωστό ότι θα εμβολιαστούν περίπου 400 άτομα που βρέθηκαν κοντά στο κοριτσάκι.


1 σχόλιο:

  1. Η ηπατίτιδα αρχίζει «να θερίζει» απ΄ ότι φαίνεται.
    Ήθελα να ήξερα ποιος από τους πολιτικούς ή τους ανώτερους στρατιωτικούς ,θα έχει την ευθύνη αν κάποιος εμπλεκόμενος απλός στρατιωτικός «κωλύσει» ηπατίτιδα ,αφού σύμφωνα με προγενέστερη ανάρτηση ,υπάρχουν καταγγελίες ότι με εντολή των ανωτέρων τους φαντάροι και χαμηλόβαθμοι του στρατού εκτός όλων των άλλων υποχρεώνονται να καθαρίζουν τις τουαλέτες των αποκαλούμενων «προσφύγων»;
    Ε…! Όχι ! Όχι! Δεν θ’ αρρωστήσουν οι στρατιώτες μας ,δεν θα αρρωστήσουν οι οικογένειές τους ,για να κάνουν τους υπηρ……ς του κάθε ένα που έφυγε από την πατρίδα του και ήρθε απρόσκλητος στην Ελλάδα .
    Ας αναλάβουν οι ίδιοι που λερώνουν τις τουαλέτες ,να τις καθαρίζουν .Μήπως θα ήθελαν να τους πλένουν και τα εσώρουχα;
    Είχαν και στην πατρίδα τους υπηρέτες ;
    Σαν και πολύ τους καλομάθαμε ….
    Έκοψαν τα επιδόματα από τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και δεν τους δίνουν ούτε τρόφιμα διότι τα έχουν όπως τους είπαν «για τους πρόσφυγες».
    Τα παιδιά αυτά ,που οι γονείς τους είναι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες και έχουν προσφέρει στην πατρίδα , τα παιδιά αυτά ,είναι παιδιά «ενός κατώτερου θεού» ;
    Αντιμετωπίζονται με αδιαφορία και ρατσισμό και κανένας από όλους τους «κυρίους» δεν αντιδρά .Δεν βλέπω να συμβαίνει το ίδιο για τους «απρόσκλητους» .
    Τι θα γίνει ; Που πάμε ; Δεν πάει άλλο ! Φτάνει πλέον η κοροϊδία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή