Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΕΓΙΝΑΝ ΡΑΜΠΟ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΤΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΣΥΝΟΡΑ...

Πάνω από 1.000 πρόσφυγες έχουν περάσει -μέχρι στιγμής-το χείμαρρο...

που βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, μετά το ακριτικό χωριό Χαμηλό, ενώ συνεχώς φτάνουν κατά διαστήματα νέες ομάδες.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας, με τα λιγοστά υπάρχοντά τους ανά χείρας περνούν μέσα από τα παγωμένα νερά προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη, που είχε σταματήσει αίφνης στην Ειδομένη, εδώ και αρκετές ημέρες.
Κρατώντας σχοινιά και βοηθώντας ο ένας τον άλλον περνούν στην άλλη πλευρά παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας να επιστρέψουν στον καταυλισμό της ουδέτερης ζώνης στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ.
Εγκλωβισμένοι εδώ και μέρες στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, ταλαιπωρημένοι από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και τις άσχημες καιρικές συνθήκες, πρόσφυγες με μικρά παιδιά, πήραν στα χέρια, το πρωί, όλα τους τα υπάρχοντα και ξεκίνησαν με πορεία να βρουν κάποιο σημείο για να περάσουν στη γειτονική χώρα.
Ένα χαρτί που φέρεται να κυκλοφόρησε αργά χθες το βράδυ, όπου αναγράφονταν -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι τα σύνορα είναι εικονικά κλειστά και πως αν περπατούσαν πέντε χιλιόμετρα, θα μπορούσαν να περάσουν στην ΠΓΔΜ, ήταν αυτό που ξεσήκωσε εκατοντάδες πρόσφυγες και τους έκανε να ξεκινήσουν την πορεία τους προς τα σύνορα λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι.
«Περπατάμε γιατί θέλουμε να φτάσουμε στη βόρεια Ευρώπη, όπου υπάρχει ασφάλεια», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Άμερ, από τη Συρία, ενώ ο συνοδοιπόρος του Τάρεκ εξηγεί πως η κατάσταση στην Ειδομένη είχε καταστεί ανυπόφορη τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων που είχε μετατρέψει σε λίμνη πολλές από τις μικρές σκηνές που βρίσκονται στα χωράφια δίπλα στον καταυλισμό.
Στην ερώτηση γιατί δεν επιλέγουν το πρόγραμμα μετεγκατάστασης για να βρεθούν με ασφάλεια σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, απαντούν πως τούς φοβίζει η ιδέα πως μπορεί να καταλήξουν σε χώρα διαφορετική από αυτήν που βρίσκονται συγγενικά τους πρόσωπα που πραγματοποίησαν με επιτυχία το ίδιο ταξίδι μερικούς μήνες πριν.

2 σχόλια:

  1. Μακάρι να φύγουν όλοι να ξεβρωμίσει η Ελλάδα . Να πάρουν και τους ξεφτιλισμένους συριζαίους μαζί τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ηρθε η στιγμη να ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ και εμεισ τα ΣΥΝΟΡΑ μασ
    Εχουμε πληρωσει για τους ΛΑΘΡΟ δυο δις!!!!!!!
    ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΤΖΙΑ: "ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή