Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΠΕΤΑΞΕ 120μ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ!

Σε μία σοβαρή πρόκληση προέβη πρίν από λίγο η Τουρκία στέλνοντας ελικόπτερο της να πετάξει πάνω από την Κώ σε ύψος μάλιστα 120 μέτρων από το ελληνικό έδαφος. 
Σύμφωνα με ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ το τουρκικό ελικόπτερο, της...

Ακτοφυλακής όπως λένε οι πληροφορίες, εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 7:10 το πρωί και σημείωσε δύο πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος.
Η πρώτη ήταν 7:12, πάνω από το βορειοανατολικό άκρο της Κω σε ύψος μόλις 400 ποδών (αυτό σημαίνει 120-130 μέτρα) και στη συνέχεια, δύο μόλις λεπτά αργότερα, πέταξε πάνω από το ίδιο σημείο, σε ύψος 500 μέτρων από το έδαφος του νησιού (περίπου 170 μέτρα).
Το τουρκικό ελικόπτερο εξήλθε του FIR Αθηνών στις 7:27. Για δεκαπέντε λεπτά της ώρας δηλαδή πετούσε ανενόχλητο πάνω από την Κώ. Ασφαλώς ενεργοποιήθηκε το σύστημα αεράμυνας και απογειώθηκαν μαχητικά αεροσκάφη για την αναχαίτιση του αλλά αυτό έγινε αρκετή ώρα αργότερα όπως προκύπτει από τα στοιχεία. 
Η πρόκληση αυτή κρίνεται πολύ σοβαρή και ανησυχητική και έρχεται να επιβεβαιώσει προφανώς τον προβληματισμό των επιτελών του Πενταγώνου όπως κατέστη εμφανές χθές από την ενεργοποίηση των συστημάτων αεράμυνας της χώρας και την απογείωση μαχητικών για άσκηση προσομοίωσης κατάρριψης τουρκικών αεροσκαφών.
Η Άγκυρα με την πρόκληση αυτή υπενθυμίζει στην Αθήνα πώς δεν έχει πάψει να εγείρει αξιώσεις σε βάρος της Ελλάδας. Μην ξεχνιόμαστε δηλαδή από την απουσία των τουρκικών μαχητικών από το Αιγαίο το τελευταίο διάστημα λόγω του πραξικοπήματος και της εμπλοκής της Τουρκίας στη Συρία.
Ενδεχομένως και να στέλνει ένα μήνυμα στην κυβέρνηση για το θέμα των «8» Τούρκων στρατιωτικών που συμμετείχαν στο πραξικόπημα και κρατούνται στην Ελλάδα. Η Άγκυρα έχει ζητήσει την έκδοση τους με διπλωματικό και πολιτικό τρόπο. Ίσως τώρα επιχειρήσουν να πετύχουν το στόχο τους και με άλλα μέσα...

 pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου