Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΗΘΙΚΗΣ!!!

Παραπλανούν τον Έλληνα πολίτη, "σερβίροντας" τις ιδιωτικοποιήσεις, σαν διαδικασίες ανάκαμψης και αποκρύπτοντας πού πάνε ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΟ ΤΙΜΗΜΑ

adeies5708.jpg - 36.04 KbΗ Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ) 
ασχολείται, διεξοδικά, με τα θέματα της διαπλοκής, που ταλανίζουν τον Δημόσιο βίο και συμβάλλουν στην διάβρωση των συνειδήσεων των Ελλήνων πολιτών και στην αναστολή των αντιδράσεών τους, μέσω τηςεσκεμμένης παραπληροφόρησης.
      Πρόκειται για ένα μείγμα προσωπικών επιδιώξεων και φιλοδοξιών, το...

οποίο έχει κυριαρχήσει στον τομέα της ενημέρωσης, με αποτέλεσμα η αποκαλούμενη και Τέταρτη Εξουσία να έχει αλωθεί από συγκεκριμένα λόμπι, τα οποία διαμορφώνουν την πολιτικοοικονομική πραγματικότητα, προσαρμόζοντας την είδηση, στα πλαίσια της εξυπηρέτησης απώτερων επιδιώξεων.
      Η σημερινή Κυβέρνηση βρήκε ένα τηλεοπτικό πεδίο που εξυπηρετούσε κάποιους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς και αντί να επιδιώξει τον εκδημοκρατισμό του και την ανάδειξη των δυνάμεων της ελεύθερης έκφρασης, περιορίστηκε να επιτύχει υψηλό τίμημα στον διαγωνισμό, για τις τηλεοπτικές άδειες, αδιαφορώντας για ζητήματα αξιοκρατίας και διαφάνειας, που κάποτε μονοπωλούσαν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. 
Δεν αποτελεί επομένως έκπληξη το ότι ο διαγωνισμός, για τον οποίο το κυβερνών κόμμα επαίρεται, κατέληξε σε μια διαδικασία, με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.       Τα αστρονομικά ποσά που έπεσαν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ουδόλως δεν εξυπηρετούν τις αρχές της πολυφωνίας και του πλουραλισμού της ενημέρωσης, που επιτάσσουν οι Δημοκρατικές Κοινωνίες.
      Ουσιαστικά, για χάρη του χρήματος, προσφέρεται άφθονη μιντιακή και όχι μόνο εξουσία, σε πρόσωπα αμφιβόλου ηθικής και καθαρότητας.      Σ' ένα ευνομούμενο κράτος, οι εν λόγω επιχειρηματίες θα έπρεπε να ελέγχονται, από μια Επιτροπή, που να την επανδρώνουν αμερόληπτοι και εγνωσμένου κύρους Δικαστές και άνθρωποι των γραμμάτων.      Από την πλευρά της η ΟΚΕ έχει επιτύχει πολλές φορές με τις ιδιαίτερα εύστοχες και αποτελεσματικές της παρεμβάσεις να ακυρώσει ή να αναβάλει, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, τα σχέδια των διαπλεκομένων.      Αυτό οφείλεται στη σωστή αποκωδικοποίηση, με βάση και την εμπειρία που έχει αποκομίσει η Ομάδα, των αδιαφανών προθέσεων και του παρασκηνίου που κρύβεται πίσω από αυτές τις νομιμοφανείς, κατά τα άλλα, διαδικασίες.
      Το βέβαιο είναι, ότι με τη συνδρομή σημαντικής μερίδας των ΜΜΕ, βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτοφανής προσπάθεια παραπλάνησης του Ελληνικού Λαού, ιδιαίτερα, όσον αφορά την υποτιθέμενη ανάπτυξη, που θα φέρουν οι αποκρατικοποιήσεις.
      Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι το κύριο χαρακτηριστικό των ιδιωτικοποιήσεων είναι το εξαιρετικά χαμηλό τίμημα εκποίησης της Δημόσιας Περιουσίας κάτι που επιτρέπει να διατίθενται τα χρήματα, που περισσεύουν, από το αρχικό κόστος, όπως αυτό είχε προϋπολογιστεί, για τις συγκεκριμένες συναλλαγές, σε τρίτους και ο νοών νοείτο.
      Αυτό είναι το πραγματικό σκηνικό, που εκτυλίσσεται έως σήμερα, με τη συμβολή μεγάλου μέρους των ΜΜΕ, τα οποία με τη σειρά τους “σερβίρουν” τις πρωτοβουλίες αυτές, σαν διαδικασία εξόδου από την κρίση, ενδεδειμένες, μάλιστα, με τον μανδύα της ανάκαμψης.
      Η ΟΚΕ με τις συνεχείς και καίριες παραστάσεις της, στην Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και στο ακόμα υγιές κομμάτι της Δημόσιας Διοίκησης κατάφερε να σταματήσει προσωρινά την παραχώρηση του πρώην αεροδρομίου του “Ελληνικού” αλλά και του “Αστέρα Βουλιαγμένης”.
      Δηλώνει δε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες, για την εγκαθίδρυση του ήθους και της εντιμότητας στην Δημόσια ζωή, στοιχείο που αποτελεί και τον βασικό πυλώνα του πολιτικού σχεδιασμού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου