Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ Η ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΠΟΛΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ALPHA ΤΣΙΚΡΙΚΑ! ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ.

Μετά τη δημοσιογράφο του ALPHA ο υπουργός επιτέθηκε και στον Παύλο Τσίμα («η αγάπη για το χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα») για την κριτική που του άσκησε - ΕΣΗΕΑ: Δεν νομιμοποείται το πολιτικό bullying σε βάρος εργαζομένων..


Τη σκυτάλη των επιθέσεων της κυβέρνησης εναντίον των δημοσιογράφων, με τη σιωπή και την ανοχή του κυβερνητικού επιτελείου και των υπόλοιπων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των κομματικών εντύπων πήρε ο κ. Παύλος Πολλάκης.

Νομίζοντας ότι θα εκθέσει την Ευαγγελία Τσικρίκα που με την ερώτησή της στην ΔΕΘ για το μαύρο στα ιδιωτικά κανάλια, προκάλεσε τον εκνευρισμό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Πολάκης προχώρησε σε μία αήθη επίθεση εναντίον της δημοσιεύοντας στη σελίδα του στο Facebook παλαιότερες φωτογραφίες της δημοσιογράφου όπου φαίνεται μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μαζί και με άλλους πολιτικούς συντάκτες. Παραβλέποντας ότι τέτοιες φωτογραφίες συνηθίζονται, χωρίς κατ' ανάγκη ο δημοσιογράφος να είναι πολιτικά προσκείμενος ή φίλος της εκάστοτε κυβέρνησης, o κ. Πολάκης θέλησε να απαξιώσει τη δημοσιογράφο και έγραψε σαν λεζάντα στην φωτογραφία: «βρε βρε την κυρία Τσικρίκα που την απολύει η κυβέρνηση επειδή δεν πήρε άδεια το αφεντικό της. Το 2011-12-13- 14 δεν πόναγε, δεν  δάκρυζε, δεν ρωτούσε αλλά ως θεραπαινίδα και λιβανιστήρι  των παράνομων καναλαρχών και του Σαμαρά έβγαζε μόνο ευτυχισμένες οικογενειακές φωτογραφίες»!

Η ανάρτηση του Πολάκη στο Facebook


Την ανάρτηση του κ. Πολάκη αναπαρήγαγαν στα social media φιλοσυριζαϊκά site και πήρε περί τα 1.000 likes, ενδεικτικό ότι υπάρχει πάντα ένας κόσμος πρόθυμος να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις κοινωνικού αυτοματισμού, ειδικά όταν στόχο έχουν τους δημοσιογράφους, τους οποίους έχει στοχοποιήσει και δαιμονοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο τον πρωθυπουργό της χώρας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μάλιστα, εμφανίστηκε αμετανόητος καθώς συνέχισε την επίθεση του στους δημοσιογράφους βάζοντας στο στόχαστρό του τον Παύλο Τσίμα με αφορμή κριτική που του άσκησε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. 

Μετά το τέλος του δελτίου ο αναπληρωτής υπουργός επιτέθηκε στον δημοσιογράφο με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.  

Συγκεκριμένα έγραψε: «Ο ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ σχολιαστής πλέον στο ΣΚΑΕΙ (το κανάλι που μίλησε για συμμετοχή της «σοβαρής «Χρυσής Αυγής στην κυβέρνηση ) παρομοιάζει εμένα με Χρυσαυγιτη!!!!!!!!
ΤΕΛΟΣ:
Η αγάπη για το ΧΡΗΜΑ ,σε κάνει Παύλο Τσίμα
Η αλλιώς μέχρι να πληρώσουν θα πάθουν ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ»




Το έναυσμα του κοινωνικού αυτοματισμού έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, όταν στην ερώτηση της Ευαγγελίας Τσικρίκα που σημείωσε ότι «εσείς και η κυβέρνησή σας με απολύετε από τη δουλειά μου...  Ακούσαμε στελέχη σας να λένε ότι τα κανάλια είναι παράνομα. Ποια; Εκεί δεν δίνατε συνεντεύξεις και μετείχατε σε προεκλογικές εκπομπές; Γιατί τιμωρείτε τους εργαζόμενους;», απάντησε: «Ενδιαφερόμαστε για τις θέσεις εργασίας σας όπως ενδιαφερόμασταν και για τις 2.000 από τις 4.000 που υπήρχαν στο χώρο των ΜΜΕ το 2008. Για αυτούς τους 2.000 εργαζόμενους δεν έκλαψε κανείς, δεν είχαν μάνα αυτοί. Τώρα κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς. Τα 8 μέσα πανελλαδικής εμβέλειας δεν είδα να κάνουν καμία μεγάλη κινητοποίηση όπως σωστά κάνουν τώρα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ...Το τσάμπα πέθανε. Κάποιοι είχαν μάθει να δανειοδοτούνται με θαλασσοδάνεια και να πληρώνουν με αέρα. Ο αέρας τελείωσε. Άλλοι είχαν μιλήσει για νταβατζιλίκι. Το αεριλίκι και το νταβατζιλίκι τελείωσε στη χώρα».

Η ερώτηση της Ευαγγελίας Τσικρίκα από τον Alpha και η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα. 


Η νέα αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για τα Μέσα Ενημέρωσης, παραβλέπει ότι στην πλειοψηφία τους οι δημοσιογράφοι είναι απλά εργαζόμενοι και κατά κανόνα σε δύσκολες συνθήκες, τους ταυτίζει με τα Μέσα στα οποία δουλεύουν και με τα αφεντικά τους και τους καθιστά τον εύκολο στόχο-εχθρό για να εκδηλωθούν τα ταπεινά ένστικτα μίας μερίδας της κοινωνίας. Στη βάση βέβαια του φαινομένου υπάρχει η εχθρότητα του «αριστερού κόμματος» προς τον αστικό μη κομματικό τύπο, που δεν ελέγχει. 

Από εκεί και μετά πάντα θα βρεθεί κάποιος Πολάκης. Παρόμοιες συμπεριφορές ενθαρρύνονται και από τη στάση των υπολοίπων. Τόσο από το επικοινωνιακό επιτελείο, όσο και στελέχη της κυβέρνησης, στο παρασκήνιο έλεγαν ότι «φυσικά και δεν συμφωνούν και δεν υιοθετούν συμπεριφορές όπως του κ. Πολάκη», ωστόσο δημόσια διαφοροποίηση δεν υπήρξε. Είναι δε ατυχές ότι δεν υπήρξε καταδίκη και από τα κομματικά έντυπα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Την καλύτερη απάντηση την έδωσε η ίδια η δημοσιογράφος, σχολιάζοντας: «Έχουν χάσει κάποιοι την ψυχραιμία τους, δεν πειράζει. Δεν βρήκαν τίποτα να προσάψουν και έβγαλαν εκείνες τις φωτογραφίες. Αν λοιπόν θέλουν τόσο πολύ, να βγάλω και φωτογραφίες και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ». 


Την επίθεση τόσο του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, όσο και του κ. Πολάκη καταδίκασε η ΕΣΗΕΑ. Σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η επιλογή του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ να κουνήσει το δάχτυλο σε συναδέλφους, οι οποίοι προσπαθούν να σώσουν τη δουλειά τους, δεν απαντάει ούτε στα δημοσιογραφικά ερωτήματα, ούτε στο αμείλικτο ερώτημα της ανεργίας και, βεβαίως, δεν είναι επιχείρημα η κυβερνητική θέση: όπως οι άλλοι κι εσείς. Εκτός και αν η στάση αυτή υπηρετεί διαδικασία κοινωνικού αυτοματισμού και εν προκειμένω δαιμονοποίησης του δημοσιογραφικού κόσμου στο σύνολό του, στον οποίο επιχειρεί να φορτώσει όλα τα δεινά που πληρώνει η κοινωνία. Στο ίδιο κλίμα κυβερνητικά στελέχη, τόσο στο πρόσφατο παρελθόν, όσο και τώρα, στοχοποιούν δημοσιογράφους με σκοπό να τους απαξιώσουν, όπως έγινε και με τη συνάδελφο κ. Ευαγγελία Τσικρίκα, με χυδαία επίθεση που υπέστη από τον αναπληρωτή του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, Παύλο Πολάκη».
Η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση: «Η αήθης επίθεση του κ. Πολάκη στη δημοσιογράφο Ε. Τσικρίκα, επειδή τόλμησε να ρωτήσει τον κ. Τσίπρα για το μαύρο στα κανάλια και τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, επιβεβαιώνει την κατρακύλα της Κυβέρνησης στον αυταρχισμό. Είναι θλιβερή συνέχεια στην απειλή του να χώσει δημοσιογράφους τρία μέτρα κάτω από τη γη. Είναι ιταμή απόπειρα τρομοκράτησης των δημοσιογράφων και φίμωσης κάθε ελεύθερης φωνής, που εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της Κυβέρνησης να ελέγξει την ενημέρωση».

Δείτε βίντεο: Ο "τιμητής" Πολάκης και η χυδαιότητα κατά Τσικρίκα.

 
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου