Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ "ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ", ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ-ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΑΠΑΘΗΣ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ: "ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ"!

Πρωθυπουργός-γιουσουφάκι! Χασκογελάει και χαριεντίζεται με τον ...

Τούρκο ομόλογό του, την ώρα που η Τουρκία σκάβει τον λάκκο της Ελλάδος και ετοιμάζεται να αρπάξει την ΑΟΖ, την Κύπρο, κάνοντας προκλητικές δηλώσεις στα μούτρα του Τσίπρα. Τόσο ξεφτίλας πρωθυπουργός δεν έχει ξανα-υπάρξει. 
Το πρακάτω σχετικό ρεπορτάζ είναι από το capital.gr:
Της Νίκης Ζορμπά
Ξεκάθαρο στίγμα των τουρκικών διεκδικήσεων έδωσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών της τουρκικής αντιπροσωπείας με την ελληνική στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Γιλντιρίμ έκανε λόγο για κοινή χρήση των κοιτασμάτων στο Αιγαίο, μιλώντας για win-win εκμετάλλευση, δήλωσε ότι επιθυμεί την επιστροφή των επίδοξων πραξικοπηματιών στη χώρα του, ενώ σε ό,τι αφορά τις τουρκικές παραβιάσεις, είπε ότι αυτές γίνονται "εκατέρωθεν". 
Συγκεκριμένα, αναφορικά με την υπόθεση των "8", ενώ ερωτηθείς σχετικά ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι έχει αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη, οι αποφάσεις της είναι σεβαστές και άλλωστε η Ελλάδα εξαρχής τάχθηκε στο πλευρό της δημοκρατικής ομαλότητας της Τουρκίας ξεκαθαρίζοντας, μάλιστα, ότι είναι ανεπιθύμητοι οι πραξικοπηματίες στη χώρα, ο Τούρκος πρωθυπουργός επέμεινε ότι "επιθυμούμε την επιστροφή τους και ελπίζουμε οι επίδοξοι πραξικοπηματίες να μην κάνουν πραξικόπημα εναντίον των ελληνοτουρκικών σχέσεων".
Σε ό,τι αφορά τις τουρκικές παραβιάσεις, για τις οποίες ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν και καλό θα ήταν να ακολουθείται συνεννόηση των δύο πλευρών ώστε να λύνονται οι εντάσεις χωρίς να κορυφωθούν, ο κ. Γιλντιρίμ, συμφώνησε μεν με την οπτική περί πρόληψης και όχι καταστολής, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι "οι παραβάσεις και οι παραβιάσεις γίνονται εκατέρωθεν".
Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η λύση ενόψει της "Γενεύης 2" καθίσταται επιτακτική και ότι θα είναι στη βάση, ασφαλώς, των αποφάσεων του ΟΗΕ. Ο Τούρκος πρωθυπουργός από πλευράς του, τόνισε ότι "επιθυμούμε επίλυση, αλλά το Κυπριακό δεν είναι θέμα ΟΗΕ, είναι θέμα των δύο κοινοτήτων. Αμφότεροι, πάντως, Τσίπρας και Γιλντιρίμ, απαντώντας στην πρόσφατη δήλωση του απεσταλμένου του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντα ότι το τέλος του δρόμου θα είναι η "Γενεύη 2", εμφανίστηκαν ανοιχτοί σε εντατικές και διαρκείς διαβουλεύσεις χωρίς τελεσιγραφικές ημερομηνίες.
Κατά τα λοιπά, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, αναφέρθηκαν στην Ευρώπη ως πυλώνα ασφάλειας με τον Τούρκο πρωθυπουργό, ωστόσο, να δηλώνει επανειλημμένως ότι η ΕΕ θα πρέπει, στο πλαίσιο της ευρω-τουρκικής συμφωνίας για το προσφυγικό, να δώσει λύση με την άρση των αναθεωρήσεων των τουρκικών διαβατηρίων. "Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε δρόμο πλήρους ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση", είπε, ευχαριστώντας την Ελλάδα για την πάγια στήριξη στην Τουρκία σε σχέση με τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό. 
Όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, η ατζέντα των συνομιλιών με την τουρκική αντιπροσωπεία περιλάμβανε την εντατικοποίηση της συνεργασίας των δύο χωρών στην ενέργεια, τις μεταφορές, τον τουρισμό και την ασφάλεια. "Καθίσταται τώρα πιο επιτακτική από ποτέ, η αντιμετώπιση προκλήσεων και χρόνιων ζητημάτων που μας χωρίζουν", σημείωσε ο κ. Τσίπρας. "Ποτέ ξανά τις τελευταίες δεκαετίες δεν υπήρξε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ των λαών μας, να ανακαλύψουν καλύτερα ο ένας τον άλλο".
Μαξίμου: Ο Τσίπρας ζήτησε άμεσο τερματισμό των παραβιάσεων
Κατά το τετ α τετ του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογό του ξεδιπλώθηκε όλη η βεντάλια που αφορά  τόσο  τις  διμερείς όσο και τις ευρωτουρκικές σχέσεις. 
Σύμφωνα με πληροφορίες απο κυβερνητικές πηγές,  κατά τη συνάντηση τονίστηκε απο τον  Έλληνα  πρωθυπουργό ότι για πρώτη φορά αναδεικνύεται μια πολυεπίπεδη σύγχρονη θετική ατζέντα (οικονομία, ενέργεια, μετανάστευση, μεταφορές, ασφάλεια, στήριξη σε ΕΕ, τουρισμός),  η οποία όμως πρέπει να υλοποιηθεί στη βάση της καλής γειτονίας και του αλληλοσεβασμού.  
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε εκτεταμένα το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε στον Τούρκο πρωθυπουργό ότι είναι απαραίτητος ο τερματισμός της τουρκικής παραβατικής δραστηριότητας στο Αιγαίο, καθώς  και η εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό. 

1 σχόλιο:

  1. Oι σωστοι πολιτικοι δεν ειναι υπαλληλοι στα τεσσερα για να ανακουφισουν τους ξενους...
    Ειναι πατριωτες που θα σφαξουν, αν χρειαστει, για να μην γ@μήσουν ουτε αυτους ουτε τον λαο.

    Εμεις εχουμε περηφανους πισωγλεντες, λουλουδες...

    Ο στρατος ομως τι κανει ???? Μπανιστηρι ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή