Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ "ΠΝΙΓΟΥΝ" ΣΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ! ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΦΟΦΛΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ! ΣΤΟΥ...ΔΙΑΟΛΟΥ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!

Το Δημόσιο θα εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του προς ιδιώτες με κάθε...

τρόπο το επόμενο διάστημα. Αυτά τα 4-5 δις ευρώ που οφείλει στην αγορά θα πρέπει να πληρωθούν και μάλιστα όσο πιο σύντομα γίνεται, ώστε να τονωθεί η πραγματική οικονομία και να «ανασάνουν» οι επιχειρήσεις. Πλέον η εξόφληση του ιδιωτικού τομέα δεν επαφίεται στην καλή πρόθεση ή την οικονομική δυνατότητα της χώρας, αλλά παρεμβαίνουν οι πιστωτές με τον πιο αποφασιστικό τρόπο μέχρι σήμερα. 

​Πάντως, στο οικονομικό επιτελείο προσανατολίζονται να ξεκινήσουν να πληρώνουν μέσω συμψηφισμών. Να εμφανίζουν δηλαδή... πληρωμές προς τον ιδιωτικό τομέα, συμψηφίζοντας οφειλές προς το Δημόσιο με υποχρεώσεις του κράτους
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές συναρτούν τον ρυθμό εκταμίευσης των χρημάτων του προγράμματος που δεν αφορούν σε εξόφληση παλαιοτέρων ομολόγων με εκείνον αποπληρωμής των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Έτσι, λοιπόν, θα εφαρμοστεί και μία νέα ρήτρα, η οποία δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες στα κρατικά ταμεία τους 14 μήνες που μεσολαβούν μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, και τη μεγάλη υπεραξιολόγηση.

Η κυβέρνηση πλέον δεσμεύεται να πληρώνει από τα κρατικά ταμεία, παράλληλα με τους θεσμούς, για την καταβολή των οφειλών που έχει σωρεύσει και μάλιστα σε αναλογία 1 προς 1.

Τα 1,6 δισ. ευρώ της δόσης που συνδέονται με οφειλές του κράτους προς ιδιώτες θα τα διαθέσουν οι δανειστές σε δύο στάδια, εκ των οποίων το ένα θα έρθει τον Ιούλιο και το δεύτερο το φθινόπωρο. Θα πρέπει να συνοδεύονται από αντίστοιχες αποπληρωμές οφειλών από τα κρατικά ταμεία. Τα χρήματα δεν υπάρχουν κι αν βρεθούν, θα έχουν άμεση επίπτωση στο πλεόνασμα, που αγωνίζεται να βγάλει η χώρα και το 2017. 

Πάντως, στο οικονομικό επιτελείο προσανατολίζονται να ξεκινήσουν να πληρώνουν μέσω συμψηφισμών. Να εμφανίζουν δηλαδή... πληρωμές προς τον ιδιωτικό τομέα, συμψηφίζοντας οφειλές προς το Δημόσιο με υποχρεώσεις του κράτους.

Το πρόβλημα μεγαλώνει, αν συνυπολογίσει κάποιος την «κόπωση» που εμφανίζουν σταδιακά τα έσοδα καθώς και την απροθυμία των πολιτών να υποβάλουν ακόμη και τις καθιερωμένες φορολογικές δηλώσεις.
zougla.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου