Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ! ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ! ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ ΕΠΕΣΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΖΑΜΙ! ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ

Νέο τρομοκρατικό περιστατικό σημειώθηκε στο βόρειο Λονδίνο όταν...

όχημα έπεσε σε πεζούς με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία της πόλης, ενώ η υπηρεσία ασθενοφόρων στο Λονδίνο κάνει λόγο για μεταφορά στο νοσοκομείο οκτώ ατόμων και ακόμη δύο τραυματίες που εξετάστηκαν στο σημείο της επίθεσης. 
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η αστυνομία δέχθηκε μια κλήση γύρω στις 2:00 ώρα Ελλάδος η οποία αφορούσε μια σύγκρουση αυτοκινήτου στην οδό Seven Sisters. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τον βρετανικό Τύπο, ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά στο ισλαμικό τέμενος στην περιοχή του πάρκου.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 48χρονος οδηγός του βαν που έπεσε πάνω σε ανθρώπους κοντά στο τέμενος του Βόρειου Λονδίνου, συνελήφθη, αφού πρώτα είχε ακινητοποιηθεί από το πλήθος. Οι αρχικές αναφορές για επίθεση με μαχαίρι, διαψεύδονται από την αστυνομία. 
2017 06 19T022728Z 459451992 UP1ED6J06TR70 RTRMADP 3 BRITAIN SECURITY
(REUTERS/Neil Hall)
Ο οδηγός θα εξεταστεί από ψυχιάτρους, προκειμένου ν' αξιολογηθεί η ψυχική του υγεία. Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, με ανάρητησή της στο twitter, ενημέρωσε πως ο 48χρονος είναι ο μοναδικός ύποπτος που εξετάζεται από τις Αρχές.
Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο Βρετανίας με ανάρτησή του στο twitter αναφέρει ότι ένα βαν παρέσυρε πιστούς που μόλις είχαν βγει από το ισλαμικό τέμενος της περιοχής.
2017 06 19T024058Z 1505225602 UP1ED6J07G97A RTRMADP 3 BRITAIN SECURITY
(REUTERS/Neil Hall)
Η διοίκηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ανέλαβε τη διεξαγωγή των ερευνών για το παραπάνω περιστατικό.
O δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν δήλωσε ότι πρόσθετες αστυνομικές μονάδες έχουν διατεθεί για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στις τοπικές κοινότητες του Λονδίνου και ειδικά σε αυτές που γιορτάζουν το Ραμαζάνι.
Παράλληλα, χαρακτήρισε την επίθεση στο πάρκο Φίνσμπουρι ως μία επίθεση κατά όλων των κοινών αξιών, για ανοχή, ελευθερία και σεβασμό.
(REUTERS/Neil Hall)
Πιθανόν τρομοκρατικό το χτύπημα λέει η πρωθυπουργός Μέι
Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι το περιστατικό με το βαν κοντά στο μουσουλμανικό τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο, αντιμετωπίζεται από την αστυνομία, ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα προεδρεύσει σε έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο, σήμερα το πρωί.
Ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν τόνισε πως ενημερώνεται για την συνέχεια των ερευνών και δήλωσε:
«Οι σκέψεις μου είναι με όσους επηρεάστηκαν από αυτό το απαίσιο γεγονός».
2017 06 19T022839Z 754250978 UP1ED6J06VQ74 RTRMADP 3 BRITAIN SECURITY
(REUTERS/Neil Hall)
Καταδίκη της επίθεσης
«Έχουμε εργαστεί σκληρά τις τελευταίες δεκαετίες προκειμένου να οικοδομήσουμε μία ειρηνική κοινότητα ανοχής, εδώ στην περιοχή του Φίνσμπουρι Παρκ. Καταδικάζουμε συνολικά την οποιαδήποτε πράξη μίσους, που προσπαθεί να διαχωρίσει την υπέροχη κοινότητά μας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους το ισλαμικό κέντρο, όσο και το τέμενος που βρίσκεται στην ίδια περιοχή. 
cnn.gr

3 σχόλια:

  1. Eπιτελους χριστιανος επιτέθηκε στον Στρατό της Νεας Τάξης Πραγμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ! Επιτέλους...πρέπει και αυτοί να δουν πως είναι να ζεις με τον τρόμο και ό,τι είναι και ανεπιθύμητοι στην Ευρώπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ''γκέτο'' ή οι μειονότητες μέσα σε ένα κράτος μπορούν να οδηγήσουν στην ομόνοια και στην συνύπαρξη της κοινωνίας;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή