Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΚΡΗΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥΣ! ΤΥΧΕΡΟΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΑΠΗΛΑΥΣΑΝ ΤΟ ΘΕΑΜΑ!

Μια υπέροχη εκδήλωση σηματοδότησε την έναρξη του φετινού Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου-Χολαργού στο Κηποθέατρο Παπάγου τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017.

Ήταν μια πολιτιστική βραδιά αφιερωμένη στη μουσική μας κληρονομιά ...


και συγκριμένα στη μουσική της Κρήτης και σε έναν από τους κύριους εκφραστές της, τον Κώστα Μουντάκη.

Στο κατάμεστο από θεατές κηποθέατρο, καλλιτέχνες από την Κρήτη μάγεψαν το κοινό ερμηνεύοντας συνθέσεις του Κώστα Μουντάκη, δικές τους και άλλες από το πλούσιο περιεχόμενο της Κρητικής Μουσικής Κληρονομιάς.
Ο μεγάλος Βασίλης Σκουλάς (τραγουδιστής και λυράρης), ο ανερχόμενος νέος καλλιτέχνης Γιώργος Ζερβάκης του Νικηφόρου και ο Μάνος Μουντάκης (γιός του Κώστα Μουντάκη) χάρισαν μοναδικές στιγμές μουσικής απόλαυσης με αποτέλεσμα, πολλές φορές το κοινό να συμμετέχει ενεργά. Την παράσταση πλαισίωσαν Κρητικολεβέντες νέοι και λυγερόκορμες κοπέλες από τον χορευτικό όμιλο «Κρήτες».

Παρουσίασαν με περισσή χάρη περήφανους Κρητικούς χορούς και αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρόεδρο κο Γιώργο Πετράκη και τα παιδιά για το έργο διάσωσης και διάδοσης των Ελληνικών χορών.

Την εκδήλωση προλόγισε ο καταξιωμένος Συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος. Με τον μεστό του λόγο τόνισε την αξία της Μουσικής μας Παράδοσης και την αναγκαιότητα να την διατηρούμε ως κύριο παράγοντα του Πολιτισμού μας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι όλοι οι συντελεστές της ωραίας αυτής βραδιάς, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήρθαν από την Κρήτη, προσφέρθηκαν και συμμετείχαν αφιλοκερδώς και για τον λόγο αυτόν εκφράστηκαν ιδιαίτερες ευχαριστίες από πλευράς Δήμου. Επίσης η εκδήλωση καλύφθηκε από χορηγίες των Aegean, Ξενοδοχείων Civitel, επιχειρηματιών κυρίων Γ. Καραμάνου, Β. Μαρτίνη και Κώστα Καπετανάκη.

Παράλληλα, χορηγοί επικοινωνίας ήταν: Θόρυβος, times-papxol.gr, Παπάγου Πολιτεία, μένουμε…Χολαργό! , indobserver.blogspot.gr, myholargos, ο Κόσμος γύρω μας και το NG RADIO.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο κο Ηλία Αποστολόπουλο, ο οποίος υιοθέτησε και στήριξε την ιδέα έναρξης του Φεστιβάλ με μια εκδήλωση αφιέρωμα στην παραδοσιακή Μουσική μας κληρονομιά. Ιδιαίτερα πρέπει όμως να τονισθεί η συμβολή της Αντιδημάρχου κας Μαρίας Αθανασάκου-Μουντάκη η οποία είχε όλη την ευθύνη διοργάνωσης της εκδήλωσης και τα έφερε εις πέρας με επιτυχία.
Επισημαίνεται η προσπάθεια για την πρόσκληση των καλλιτεχνών και μουσικών από την Κρήτη καθώς και η εύρεση χορηγών ώστε να μην επιβαρυνθεί οικονομικά ο Δήμος.


Το πλήθος του κόσμου που παρακολούθησε την ωραία αυτή παράσταση μας απέδειξε και μας έδειξε ότι η παράδοσή μας είναι ζωντανή, υπάρχει και μας εξυψώνει. Μέσα στα ακούσματα των Κρητικών μελωδιών εμπεριέχονται τα στοιχεία της Ιστορίας και της συνέχειας της πολιτιστικής μας ταυτότητας, εκφράζεται η ίδια η ζωή, ο έρωτας, ο θάνατος, οι αγώνες για τη Λευτεριά. Αυτό πίστευε και ο Κώστας Μουντάκης γράφοντας τα εξής: « Η Μουσική Παράδοση, κατά την άποψή μου δεν οριοθετείται. Καλλιεργείται, μεταλαμπαδεύεται, ανανεώνεται, φιλτράρεται από τον ίδιο τον λαό για τον λαό. Προσωπικά, γεννήθηκα, γαλουχήθηκα και αγάπησα με πάθος τη μουσική του τόπου μας και αιώνια προσπαθώ να μυήσω τους νεότερους λαϊκούς μουσικούς, πως πρέπει να αγαπήσουν και να διαφυλάξουν τη μουσική μας με σεβασμό και ψυχικό μεγαλείο. Διότι, πρέπει να γνωρίζουμε ότι νοθεύοντας τη μουσικής μας με ξένα, μουσικά άσχετα μοτίβα,είναι σαν να εκφυλίζεται η ράτσα μας και αν τελείως την παραμελήσουμε ή την ξεχάσουμε, δημιουργείται ισοπέδωση, χάνεται η ταυτότητά μας σαν Έθνος, σαν φυλή, σαν Πατρίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου