Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019

ΤΟΥΡΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ: "ΝΙΩΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΔΥΤΙΚΗ ΧΩΡΑ;"!

Ξαναπροκάλεσε ο Τούρκος βουλευτής Οσμάν Ασκίν Μπακ στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής ο οποίος είναι ο ένας από τους δύο Τούρκους...
βουλευτές που μετείχαν στις εργασίας των κοινών επιτροπών της κοινοβουλευτικής συνόδου του ΝΑΤΟ για την για την Διακυβέρνησης (CDSDG) και για τις Διατλαντικές Σχέσεις  (PCTR).

Δύο ημέρες μετά τις έμμεσες απειλές που είχε κάνει το μέλος της Τουρκικής αντιπροσωπείας και βουλευτής του κόμματος του Ερντογάν, Αχμέτ Γιλντίζ ότι η εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Κύπρο, μπορεί να  γίνει μετά την επίλυση ή με κοινή συμφωνία των δύο πλευρών για να μοιράζονται τις άδειες, ήρθε νέο χτύπημα.

«Οι εξορύξεις σε μια περιοχή που ανήκει σε δύο περιοχές γίνονται μονομερώς αυτό δεν είναι αποδεκτό και έχει συνέπειες» αλλά και τις αναφορές του επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας Οσμαν Ασκίν Μπακ ότι «η Τουρκία είναι η τελευταία πλευρά που έχει το φταίξιμο με την κατάσταση στην Κύπρο» και  ότι «είναι λάθος ότι παρουσιάζει τις παραβιάσεις στο αιγαίο ως μονομερείς ενέργειες», σήμερα επανήλθαν με νέες προκλήσεις.

Ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας Οσμάν Ασκίν Μπακ αναρωτήθηκε κατά πόσο «η Ελλάδα θεωρεί τον εαυτό της δυτική χώρα!»

Ο βουλευτής, παραπονέθηκε ότι όταν η Τουρκία έρχεται στα Βαλκάνια και μιλάμε γι’ αυτά, υπάρχουν συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν την Τουρκία ως έναν εξωτερικό παράγοντα που θέλει να παρεισφρήσει σε αυτά και «ξεχνάτε ότι  είμαστε μέρος των Βαλκανίων. Τέτοιες προκαταλήψεις και εμμονές μας απογοητεύουν.

Εμείς είμαστε παρόντες σε όλους τους τομείς, συνεισφέρουμε και προσφέρουμε. Να θυμηθούμε ότι  η Τουρκία στήριξε την επέκταση της συμμαχίας σε όλα τα δυτικά Βαλκάνια. Ο  Τούρκικος λαός το κατάλαβε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου