Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

"Ο ΜΑΔΟΥΡΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΕΝΙΔΑΜΕΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΧΡΥΣΟΥ"! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (;)

NEWSROOM ELEFTHEROSTYPOS.GR
Με την πώληση χρυσού από το καθεστώς Μαδούρο συνδέει την πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους από τη Βενεζουέλα βουλευτής της χώρας.
Πεπεισμένος πως του καθεστώς του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως «ενδιάμεσο» για...

πώληση χρυσού δήλωσε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Χοσέ Γκέρα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, στον απόηχο της αποκάλυψης πως ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα έκανε στάση στην Αθήνα το Σάββατο.
Αντιμέτωπο με βαθιά κρίση πληθωρισμού και ισοτιμίας το Καράκας πωλεί χρυσό από τα αποθέματά του ώστε να αποκτήσει «σκληρό» συνάλλαγμα για τις εισαγωγές του. Την προηγούμενη εβδομάδα το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πως 8 τόνοι χρυσού εξαφανίστηκαν από τα θησαυροφυλάκια της κεντρικής τράπεζας ενώ απουσίαζε ο διοικητής της.
Ο κ. Γκέρα κατήγγειλε ότι το καθεστώς βγάζει συνεχώς χρυσό κρυφά και κατήγγειλε πως ο κ. Αρεάσα δεν θα προσγειωνόταν στην Αθήνα άνευ λόγου. «Κάτι σχεδιάζουν, για μένα έχει να κάνει με τον χρυσό, με βεβαιότητα», είπε στον ΣΚΑΙ.
Σημείωσε αιχμηρά πως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι εύκολο να προσγειωθούν κυβερνητικά αεροσκάφη, λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει η ΕΕ σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Μαδούρο.
Κατηγόρησε την Αθήνα, η οποία εξακολουθεί να αναγνωρίζει τον κ. Μαδούρο, ότι ευθυγραμμίζεται με το καθεστώς στο Καράκας. «Είναι πολύ κακό η Ελλάδα, που είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας, να στηρίζει μια δικτατορία», είπε.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει ανακοινώσει πως το αεροσκάφος του κ. Αρεάσα είχε καταθέσει σχέδιο πτήσεις και προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για ανεφοδιασμό, κάνοντας στάση διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών.
Η ανακοίνωση:
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με το αεροσκάφος νηολογίου Βενεζουέλας (YV2486) το οποίο προσγειώθηκε το προηγούμενο Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενημερώνει ότι :
Πρόκειται για μια συνήθη πτήση που διακινήθηκε εντός του Ελληνικού εναερίου χώρου σύμφωνα με κατατεθειμένο και εγκεκριμένο flight plan.
Το αεροπλάνο σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης είχε προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης από το Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις 07:30 (ώρα Ελλάδας) και διαδρομή μέσω του εναερίου χώρου των Μπαχρέιν, Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου, με προορισμό την Ελλάδα και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Ο συνολικός υπολογιζόμενος χρόνος πτήσης του αεροσκάφους ήταν περίπου 6 ώρες και 5 λεπτά.
Το αεροσκάφος είχε πραγματική ώρα άφιξης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 13:59 (ώρα Ελλάδας) για ανεφοδιασμό καυσίμων (technical landing).
Η πρεσβεία της Βενεζουέλας μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών αιτήθηκε διάθεση της VIP αίθουσας του αερολιμένα, προκειμένου να φιλοξενηθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας τους κ. Jorge Arreaza.
Η αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου φιλοξένησε τον υπουργό της Βενεζουέλας όπως προβλέπεται από την εθιμοτυπία, μέχρι την ώρα ολοκλήρωσης του ανεφοδιασμού. Να σημειωθεί ότι πλην των επιτετραμμένων στην αίθουσα VIP δεν υπήρχαν άλλες επισκέψεις στον χρόνο παραμονής του ξένου αξιωματούχου.
Το αεροσκάφος αναχώρησε στις 17:47 (ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Διεθνές αεροδρόμιο στο Πράσινο Ακρωτήρι. Η αναχώρηση του αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με νέο επίσημο κατατεθειμένο και εγκεκριμένο σχέδιο πτήσης και αναγραφόμενη ώρα απογείωσης 17:30 τοπική.
Το αεροσκάφος σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης θα κατευθυνόταν στον τελικό του προορισμό μέσω των εναερίων χώρων της Ιταλίας, Τυνησίας, Αλγερίας, Μαρόκου και Καναρίων Νήσων.
Ο υπολογιζόμενος χρόνος της πτήσης είχε διάρκεια 7 ώρες και 17 λεπτά»

Αποκάλυψη «Ε.Τ.»: Διακρατική συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για διμερείς επισκέψεις αεροσκαφών

Ο Ελεύθερος Τύπος αποκαλύπτει σήμερα ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγους μήνες μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, υπέγραψε διακρατική συμφωνία με τη Βενεζουέλα προκειμένου να ρυθμιστούν οι διμερείς επισκέψεις αεροσκαφών στην Ελλάδα και στη Βενεζουέλα αντίστοιχα.
Τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε ανάλογη συμφωνία, και για αυτές τις πτήσεις ήταν αναγκαίο να προηγούνται οι απαραίτητες διατυπώσεις. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα με ιδιαίτερη ευκολία και χωρίς να προηγηθεί συνεννόηση με την ΕΥΠ και την κυβέρνηση.
Με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, και ενώ στη Βενεζουέλα στην κυβέρνηση βρισκόταν ο Νικολάς Μαδούρο, άγνωστο για ποιον λόγο, υπήρξε η πρόβλεψη ότι θα αυξηθούν οι πτήσεις αυτές και ελήφθη πολιτική απόφαση να διευκολυνθούν οι διαδικασίες. Οπως βλέπετε και στο έγγραφο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Ελεύθερος Τύπος και φέρει ημερομηνία 10 Ιουνίου του 2015, γίνεται ρύθμιση του κανονισμού. Ειδικότερα, στο εισαγωγικό σημείωμα, που έρχεται ως απάντηση στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, αναφέρεται: «Κανονισμός Βενεζουέλας για χορήγηση αδειών υπέρπτησης και προσγείωσης αλλοδαπών αεροσκαφών».
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον πέντε κυβερνητικές πτήσεις από τη Βενεζουέλα έχουν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Αθήνας χωρίς να γίνουν ποτέ γνωστοί οι λόγοι αλλά και οι επιβαίνοντες. Μάλιστα, το αεροσκάφος με τα διακριτικά YV 2486 που προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το περασμένο Σάββατο, φέρεται να έχει προσγειωθεί και άλλες φορές στη χώρα μας.
Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή και προβληματισμό τη συγκεκριμένη πτήση-μυστήριο και ειδικότερα την άφιξη του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Οπως καταγγέλλουν βουλευτές, μάλιστα, η πτήση αυτή συμπίπτει με το «πλιάτσικο» που κάνει η κυβέρνηση του Μαδούρο βγάζοντας τόνους χρυσού από την Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας, αλλά και την επιχείρηση φυγάδευσης αξιωματούχων της κυβέρνησης και συγγενών τους, που, όπως καταγγέλλουν, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και εβδομάδες.
«Πρόκειται για ένα αεροσκάφος που ξεκίνησε από τη Βενεζουέλα, πέρασε από την Ευρώπη και κατέληξε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κάτω από ένα πέπλο μυστηρίου. Είναι πιθανόν να συνδέεται με το χρυσό που τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση του Μαδούρο βγάζει από τη χώρα», δήλωσε στον «Ε.Τ.» ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Φρανσίσκο Σούκρε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου