Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ!

Συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων σημειώθηκε λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα στις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στο ψυχιατρείο του σωφρονιστικού καταστήματος.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συμπλοκή μεταξύ Αλβανών, Ρωσόφωνων και Ελλήνων, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας ...

κρατούμενος ελληνικής καταγωγής και τραυματίστηκαν ακόμη οκτώ.

Σύμφωνα με τη διοικήτρια της Β' Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, Όλγα Ιορδανίδου, στο Τζάνειο μεταφέρθηκαν συνολικά οκτώ άτομα, επτά από τα οποία συμμετείχαν στο επεισόδιο και έφεραν τραύματα που δεν εγείρουν σοβαρή ανησυχία: ένας χρειάζεται χειρουργική επέμβαση στο χέρι και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, ένας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Μεταξά λόγω θωρακοχειρουργικού τραύματος, δύο άτομα παρέμειναν στο Τζάνειο (ο ένας για παρακολούθηση και ο δεύτερος θα χειρουργηθεί στην κοιλιακή χώρα) και οι υπόλοιποι τρεις επέστρεψαν στον Κορυδαλλό.

Το όγδοο άτομο που μεταφέρθηκε στο Τζάνειο από τις φυλακές Κορυδαλλού δεν σχετίζεται με τη συμπλοκή αλλά νοσηλεύεται λόγω χρήσης ουσιών και έχει επικοινωνία με το περιβάλλον.

Αρχικά φαίνεται ότι υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ των κρατουμένων κατά τη διάρκεια διανομής του φαγητού, ο οποίος έληξε γρήγορα, αλλά λίγο αργότερα ξεκίνησε συμπλοκή στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός κρατουμένων του ψυχιατρείου, οι οποίοι είχαν αυτοσχέδια μαχαίρια.

Στις φυλακές Κορυδαλλού μετέβη αμέσως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχης Φυτράκης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου


«Συμπλοκή κρατουμένων σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο Ψυχιατρείο κρατουμένων Κορυδαλλού, με έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Τραυματίστηκε επίσης ελαφρά ο αρχιφύλακας του καταστήματος. Έχουν επιληφθεί όλες οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές ενώ το συμβάν ερευνάται από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου