Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

ΦΕΡΝΟΥΝ "ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ" ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ! Η ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΡΩΤΑΕΙ: "ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΔΩΣΕΣ Ή ΔΕΝ ΕΔΩΣΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΘΕΙ Η ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ;"!

05 Μαρτίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραχήλ Μακρή: «Δήμαρχε Παλλήνης έδωσες ή δεν έδωσες βεβαίωση στον Οργανισμό Μετανάστευσης προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί η δομή για τους μετανάστες που κάνεις ότι δεν γνωρίζεις;» 

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Παλλήνης καταγγέλλει την Κυβέρνηση...
για την παντελή έλλειψη ενημέρωσης, αλλά εγκαλεί τους δημότες όταν τον καταγγέλλουν για το ίδιο. 
Η ανακοίνωση του Δημάρχου δίνει έμφαση στην «επίσημη ενημέρωση», όχι σε οποιαδήποτε ενημέρωση, γιατί προφανώς γνώριζε και συμμετείχε στον «εν κρυπτώ» σχεδιασμό και υλοποίηση. «Εν κρύπτω», γιατί ήθελε για τους δικούς του μελλοντικούς σχεδιασμούς, αλλά δεν ήθελε να αναλάβει την ευθύνη. 
Ο Δήμαρχος δηλώνει ότι προσβάλλεται από την στάση των εμπλεκόμενων φορέων και καταγγέλλει τους εμπλεκόμενους φορείς, ότι με τρόπο προκλητικά προσβλητικό και θεσμικά ανεπίτρεπτο κινήθηκαν μονομερώς «η φημολογούμενη δημιουργία».
Αλλά δεν δέχεται να προβάλλονται οι Δημότες που ανέδειξαν το θέμα και τους εγκαλεί ότι διασπείρουν φωνές, επιδιώκουν κοινωνική ένταση και εκφοβισμό. 
Ο Δήμαρχος δηλώνει, ότι δεν έχει λόγο στην λήψη αποφάσεων για «ένα τόσο σημαντικό θέμα» αλλά ζητάει από τους εμπλεκόμενους φορείς «να ενημερώσουν έγκυρα και έγκαιρα για τους σχεδιασμούς τους». Έγκυρα και Έγκαιρα. Αλήθεια σε ποιο θέμα; Στις φημολογίες ή στο τετελεσμένο γεγονός;
Καλεί τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να στείλουν εκπροσώπους τους «να ενημερώσουν», όχι να εγγυηθούν με βάση τα όσα έχουν ήδη πράξει για την εξάλειψη των κινδύνων που αυτή συνεπάγεται σε «ανοιχτή συγκέντρωση» έτσι ώστε ο δήμαρχος να έχει τη δυνατότητα να σφυγμομετρήσει τις αντιδράσεις του κόσμου «για να πληροφορηθούμε» για να «καθορίσουμε τη στάση μας με γνώση και άποψη». 
Ο Δήμαρχος γνωρίζει και απλά κοροϊδεύει αφελείς, με επιχειρήματα τύπου «δεν γνώριζα», «δεν άκουσα» και μόλις πιάστηκε με την γίδα στον ώμο, έσπευσε την επόμενη μέρα να αποστείλει έγγραφο στο Υπουργείο για να ενημερωθεί. 
Σε Υπουργείο αναρμόδιο, αφού όπως προκύπτουν από τα έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή μου, αρμόδιο δεν είναι το Υπουργείο, αλλά ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης κάτι που γνωρίζει πολύ καλά αφού η ηλεκτροδότηση του κτηρίου που θα στεγάσει μετανάστες και όχι πρόσφυγες, όπως διαλαλούν οι Συριζαίοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, απαιτεί βεβαίωση του δήμου για τα τετραγωνικά. 
Όχι μόνο ψεύδεσαι, αλλά υποτιμάς και την νοημοσύνη των δημοτών πιστεύοντας ότι με τις κουτοπονηριές σου προς ηλίθιους το ανάγνωσμα τύπου «δεν το ήξερα», «έστειλα επιστολή», «δείξτε μου ένα χαρτί» που ενδεχομένως έχεις κρυμμένο στα συρτάρια σου, θα χρυσώσεις το χάπι σε όλους τους υπόλοιπους δημότες. 

Σε καλώ ακόμη μια φορά να απαντήσεις γνώριζες ή δεν γνώριζες; Και αν δεν γνώριζες γιατί έχεις ενταχθεί σε πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας για μετανάστες και κέντρο εξυπηρέτησης αυτών; 
Γιατί αρνήθηκες σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για την λήψη απόφασης υπέρ ή κατά της δημιουργίας τέτοιων δομών στον Δήμο;
Προσεχώς, τα έγγραφα που σε εκθέτουν.

Ραχήλ Μακρή

Υποψήφια Δήμαρχος
Ανθούσας - Γέρακα - Παλλήνης 
Πρώην Βουλευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου