Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ή ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ; ΚΟΤΖΙΑΣ: "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ"! Ο ΑΘΛΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ!

Kοτζιάς: Πρέπει να προσθέσουμε και την Τουρκία στις εμπορικές εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο (να της δώσουμε δηλαδή μερίδιο από το φυσικό άεριο!).

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ενεργειακό πεδίο στην Ανατολική ...

Μεσόγειο είπε : ¨Πρέπει να διασφαλίσουμε την συμμετοχή της Τουρκίας στις εκεί εμπορικές εξελίξεις. Αυτό πρέπει να γίνει με έναν δίκαιο τρόπο. Εάν προσπαθήσουμε να πάρουμε τα πάντα για τον εαυτό μας τότε ενδεχομένως θα βιώσουμε μία μεγάλη απογοήτευση” .

Ο Κοτζιάς μίλησε στο φετινό 4 οικονομικό συνέδριο των Δελφών. 
Ο Κοτζιάς αναφερόμενος στην επίδραση των ΗΠΑ στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είπε: “Δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις ΗΠΑ να είναι ο διαιτητής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Φυσικά θα ήθελα όλες οι μεγάλες δυνάμεις να μας αγαπάνε αλλά αυτό είναι αδύνατο. Η Αμερική και οι άλλες δυνάμεις επιθυμούν σταθερότητα στην περιοχή.”

Ο Κοτζιάς από την άλλη αναφερόμενος στις έρευνες για φυσικό αέριο που γίνονται στα ανοιχτά της Κύπρου και στις τελευταίες εξελίξεις ανέφερε πως οι εκεί έρευνες πρέπει να συνεχιστούν και το φυσικό αέριο πρέπει να διασφαλιστεί πως θα φτάσει στην Ευρώπη γράφουν τα tourkikanea.

Ο Κοτζιάς αναφερόμενος στο ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή είπε: ” πρέπει να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή της Τουρκίας στις εκεί εμπορικές εξελίξεις αυτό μπορεί να γίνει με ένα δίκαιο τρόπο εάν προσπαθήσουμε να τα πάρουμε όλα για εμάς τότε ενδεχομένως θα υποστούμε μία μεγάλη απογοήτευση για αυτό το λόγο πρέπει να προσθέσουμε και την Τουρκία”

Τέτοια ακούνε οι Τούρκοι και χαίρονται..

https://tr.sputniknews.com/avrupa/201903021037960150-eski-yunanistan-disisleri-bakani-kocias-turkiye/, hellas-now.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου