Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ...ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΑΛΛΗ ΣΤΕΓΗ! ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ...

Ένα ακόμη πολιτικό μπουμπούκι ψάχνει να βρει άλλο κόμμα. Μετά το ΠΑΣΟΚ, ο Βασίλης Οικονόμου βρήκε στέγη στη ΔΗΜΑΡ και τώρα παραιτείται για να βρει άλλη στέγη. Πάει προς ΣΥΡΙΖΑ; Όλα τα καλά παιδιά του ΠΑΣΟΚ τα μαζεύει ο ΣΥΡΙΖΑ! Λες να βάλει ακόμη έναν...πατριώτη στο ψηφοδέλτιό του;
Υπενθυμίζεται, ότι μετά το βράδυ των Ευρωεκλογών ο κ. Οικονόμου έθεσε θέμα ηγεσίας και απήχε από τις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων. Θυμίζουμε επίσης ότι  ο κ. Οικονόμου είχε εκφράσει την αντίθεση του στην αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.
Η δήλωση παραίτησης έχει ως εξής:
Δήλωση ανεξαρτητοποίησης Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου
"Σήμερα , Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014, απέστειλα στον Πρόεδρο της Βουλής επιστολή ανεξαρτητοποίησής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ακολούθως δηλώνω και την αποχώρησή μου από τη Δημοκρατική Αριστερά. Οι θέσεις και οι απόψεις μου είναι κατατεθειμένες δημόσια ήδη από το 2011 όταν και ξεκίνησε η συνεργασία μου με την Δημοκρατική Αριστερά με στόχο τη δημιουργία ενός φορέα της Κεντροαριστεράς σταθερά προσανατολισμένου στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Πίστευα ότι θα μπορούσε η ΔΗΜΑΡ να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενότητα και την συνεργασία των κατακερματισμένων δυνάμεων του χώρου ώστε να κατατεθεί κυβερνητική πρόταση με αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική βάση και με κοινά αποδεκτό υποψήφιο πρωθυπουργό ικανό να διεκδικήσει την νίκη στις ερχόμενες εκλογές.
oikonomou-570-800x517
Είναι προφανές ότι οι στόχοι αυτοί έπαψαν να τίθενται από την πλειοψηφία της Δημοκρατικής Αριστεράς ιδίως μετά την εκλογική καθίζηση στις πρόσφατες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η απροθυμία της Δημοκρατικής Αριστεράς να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες υπαρκτές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, η προφανής έλλειψη ενδιαφέροντος για τη γνώμη και τις θέσεις Βουλευτών που δεν συνάδουν με την κυρίαρχη άποψη καθώς και η διάθεση της πλειοψηφίας του κόμματος να αποκλείσει εκ προοιμίου την δυνατότητα διατύπωσης εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης από την ενωμένη Κεντροαριστερά καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή μου στο κόμμα.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι δυνατή η ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Δηλώνω την στράτευσή μου σε αυτή την προσπάθεια που μπορεί να ανταποκριθεί στα αγωνιώδη αιτήματα του ελληνικού λαού, που εξακολουθεί να πιστεύει ότι δίκαιες λύσεις για την έξοδο από την κρίση είναι ρεαλιστικές μόνο με την στροφή στην ανάπτυξη, η οποία θα θεμελιωθεί πάνω στις αρχές της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης διαθέτοντας ειλικρινές κοινωνικό πρόσωπο. Συνεπώς είναι ξεκάθαρο ότι η συμμετοχή μου σε ένα κυβερνητικό σχήμα σαν το σημερινό δεν έχει απολύτως κανένα νόημα σε ότι με αφορά. Η απάντηση στην κρίση μπορεί να προκύψει μέσα από την ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου