Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΚΑΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΛΙΤΣΑΚΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΟΠΑΠ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ (Δ.Ο.Π.Α.Π.)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ



ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

            Η 5η Ιουνίου είναι παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Άρα η μέρα εορτής του περιβάλλοντος.
Στις εορτές συνηθίζουμε να δίνουμε ευχές στον εορτάζοντα. Όταν εορτάζει το περιβάλλον πρέπει να εορτάζουμε όλοι οι άνθρωποι, διότι το περιβάλλον είναι το δικό μας, των ανθρώπων περιβάλλον. Περιβάλλον  είναι το μέρος που ζούμε, δρόμοι, πλατείες, άλσος, δάσος, θάλασσα. Ότι είναι το περιβάλλον,  αντικατοπτρίζει το τι είναι ο εαυτό μας. Όταν όλοι εμείς σεβόμαστε το περιβάλλον μας, ζούμε όλοι σε πιο πολιτισμένο, άρα υγιές περιβάλλον. Όταν βλέπουμε το περιβάλλον μας, ως το «μεγάλο τασάκι» και πετάμε τα σκουπίδια μας, μη ζητάμε ένας άλλος να μας τα μαζεύει. Μη λέμε  ότι είμαστε πολιτισμένοι, όταν μόνον ζητάμε, χωρίς να κάνουμε εμείς θετικές κινήσεις.  Ότι είναι το πεζοδρόμιο μας και ο δρόμος μας, είμαστε. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι ο δρόμος, η πλατεία  είναι το σαλόνι μας, και όχι το «μεγάλο τασάκι μας», είναι η αισθητική του καθενός μας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να γίνουμε λιγότερο σπάταλοι άνθρωποι, να καθιερώσουμε τουλάχιστον μία μέρα που θα πηγαίνουμε στις δουλειές μας με τα πόδια, να μην αφήνουμε να καίει άσκοπα το ηλεκτρικό, να πετάμε λιγότερα σκουπίδια, και να τα πετάμε πάντα στους κάδους.
Το περιβάλλον είναι το σαλόνι της κοινωνικής μας ζωής. Αν το σαλόνι του σπιτιού μας είναι βρόμικο, έχουμε τον χαρακτηρισμό μας, τον ίδιο χαρακτηρισμό έχουμε όταν το σαλόνι του περιβάλλοντος μας είναι βρόμικο, διότι εμείς το καταστήσαμε έτσι.
             Να έχουμε πάντα την φράση του Κένεντυ στο μυαλό μας.: « Μη ρωτάς τι έκανε  το περιβάλλον για εσένα, αλλά να ρωτάς τι έκανες εσύ στο περιβάλλον»
Όπως μας υπενθυμίζει ο ΟΗΕ «Κάθε πράξη μετράει». Ας είναι θετικές οι πράξεις μας, για να ζούμε ποιο ανθρώπινα στο περιβάλλον μας.  



                                                                                                       Ο
                                                                                      ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΟΠΑΠ
                                                                                                                                                                                                                    ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΛΙΤΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου