Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Η ΘΡΑΚΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ: Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΖΗΤΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ 

«ΚΕΝΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΥΠΕΞ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ»


Την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ζητά ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞAΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Την σύγκληση θα την ζητήσει με επίσημη επιστολή, που θα αποστείλει μέσα στις επόμενες ημέρες στον Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, βάζοντας στο τραπέζι την αντεθνική δράση του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, που κινείται έξω από τις κόκκινες γραμμές της Διπλωματίας, σε συνδυασμό με τα γενικότερα σχέδια της Άγκυρας, χρηματοδοτούμενα με πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ, για το «γκριζάρισμα» της περιοχής, όπως συνέβη και στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.

Η αναλυτική δήλωση του Τέρενς Κουίκ έχει ως εξής:

«Το Υπουργείο Εξωτερικών να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του. Και απευθύνομαι προσωπικά στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και επικεφαλής της Ελληνικής Διπλωματίας Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η απάντηση που μου έδωσε, σε ερώτημα μου για τις αντεθνικές δράσεις του τουρκικού Γενικού Προξενείου Κομοτηνής, είναι «χάδι» στα αυτιά της Άγκυρας. Την θεωρώ απαράδεκτη κι επί της ουσίας κενού περιεχομένου.

Κατόπιν τούτου, κι επειδή έχω απομείνει μόνος έναντι τοπικών Βουλευτών, Πολιτευτών, Δημοτικών αρχόντων, Περιφερειαρχών, αλλά και Κομμάτων, να καταγγέλλω δημόσια και να εκφράζω, επίσης δημόσια, την αγωνία μου για τις εξελίξεις στην Θράκη, όχι μόνο με τις αντεθνικές δράσεις του Προξενείου, αλλά κι από την λίαν ανησυχητική εμφάνιση του τουρκοπροσκυνημένου Κόμματος ΚΙΕΦ (DEB), που για πρώτη φορά γκριζάρισε στις Ευρωεκλογές τον χάρτη της Ροδόπης και της Ξάνθης, σας ζητώ:

ΑΜΕΣΑ να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το εθνικό ζήτημα της Θράκης, που δεν είναι μόνο εσωτερικό, αφού έχουμε την ευθεία και απροκάλυπτη εμπλοκή της Άγκυρας».

Ταυτόχρονα με αυτήν την δήλωση, ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έδωσε στην δημοσιότητα την εξής απάντηση, που έλαβε από τον Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, σε Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής για τις αντεθνικές μεθοδεύσεις της Τουρκίας στην Θράκη:

«Σε απάντηση επιμέρους υποερωτήματος της ως άνω Ερώτησης και κατά λόγο αρμοδιότητος του Υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνεται ότι είναι αυτονόητο – επαναλαμβάνεται δε για πολλοστή φορά – ότι το Υπουργείο Εξωτερικών πάντοτε προβαίνει στις ενδεδειγμένες ενέργειες, είτε αυτές ανακοινώνονται, είτε όχι, κάθε φορά που παρατηρείται συμπεριφορά που δεν συνάδει με τα διεθνώς προβλεπόμενα εκ μέρους εδώ διαπιστευμένων Διπλωματικών ή Προξενικών Αρχών».

Με την ανάγνωση της σχετικής απαντητικής επιστολής του ΥΠΕΞ, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής πρόσθετη δήλωση:

«Δεν μπορεί το Υπουργείο Εξωτερικών να μας κοροϊδεύει, ότι «προβαίνει σε ενδεδειγμένες ενέργειες, όταν Προξενικές Αρχές στην χώρα μας έχουν συμπεριφορά, που δεν συνάδει με τα διεθνώς προβλεπόμενα».

Ποιες είναι αυτές οι «ενέργειες», όταν:

Το Προξενείο της Κομοτηνής κάνει πάρτυ, κυρίως στους δυο νομούς Ξάνθης και Ροδόπης;

«Ασχολείται» με τους Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνους στο θρήσκευμα;

Ευθέως εμπλέκεται με τα πολιτικά δρώμενα στην χώρα μας και επί της ουσίας  - κοινό μυστικό - επηρεάζει την εκλογή Βουλευτών, Περιφερειαρχών και Δημάρχων, που σιωπούν σκανδαλωδώς, για να μην χάσουν ψήφους;»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου