Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΣΟΚ: "ΕΙΔΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ BOEING ΤΗΣ ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ ΝΑ ΦΛΕΓΕΤΑΙ"!

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται μια από τις ελάχιστες μαρτυρίες για την μοιραία πτήση του Boeing 777 των Μαλαισιανών αερογραμμών. Περίπου τρεις μήνες μετά την πολύκροτη εξαφάνιση του αεροσκάφους και των 239 επιβατών του, η 41χρονη Κάθριν Τι από την Αγγλία δηλώνει σε συνέντευξή της ότι ίσως να είδε το αεροσκάφος το τελευταίο βράδυ.

Η Τι υποστηρίζει ότι στις 8 Μαρτίου, το βράδυ της εξαφάνισης της πτήσης, έπλεε σε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος μαζί με το σύζυγό της από το Κοσίν στο Πουκέτ της Ινδίας. Κάποια στιγμή ενώ ήταν μόνη στο κατάστρωμα του σκάφους κοίταξε στον ουρανό και είδε είδε ένα αεροπλάνο να φλέγεται -ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε- αφήνοντας πίσω του μαύρο καπνό.

Η ίδια έγραψε για το περιστατικό στο ιστιοπλοϊκό φόρουμ στο διαδίκτυο με τίτλο Cruiser’s Forum. «Νόμισα ότι είδα ένα αεροπλάνο που είχε πιάσει φωτιά να κατευθύνεται νότια» ήταν η ανάρτησή της.. 
Όπως δήλωσε σε μετέπειτα συνέντευξή της, η Τι αναρωτήθηκε μήπως φαντάστηκε αυτό που είδε. Σκέφτηκε ακόμη ρο ενδεχόμενο ότι είδε μετεωρίτη. «Απλά τράβηξε την προσοχή μου γιατί δεν είχα ξαναδεί ποτέ ένα αεροπλάνο με πορτοκαλί φώτα ξανά και αναρωτιόμουν τι ήταν», είπε και πρόσθεσε: «Μπορούσα να δω το περίγραμμα του αεροσκάφους. Έμοιαζε μεγαλύτερο από άλλα αεροσκάφη. Από πίσω του έμοιαζε να βγαίνει μαύρος καπνός» αναφέρει.

Η 41χρονη εξήγησε ότι δεν κατέθεσε το περιστατικό στις αρχές γιατί εκείνο το βράδυ είδε ακόμη δύο αεροσκάφη να περνούν από το σημείο στην αντίθετη κατεύθυνση, και πίστεψε ότι κατευθύνονταν για την διάσωση του πρώτου..

Η Κάθριν έμαθε για την τραγωδία με την πτήση MH370 όταν έφτασε στο Πουκέτ. Εκεί, άλλοι ιστιοπλόοι, στους οποίους η 41χρονη είχε αποκαλύψει τι είχε δει τη νύχτα εκείνη προσπάθησαν να την πείσουν να μιλήσει στις αρχές.

Ωστόσο, δεν ήταν σίγουρη όσον αφορά στην ώρα που είδε το φλεγόμενο αεροσκάφος, ενώ άρχισε να αμφισβητεί και την ημερομηνία.

Λίγες ημέρες αργότερα και πληροφοροθείσα τις έρευνες που ήταν σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, η 41χρονη άρχισε να ερευνά το συμβάν και συνειδητοποίησε ότι η πορεία που ακολουθούσε με το σκάφος της, ήταν ουσιαστικά παράλληλη με μία από τις διαδρομές που φημολογείτο πως είχε ακολουθήσει το αεροπλάνο.

Με τη βοήθεια ενός ειδικού και τη χρήση των χαρτών της Google, υπολόγισαν τη θέση του ιστιοπλοϊκού τους με τη διαδρομή που ίσως είχε πάρει το Boeing 777 -και η Τι κατάλαβε ότι ίσως, τη μοιραία εκείνη βραδιά, είχε δει το αεροπλάνο που πήρε μαζί του τις ζωές 239 ανθρώπων.

Αυτός ήταν και ο λόγος που έκανε τελικά τη Βρετανίδα να υποβάλει μία έκθεση με τα πλήρη στοιχεία για το ταξίδι της και τα όσα είδε, στις αρμόδιες αρχές στην Αυστραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου