Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από λίαν αξιόπιστες πηγές, στην τελική ευθεία για το εδώλιο των κατηγορουμένων βρίσκονται ο ηττηθείς και οριστικά απερχόμενος δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης, είκοσι πέντε (25) δημοτικοί σύμβουλοι και τέσσερις (4) ιδιώτες, σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της αγοράς ακινήτων (οικόπεδα) της οικογένειας Παπαδημητρίου, από το Δήμο. 

Μια αγορά, η οποία κατά τον πρώην Αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημήτρη Καραπάνο, υπήρξε όχι μόνο παράνομη μα και άκρως επιζήμια για τα συμφέροντα του δήμου και κατ' επέκταση των δημοτών - πολιτών, αφού, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με το υπ' αρ. 1726/2014βούλευμα που εξέδωσε πρόσφατα και δημοσιεύθηκε στις 2-6-2014, δείχνει το δρόμο, παραπέμπτοντας όλους τους προαναφερθέντες σε δίκη. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το σαράντα (40) σελίδων βούλευμα αυτό, έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα κατήγγειλε τα τελευταία χρόνια ο κ. Καραπάνος και τα οποία έχουμε δημοσιεύει στο "ΒΗΜΑ" της Αυτοδιοίκησης και στοvimaonline.gr. 

Η αγορά των οικοπέδων για τα οποία μιλάμε από τη διοίκηση του Κώστα Κόκκορη, που ως γνωστό έχασε στις πρόσφατες εκλογές από το Γιώργο Παπανικολάου με το συντριπτικό 63% - 37%, απασχόλησε πολύ σοβαρά και επί μακρόν την κοινωνία της Γλυφάδας, και όχι μόνο αυτή βεβαίως. 

Ο λόγος είναι ότι, η αγοραπωλησία αυτή, σύμφωνα με την εισήγηση των Οικονομικών Εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Αθανασίου, είναι απολύτως παράνομη. Μάλιστα, οι δύο αυτοί εξαίρετοι δικαστικοί λειτουργοί ζητούν την επιστροφή ολόκληρου του ποσού των 8,7 εκατομμυρίων ευρώ, που εκταμιεύθηκε παράνομα από τα Ταμεία του Δήμου, με αποκλειστική ευθύνη του ιδίου του Κώστα Κόκκορη, παρά την άρνηση σύσσωμης της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου. 

Όπως είπαμε και νωρίτερα, με το 1726/2014 βούλευμα διατάσσεται η άσκηση ποινικής δίωξης των όσων ενέχονται στο σκάνδαλο αυτό, προκειμένου να οδηγηθούν στο ακροατήριο για κακουργηματική απιστία και, ενδεχομένως, για άλλα, πρόσθετα, αδικήματα που προκύπτουν μέσα από έμμεσα άλλα, στοιχεία του φακέλου της δικογραφίας. 

Είναι προφανές πλέον ότι, η δραματική εξέλιξη που παίρνουν τα πράγματα γύρω από το ζήτημα αυτό, πολύ πιθανόν να προκαλέσει τεράστια προβήματα στο νέο δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας, που προέκυψε από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Κι αυτό γιατί, από τους 25 δημοτικούς συμβούλους που παραπέμπονται, έχουν επανεκλεγεί έξι (6) με την παράταξη του νέου δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και πέντε (5) από την παράταξη της απερχόμενης διοίκησης Κόκκορη. 

Το μέγα αυτό σκάνδαλο, "το Βατοπέδι της Γλυφάδας" όπως μας το έχει χαρακτηρίσει κατ' επανάληψη ο κ. Καραπάνος και το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο δεν αναδείχθηκε όσο έπρεπε, βγαίνει ξανά στην επικαιρότητα.

Σήμερα, και με δεδομένο πια το βούλευμα 1726/2014, που μ' αυτό η όλη υπόθεση οδηγείται προς το ακροατήριο, δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε, πως, ο νέος δήμαρχος κ. Παπανικολάου, αν και δεν έχει καμία σχέση με το θέμα, καλό θα ήταν, άμα τη αναλήψει, επισήμως, των καθηκόντων του, και εφ' όσον ενημερωθεί, να τοποθετηθεί επί του θέματος, και ασφαλώς προς το συμφέρον όλων θα είναι, οι επανεκλεγέντες δ.σ., οι οποίοι είχαν ψηφίσει "ναι" για την αγορά των ακινήτων αυτών, να δώσουν τις πρέπουσες εξηγήσεις, έτσι ώστε να μην αφήσουν περιθώριο σε κανέναν κακοπροαίρετο να σκεφθεί οτιδήποτε για την απόφασή τους αυτή. 

Πέρα απ' όλα αυτά, αξίζει να σημειώσουμε, επίσης, και τα παρακάτω:

Πρώτον: Την εποχή που ελαμβάνοντο αυτές οι αποφάσεις, αλλά και τα υπόλοιπα που ακολούθησαν, στη διοίκηση Κόκκορη συμμετείχε και η θυγατέρα ενός εκ των αδελφών Παπαδημητρίου (του Χρήστου), την οποία ο δήμαρχος είχε τοποθετήσει στη θέση της Αντιδημάρχου Οικονομικών(!). 

Δεύτερον: Τη δαπάνη των 8,7 εκατομμυρίων ευρώ, η αρμόδια Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Νικολοπούλου, η οποία ασχολήθηκε με το θέμα αυτό, δεν την ενέκρινε, επειδή εντόπισε σωρεία παρανομιών, βάσει των οποίων διεφαίνετο η μεγάλη βλάβη που θα υφίστατο ο Δήμος από την αγορά αυτή. 

Τρίτον: Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, την παραμονή των πρόσφατων εκλογών και συγκεκριμένα στις 14-5-2014, εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε η υπ' αριθμ. 150/2014Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με την οποία αποφάνθηκε για τοεντελώς παράνομο αυτής της αγοραπωλησίας, σε μία έκθεση - καταπέλτη.

Πάνω σ' αυτό το τελευταίο, πρέπει να επισημάνουμε ότι, η συγκεκριμένη αυτή Γνωμοδότηση δεν έχει μπει ακόμα μέσα στο φάκελο της δικογραφίας για την οποία έχουμε ήδη μιλήσει. Εάν λοιπόν, ενσωματωθεί κι αυτή, είναι εύκολο να φανταστεί ο καθένας πόσο επιδινώνεται η, ήδη, πολύ άσχημη θέση των κατηγορουμένων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, έως ότου υπάρξει η οριστική και αμετάκλητη ετυμηγορία της δικαιοσύνης, οι παραπεμπόμενοι - κατηγορούμενοι έχουν το τεκμήριο της αθωότητάς τους. Σ' ότι αφορά δε, την άποψή τους, παραμένουμε πάντα στη διάθεσή τους  να την παρουσιάσουμε, εφ' όσον μας την στείλουν. 

vimaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου