Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ!

Τον Δήμαρχο Βενετίας, Τζιόρτζιο Ορσόνι, συνέλαβαν μαζί με άλλα 35 άτομα, οι Ιταλικές Αρχές, μετά από έρευνα, που διήρκεσε τρία χρόνια, για τεράστιο κύκλωμα διαφθοράς, κατά την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στη «Γαληνοτάτη». 
Μεταξύ των δεκάδων άλλων, που έχουν "μπει στο στόχαστρο" των Αρχών είναι και πρώην Υπουργός, Τζανκάρλο Γκαλάν, σημερινός Βουλευτής με το Κόμμα "Forza Italia". 
Στην υπόθεση για το σύστημα υποθαλάσσιων φραγμάτων "Mose" έχουν «εξαφανιστεί» στο εξωτερικό - σύμφωνα με την έρευνα - 20.000.000 εκ. ευρώ σε δωροδοκίες προς πολιτικούς. 
Οι συλληφθέντες - τοπικά στελέχη της Κεντροδεξιάς και της Κεντροαριστεράς - κατηγορούνται για "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος", διαφθορά και υπεξαίρεση. 
Στη φυλακή οδηγήθηκε και ο υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών της Ιταλικής Περιφέρειας Βένετο, Ρενάτο Κίσσο, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τζαμπιέρο Μαρκέζε και δυο γνωστοί επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής της Βενετίας. 
Τα Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι, είχαν δημιουργηθεί ειδικοί τραπεζικοί λογαριασμοί στον Άγιο Μαρίνο, από τους οποίους αποστέλλονταν χρήματα σε παράκτιους (in shore) λογαριασμούς που φέρονται να ανήκαν σε μέρος των συλληφθέντων. 
Τα έως τώρα εμβάσματα, σύμφωνα με πληροφορίες, αγγίζουν τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ. 
Θα πρέπει να γίνει γνωστό, τώρα, με ποιο τρόπο οι συλληφθέντες παρενέβαιναν στα έργα για την δημιουργία των πλωτών φραγμάτων "Mose", προκειμένου να προστατευτεί η Βενετία απ' το γνωστό φαινόμενο της παλίρροιας. 
Στην έρευνα της Εισαγγελίας της Βενετίας και της Οικονομικής Αστυνομίας ενέχονται, συνολικά, εκατό άτομα.
epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου