Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΣΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ! ΕΚΔΗΛΩΣH ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ
ΕΚΛΙΝΕ ΤΟ ΓΟΝΥ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ
ΣΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ ΞΑΝΘΗΣ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙ ΟΠΟΥ Ο ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΙΡΦΑΝ ΜΕΧΜΕΤ ΑΛΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ DEB ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ


Στις εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες Έλληνες μουσουλμάνους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, παραβρέθηκε σήμερα (06.06.14) ο Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος πρόσφατα εξελέγη και Περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως Επικεφαλής του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Οι εκδηλώσεις έγιναν στα Πομακοχώρια Ξάνθης, στο Ωραίο, υπό την αιγίδα του Δ’ Σώματος Στρατού, με την παρουσία και του Υπουργού Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρου Καράογλου.
Μετά την λήξη της τελετής, κατά την διάρκεια της οποίας ο Τέρενς Κουίκ κατέθεσε δάφνινο στεφάνι και γονάτισε στο Μνημείο των πεσόντων, έκανε την εξής δήλωση:
«Αυτές οι εκδηλώσεις μνήμης είναι το ελάχιστο ευχαριστώ, για τα αδέλφια μας τους μουσουλμάνους, που έπεσαν στο καθήκον, δίνοντας την ζωή τους για την Ελλάδα Πατρίδα.
Ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό κι αισθάνθηκα μεγάλη υπερηφάνεια, να ακούω τους μικρούς Πομάκους, αγόρια και κορίτσια να απαγγέλλουν πατριωτικά ποιήματα και να τραγουδούν τον Εθνικό μας Ύμνο, μαζί με την μπάντα του Ελληνικού Στρατού».

Στην συνέχεια, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ μαζί με τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρο Καράογλου πήγαν στο χωριό των Πομάκων, Μάνταινα, που είναι κι η γενέτειρα του Πολιτευτή των ΑΝΕΛ Ιρφάν Μεχμέτ Αλή. Εκεί ο κ. Καράογλου συνεχάρη τον Ιρφάν, καθώς η Μάνταινα ήταν το μόνο χωριό από τα Πομακοχώρια, κι από όλα εκείνα της επιρροής του Προξενείου σε Ροδόπη και Ξάνθη, όπου το τουρκοπροσκυνημένο Κόμμα DEB δεν πήρε την πρώτη θέση.
Απεναντίας το ΚΙΕΦ (DEB) περιορίστηκε στην τρίτη θέση, με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ να καταλαμβάνουν την πρωτιά.
«Ήταν μια απόλυτη προσωπική επιτυχία του πατριώτη Πομάκου Πολιτευτή μας Ιρφάν Μεχμέτ Αλή, ο οποίος τίμησε με την συμμετοχή του και τον Περιφερειακό Συνδυασμό μας εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ Καράογλου, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γιώργο Καλαντζή, που ήρθαν μέχρι αυτό το ξεχασμένο χωριό, για να δουν και να ακούσουν τα προβλήματα των κατοίκων του», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ.
Η επίσκεψη Καράογλου ήταν η πρώτη Υπουργού στη Μάνταινα. Πριν την αναχώρηση του, πήγε στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού, όπου μίλησε με τους μαθητές κι άκουσε ποιήματα τους και ταυτόχρονα παρέλαβε επιστολή με 27 υπογραφές κατοίκων, που ζητούν στη Μάνταινα να λειτουργήσει από του χρόνου «Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας».
Τον Τέρενς Κουίκ στην σημερινή του νέα περιοδεία στα Πομακοχώρια συνόδευαν ο Πρόεδρος της Συντονιστικής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Δούζης και το στέλεχος του Περιφερειακού Συνδυασμού του Άκης Σκουλαρίκης.
Αργά το μεσημέρι ο Τέρενς Κουίκ επισκέφτηκε την πόλη της Ξάνθης, όπου είχε συνομιλία με καταστηματάρχες και καταναλωτές, υπογραμμίζοντας ότι μετά την εκλογή του ως Περιφερειακός σύμβουλος, θα δίνει συνέχεια το παρών του στην ΑΜ-Θ περιοχή, για την προώθηση όλων εκείνων τω προβλημάτων που ζητούν επίλυση.

Στη κεντρική πλατεία της Ξάνθης, μάλιστα, είχε και μια τυχαία συνάντηση με τον εκλεγέντα Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, με τον οποίο είχε μια σύντομη και φιλική συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου