Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ: ΘΑ ΚΑΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Δεν υπάρχει σύστημα ασφαλείας αλλά ανασφαλές σύστημα κράτησης είπε ο αρχιφύλακας στην ψυχιατρική πτέρυγα Κορυδαλλού και συνδικαλιστής, Αντώνης Αραβαντινός
Picture 0 for Σωφρονιστικοί: Θα καούν οι φυλακές τον Οκτώβριο
Καμπανάκι κινδύνου για τραγικές συνθήκες που επικρατούν στα περισσότερασωφρονιστικά καταστήματα της χώρας έκρουσαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων που ενημέρωσαν την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Περιγράφοντας το κλίμα που επικρατεί, προειδοποίησαν ότι τον Οκτώβριο οι φυλακές θα καούν.  
«Η βία μεταξύ των κρατουμένων, οι συνθήκες κράτησης τους, οι διαφορετικές θρησκευτικές αντιλήψεις τους μαζί με την ανύπαρκτη ασφάλεια, είναι ένα εκρηκτικό μείγμα που θα οδηγήσει σε "Μαύρο Οκτώβρη". Θα καούν τον Οκτώβρη οι φυλακές θα το δείτε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχιφύλακας στην ψυχιατρική πτέρυγα Κορυδαλλού και συνδικαλιστής, Αντώνης Αραβαντινός.
«Αυτό το κακό κλίμα που υπάρχει στις φυλακές δεν αποσυμπιέζεται. Μαζεύεται - μαζεύεται και κάποια στιγμή θα εκραγεί. Ειδικά για τον Κορυδαλλό, το πρόβλημα δεν είναι μόνο η ασφάλεια. Αν αποφασίσουν όλοι οι κρατούμενοι μια μέρα να φτύσουν, θα πνιγούμε. Ζουν άνθρωποι στις φυλακές που για να εξαγνιστούν στον Αλί, αυτομαστιγώνονται. Σε λίγο καιρό θα δείτε να γίνονται συμπλοκές μεταξύ Σουϊτων και Σουνιτών. Έχουν θρησκευτικές διαφορές μεταξύ τους. Ήδη ξεκίνησαν οι κόντρες. Θα δείτε να γίνονται συμπλοκές σε εμάς, για τον Αλλάχ τον δικό τους» τόνισε.

Όπως είπε, «δεν υπάρχει σύστημα ασφαλείας αλλά ανασφαλές σύστημα κράτησης. Είμαστε εγκαταλελειμμένοι στην κυριολεξία. Η Αλβανία με 4.000 κρατουμένους έχει 2.000 υπαλλήλους. Είχαμε το τελευταίο διάστημα 110 σημαντικούς ξυλοδαρμούς σωφρονιστικών υπαλλήλων από κρατούμενους, με αποτέλεσμα ένα θάνατο συναδέλφου μας και δύο είναι ανάπηροι στο καροτσάκι», υποστήριξε ο κ. Αραβαντινός.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι περιγραφές των υπόλοιπων συνδικαλιστικών εκπροσώπων των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

«Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί για την κατάσταση που επικρατεί. Ο συνολικός αριθμός των κρατουμένων ξεπερνά τις 12.500 όταν η συνολική χωρητικότητα που δίνει το ίδιο το υπουργείο Δικαιοσύνης, είναι 9.800 κρατούμενοι. Στις φυλακές Αλικαρνασσού και του Κορυδαλλού η υπερπλήρωση ξεπερνά το 200%. Στον Κορυδαλλό αντιστοιχεί ένας σωφρονιστικός υπάλληλος για 400 κρατούμενους που πολλές φορές φτάνουν και τους 500», σημείωσαν μεταξύ άλλων.

Τέλος, εξέφρασαν την έντονη αντίθεση τους, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης, για τη μεταφορά στο ΤΑΙΠΕΔ, εκτάσεων 730.000 στρεμμάτων των Αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας, οι οποίες δόθηκαν από παραχωρητήρια μονών του Αγίου Όρους και ανήκουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου