Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Η ΝΕΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
 twitter: @egerssi

            Οι ευρωεκλογές τελείωσαν και το κυβερνών κόμμα της ΝΔ κατετάγη δεύτερο, συγκεντρώνοντας ποσοστό 22,80% του εκλογικού Σώματος. Δηλαδή, από τις τελευταίες εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2012 απώλεσε ποσοστό 6,86%. Το δε, συγκυβερνών κόμμα του ΠΑΣΟΚ, από το 12,28% του Ιουνίου 2012, έχασε στις πρόσφατες ευρωεκλογές ποσοστό της τάξεως του 4,26%. Και αντί να παραιτηθούν αμέσως οι Σαμαράς – Βενιζέλος μετά από αυτή την παταγώδη αποτυχία τους, αποδεχόμενοι την ήττα της Μνημονιακής πολιτικής τους, αυτοί με προκλητικές δηλώσεις, θεωρούν πως δεν τρέχει τίποτα σημαντικό και ουσιαστικό και πως πρέπει να εξαντλήσουν την τετραετία. Τι και αν απώλεσαν τη δεδηλωμένη στήριξη του λαού μας από την οσφυοκαμπτική εφαρμογή της Μνημονιακής πολιτικής τους, τι και αν φωνάζει και χτυπιέται ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατετάγη πρώτο κόμμα με σημαντική διαφορά (3,85%) από τη δεύτερη ΝΔ, ζητώντας την προσφυγή στις κάλπες.    
            Αυτές τις εθνικές εκλογές δεν τις θέλουν οι νέοι ιδιοκτήτες της πατρίδας μας. Μας δανείζουν πολύ ακριβά το ευρώ τους, από τη στιγμή που οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης πτώχευσαν το κράτος, και πρέπει να έχουν μια υποτακτική κυβέρνηση που να ακολουθεί τις εντολές τους. Άλλωστε, η Ελλάδα των Μνημονίων έχει παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα προστασίας της. Μια προστασία, που μας παρείχε η υπαγωγή μας μέχρι πρότινος στο Διεθνές Δίκαιο. Αυτή η προστασία παραχωρήθηκε με την υπαγωγή μας στο αγγλικό Δίκαιο (Δίκαιο των Δανειστών) μέσω του Μνημονίου Β (άρθρο 5 παρ. 1-2 και άρθρο 15 παρ. 1-4) και της Δανειακής Σύμβασης, άρθρο 14 (παραίτηση από όποια ασυλία – πωλείται ακόμη και η Ακρόπολη).  
            Ωστόσο, ο νέος χρονικά σκόπελος που καλείται να υπερκεράσει η μειοδοτική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να μην οδηγηθούμε σε πρόωρες Εθνικές εκλογές, εξαντλώντας την τετραετή διακυβέρνηση της χώρας, ακούει στο όνομα εκλογή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2015.
            Για να μπορέσει λοιπόν, η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να «εκλέξει» τον εκλεκτό της Πρόεδρο, ένα δηλαδή άφωνο και υπάκουο ανδράποδο, όπως ο σημερινός Πρόεδρος της υποτιθέμενης Δημοκρατίας μας, θα πρέπει να συγκεντρώσει στην πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων τη θετική ψήφο 200 βουλευτών. Εάν αυτό δεν γίνει, το πλέον πιθανό, μετά από πέντε ημέρες διεξάγεται νέα ψηφοφορία με τον ίδιο ακριβώς κανόνα. Τις 200 ψήφους. Εάν πάλι δεν καταστεί δυνατή η θετική συλλογή των 200 ψήφων, μετά από πέντε ημέρες γίνεται τρίτη και τελευταία ψηφοφορία, αυτή τη φορά το μέτρο είναι οι 180 ψήφοι. Εάν και πάλι δεν συγκεντρωθούν από το Σώμα οι 180 ψήφοι, τότε διαλύεται η Βουλή, η χώρα προσφεύγει σε εκλογές και η νέα Βουή εκλέγει τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με 151 ψήφους βουλευτών. Βέβαια, μπορεί να είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε προταθεί ή οποιοδήποτε άλλο.  
            Έτσι, όπως προείπα παραπάνω, τις εθνικές εκλογές δεν τις θέλουν ούτε οι δανειστές-τοκογλύφοι μας, ούτε τα εγχώρια τσιράκια τους της συγκυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Γι΄ αυτόν τον λόγο, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και το μήνυμα αποστροφής προς το Σύστημά τους, που τους απέστειλε ο λαός μας, απεργάζονται σχέδια συλλογής του μαγικού αριθμού των 180 ψήφων, προκειμένου να μην ξεσβερκωθούν από πάνω μας.
            Αυτά τα σατανικά σχέδια, συμπεριλαμβάνουν αποστασίες βουλευτών, που ανήκουν στο αντιμνημονιακό τόξο, με προσχώρηση στα κόμματα της συγκυβέρνησης ή κατά το κομψότερο, της ανεξαρτητοποίησής τους. Προφανώς αυτό θα γίνει με όποιο τίμημα. Και τούτο γιατί πρέπει να δέσουν στα σίγουρα το «γάιδαρο» τους. Πρέπει οπωσδήποτε να έχουν πλέον των 180 ψήφων, προκειμένου να μπορούν να αποφύγουν το όποιο απίθανο απρόοπτο ατύχημα.
            Προσωπικά πιστεύω, πως ήδη το έχουν επιτύχει και στο εναπομείναν χρονικό διάστημα θα προσπαθήσουν να συντηρήσουν τα σημερινά δεδομένα ή και να τα ενισχύσουν προς τη σίγουρη επίτευξη του σκοπού τους. Έτσι, είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», Μίκας Ιατρίδη. Όπως επίσης, και η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή του ίδιου κόμματος, Βασίλη Καπερνάρου, που προηγήθηκε μερικών 24ώρων. Οι δικαιολογίες δε, που προτάσσουν για την αποχώρησή τους από τους  «Ανεξάρτητους Έλληνες», είναι αστήρικτες, αβάσιμες και γελοίες. Γιατί αγαπητοί μου, εάν ο Πάνος Καμμένος, Πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», κατά την κ. Ιατρίδη: «δεν εκφράζει πια την κοινωνία» ή κατά τον κ. Καπερνάρο: «δεν στήριξε την υποψηφιότητά μου στο Δήμο της Αθήνας», είναι ευτελείς δικαιολογίες, μόνο για να πείσουν μικρά παιδιά. Όλοι γνωρίζουν και περισσότερο από όλους οι Ιατρίδη-Καπερνάρος, πως οι αγώνες γίνονται μέσα στα κόμματα! Και θέτω ευθαρσώς το αμείλικτο ερώτημα! Εσάς σας εξέλεξε ο Ελληνικός λαός! Οι ψηφοφόροι των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» εκφράζονται μέσω του Εθνικού Συμβουλίου (Κεντρική Επιτροπή) και του Εκτελεστικού Γραφείου, θεσμικά όργανα που προήλθαν από το Συνέδριο του κόμματος! Γιατί λοιπόν, δεν προσφύγατε στα θεσμικά κυρίαρχα όργανα του κόμματος, προκειμένου να διατυπώσετε τις ενστάσεις σας και να γίνει γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος; Και αν δεν βρίσκατε ανταπόκριση, να θέτατε τα ίδια ζητήματα, ακόμη και με οξύ αντιπολιτευτικό λόγο προς τον αρχηγό του κόμματος, μέχρι του σημείου και της αμφισβήτησής του, στο προσεχές Συνέδριο του κόμματος, που είχε ήδη προαναγγείλει ο Πάνος Καμμένος, το ίδιο βράδυ των ευρωεκλογών;      
            Ειλικρινά σέβομαι το πρόσωπο του Βασίλη Καπερνάρου και θεωρώ πως είναι ένας έντιμος πολιτικός. Δεν θέλω να αποδεχτώ σε καμιά περίπτωση τα όσα κατήγγειλε στις 4/6/2014 η βουλευτής των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», Σταυρούλα Ξουλίδου, ισχυριζόμενη πως: «η απόφασή του αυτή δεν ήταν παρά αποτέλεσμα εκβιασμών και πιέσεων που δέχτηκε με αντικείμενο εκβιασμού προσωπική του “ανοικτή” υπόθεση με το ΣΔΟΕ».  
            Όσον αφορά την κ. Ιατρίδη, θα ήθελα απλά να σας θυμίσω ένα γεγονός το οποίο προσωπικά το θεωρώ αποτρόπαιο και το οποίο στρέφεται κατά των συμφερόντων της πατρίδας μας. Πιο συγκεκριμένα! Στις 16 Ιουλίου 2012, ένα μήνα μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου, στην καρδιά της πόλεως της Ρόδου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των γραφείων του τουρκοσυλλόγου «Αδελφοσύνη», παρουσία του Τούρκου Πρεσβευτή στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, του Τούρκου Προξένου στη Ρόδο, Αϊντίν Ιλχάν Ντουρουσόι και μουσουλμάνων Ροδιτών που ζουν στην Τουρκία. Ως γνωστόν, οι Τούρκικες Οργανώσεις και τα Σωματεία στην Ελλάδα έχουν καταργηθεί με ανέκκλητη και οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου. Αυτή λοιπόν, την παράνομη σύναξη νομιμοποίησε με την παρουσία της η νεοεκλεγείσα τότε, Ελληνίδα βουλευτής, Μίκα Ιατρίδη. Αγαπητή κ. Ιατρίδη, τι δουλειά είχατε να νομιμοποιήσετε αυτήν την παράνομη συνεύρεση που προσπαθεί να δημιουργήσει μειονοτικό ζήτημα στα Δωδεκάνησα; Μήπως η αμετροέπειά σας για τη συλλογή ψήφων, ξεπερνά τις ευαισθησίες σας στα Εθνικά μας θέματα και μάλιστα στην εσχατιά της πατρίδας μας; Για την ιστορία να θυμίσω πως παραβρέθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ, Μάνος Κόνσολας.
            Οσονούπω, πιστεύω και σύμφωνα με ακριβείς μου πληροφορίες, το παράδειγμα των δυο παραπάνω βουλευτών, θα ακολουθήσουν και άλλοι βουλευτές των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», οι οποίοι έχουν παρελθόν στη ΝΔ ή στο πρώην κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, την ΠΟΛΑΝ.
            Συνεπώς, με τα σημερινά δεδομένα και με άλλα που θα ακολουθήσουν, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν 152 βουλευτές. Η διαλυμένη και κατακερματισμένη ΔΗΜΑΡ, αριθμεί 14 βουλευτές. Με την πιθανή πρόταση της συγκυβέρνησης, να είναι το προτεινόμενο πρόσωπο για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Φώτης Κουβέλης (βλέπε δηλώσεις Ρεπούση), έχουμε 152+14=166. Βέβαια, πιστεύω πως θετική θα είναι η ψήφος των ΔΗΜΑΡιτών και στην περίπτωση που ο αρχηγός τους δεν προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και η τάση αυτή φαίνεται από την σκληρή κριτική που του ασκούν για την απόφαση της αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από την συγκυβέρνηση. Έτσι, για να συγκεντρωθεί ο μαγικός αριθμός των 180 βουλευτών, υπολείπονται ακόμη 14. Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει πως από τους Ανεξάρτητους βουλευτές που αριθμούν αισίως τους 22, δεν θα βρεθούν 14 καλοθελητές να υπερψηφίσουν την προτεινόμενη υποψηφιότητα από τη συγκυβέρνηση για το ύπατο αξίωμα της Δημοκρατίας μας; Άλλωστε, είναι ήδη σίγουροι οι Λοβέρδος, Αϊδόνης και ο βουλευτής της ΝΔ που θα αντικαταστήσει τον ανεξάρτητο Σταυρογιάννη!        
"Eλεύθερη Ώρα"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου