Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΙΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ 1ου & 6ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Συγχώνευση των 1ου  και 6ου
Δημοτικών Σχολείων Χολαργού
       Στις 21 Μαΐου 2014, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας, επισκέφθηκε το Σχολικό Συγκρότημα των 1ου-6ου Δημοτικών Σχολείων Χολαργού και ενημερώθηκε από τους Διευθυντές των Σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για τη συγχώνευση των προαναφερθέντων Σχολείων.
Την επόμενη 22 Μαΐου 2014 απoστείλαμε επιστολή στο Διευθυντή της Α΄θμιας Εκπαίδευσης κ. Βεντήρη, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία μέχρι στιγμής δεν απαντήθηκαν. 
Τα κυριότερα σημεία της επιστολής ήταν:
       «Επειδή για όλους μας το θέμα της συγχώνευσης είναι μείζονος σημασίας θα θέλαμε να σας θέσουμε ορισμένα ερωτήματα και παρακαλούμε να έχουμε την απάντησή σας:
        - Με ποια κριτήρια αποφασίσθηκε η συγχώνευση των υπόψη Σχολείων, ενώ υπάρχουν και άλλα Σχολεία ανάλογης δομής (12θέσιο και 6θέσιο αντίστοιχα);
       - Ποιο είναι το πραγματικό όφελος από την υπόψη συγχώνευση;
       - Λάβατε υπόψη σας ότι με την απόφαση αυτή 355 οικογένειες επηρεάζονται άμεσα και προκαλείται ιδιαίτερη αναστάτωση σε γονείς, μαθητές και δασκάλους;
       - Γιατί επιχειρείτε την υπόψη συγχώνευση αφού η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού ήταν διαμετρικά αντίθετοι;
           Ευελπιστούμε σε απάντηση από μέρους σας καθόσον θεωρούμε το ζήτημα της συγχώνευσης των υπόψη Δημοτικών Σχολείων μείζον ζήτημα για την περιοχή μας».
           Χθες 3 Ιουν. 2014 στο Δημοτικό Συμβούλιο προτείναμε τη σύνταξη ενός σκληρού ψηφίσματος προς το Διευθυντή της Α΄θμιας Εκπαίδευσης, ενός ψηφίσματος στο οποίο συμφώνησαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις και  στο οποίο να δηλώνεται:
           Η απόλυτη αντίθεσή μας στη συγχώνευση των δύο Δημοτικών Σχολείων.  
           Η ανάληψη από πλευράς Δήμου της όλης νομικής διαδικασίας για την ακύρωση της απόφασης αυτής. 
                                                                                                            
           Δηλώνουμε τη σθεναρή υποστήριξή μας στο δίκαιο του αγώνα των γονέων και δασκάλων για το καλό των παιδιών και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τον αγώνα. Τούτο παρακαλώ τόσο οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων όσο και οι Σύλλογοι των Διδασκάλων να το ενθυμούνται. ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου