Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΣΩΡΕΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΡΕΗ 170.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

Συνελήφθη τη Δευτέρα 2 Ιουνίου το μεσημέρι, στην περιοχή του Χολαργού, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, 57χρονος Έλληνας πολιτικός μηχανικός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν πλήθος καταδιωκτικών εγγράφων.
Ο ίδιος μάλιστα φερόταν ως ηγετικό στέλεχος σε μεγάλο κύκλωμα με απάτες, μέσω ακινήτων και δωροδοκίες δικαστών, γι' αυτό αποκαλούνταν και ως «παραδικαστικό νούμερο 2» το οποίο αποκαλύφθηκε από την αστυνομική έρευνα, στα τέλη του 2009.
Ειδικότερα, ο 57χρονος διώκεται συνολικά με δώδεκα εντάλματα σύλληψης, ένα ένταλμα βίαιης προσαγωγής, καθώς και πέντε καταδικαστικές αποφάσεις.
Η συνολική ποινή φυλάκισης από τα διωκτικά έγγραφα, ανέρχεται στα 23 έτη και αφορούν σε παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, πλαστογραφία, δωροδοκία δικαστή και μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το χρέος του προς το δημόσιο, ανέρχεται σε περίπου 170.000.000 ευρώ.
Η σύλληψη του 57χρονου επετεύχθη στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε οικία την οποία βρισκόταν, στην περιοχή του Χολαργού και είναι αποτέλεσμα συστηματικών ερευνών που διεξήγαγαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό του.
Την ώρα που η επιχείρηση για τη σύλληψή του ήταν σε εξέλιξη, ο 57χρονος προσπάθησε να πετάξει τσάντα, που περιείχε 52 συσκευές παραγωγής ηλεκτρονικού κλειδάριθμου για συναλλαγές μέσω e-banking (i-code), οι οποίες αντιστοιχούσαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς διαφόρων εταιρειών.
Εκτός από τις παραπάνω συσκευές, στην κατοχή του παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτής και συσκευή τηλεομοιοτυπίας,
15 σφραγίδες εταιριών, εγχώριων και off-shore,
33 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και (45) κάρτες sim,
πλήθος πιστωτικών καρτών και βιβλιαρίων καταθέσεων,
διάφορα έγγραφα (ταυτότητες και διπλώματα) των οποίων η γνησιότητα διερευνάται, καθώς και φορολογικά στοιχεία μεγάλου αριθμού εταιρειών.
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από αρμόδιο αξιωματικό, ο 57χρονος φέρεται να είχε συστήσει πολλές εικονικές εταιρείες, στις οποίες είχε τοποθετήσει ως διαχειριστές «αχυρανθρώπους» κυρίως Κυπριακής υπηκοότητας και σε λογαριασμούς των παραπάνω εταιρειών φέρονται ότι έχουν γίνει εμβάσματα από άλλες εταιρείες του εξωτερικού, πολύ μεγάλων χρηματικών ποσών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε την Τρίτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, διεξάγει η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.
Δείτε ΕΔΩ το δελτίο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.
myxolargos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου