Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ! Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ;

Με αφορμή τη φημολογούμενη μετακίνηση Στουρνάρα από το ΥΠΟΙΚ στη διοίκηση της Τράπεζας Ελλάδος…

Ενώ τις τελευταίες μέρες γίνεται πολύς λόγος για μετακίνηση του Γιάννη Στουρνάρα από το Υπουργείο Οικονομικών στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο λαός που πληρώνει και θα πληρώνει για πολλές γενιές τις συνέπειες των πολιτικών τους ενεργειών, ζητεί επιτέλους από την ελληνική Δικαιοσύνη να καθίσει στο σκαμνί δύο από τους υπεύθυνους της οικονομικής μας καταστροφής. Τόσο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, όσο και ο Υπουργός Οικονομικών, με τις πράξεις τους κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία και τη χώρα, φορτώνοντας επιπλέον τα βάρη των χρεών των τραπεζών στον λαό και μάλιστα με υπέρογκα επιτόκια της τάξεως του 14%!
Ο μεν Γιώργος Προβόπουλος που ήταν υπεύθυνος για την λήψη των εγγυήσεων από τις τράπεζες όπως ο νόμος 3723/2008 ορίζει, αντί να εξασφαλίσει εγγυήσεις για την εξόφληση των χρεών των τραπεζών, τα φόρτωσε όλα στον λαό, ο δε Γιάννης Στουρνάρας, με λογιστικά τερτίπια και για τη δημιουργία κάλπικου πρωτογενούς πλεονάσματος, μετέθεσε χρέη ύψους 26 δις ευρώ από τις τράπεζες στο δημόσιο χρέος,  με προσαυξημένο επιτόκιο 14%!
Το τραπεζικό δηλαδή χρέος ποσού 26 δις ευρώ αντικαταστάθηκε με ένα νέο εθνικό χρέος το οποίο φτάνει στο αστρονομικό ποσό των 35 δις ευρώ και φορτώθηκε όλο στους Έλληνες φορολογούμενους! Προστέθηκαν 9 δις ευρώ χρέος στο ήδη υπάρχον, επειδή έτσι το θέλησε ο Ι. Στουρνάρας, μόνο και μόνο για να παρουσιάσει την Ελλάδα με το ψευδές πρωτογενές πλεόνασμα !!!  Και σήμερα, για τις πράξεις του αυτές, ο κ. Στουρνάρας μπορεί να πάρει στα χέρια του και τη διοίκηση της τράπεζας της Ελλάδος!!! Έτσι, σαν ένα επιπρόσθετο γι’ αυτόν βραβείο!
Συγκεκριμένα, τα 26 δις ευρώ-χρέη των Τραπεζών που με τις ενέργειες του υπουργού Οικονομικών φορτώθηκαν στον λαό, κατανέμονται ως εξής:
Στον ανωτέρω πίνακα καταγράφονται τα ομόλογα των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών όπου η λογιστική απάτη Στουρνάρα τα μετέφερε να πληρωθούν  έως 2016 με φουσκωμένα επιτόκια που επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος κατά 9 δις ευρώ επιπλέον. Με 14% επιτόκιο ο Ι. Στουρνάρας μεταφέρει το χρέος στις επόμενες γενιές, σε παιδιά που δεν έχουν γεννηθεί ακόμη, μόνο και μόνο για να παίξει τα πολιτικά παιχνίδια της κυβέρνησης Σαμαρά, εμφανίζοντας  η οικονομία πρωτογενές πλεόνασμα!

1.  Εθνική Τράπεζα: 4 κρατικά ομόλογα αξίας 8.765.000 δις ευρώ.
2.  EUROBANK: 4 κρατικά ομόλογα αξίας 7.770.000 δις ευρώ.
3.   Τράπεζα Πειραιώς: 3 κρατικά ομόλογα αξίας 4.576.000 δις ευρώ.
4.   ALPHA BANK: 3 κρατικά ομόλογα αξίας 4.867.000 δις ευρώ.
Ο κ. Στουρνάρας ουσιαστικά εγκλημάτησε σε βάρος της εθνικής οικονομίας και της χώρας, μια και με λογιστικά τεχνάσματα εμφάνισε το πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ στην πράξη πολλαπλασίασε το δημόσιο χρέος της Ελλάδος. 

Και τελικά, ο λαός αναρωτιέται γιατί δεν παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη! Θα μείνει θεατής μπροστά στην απάτη που συντελέσθηκε σε βάρος του ανυποψίαστου πολίτη; Η Δικαιοσύνη, που έχει χαρακτηρίσει νόμιμο το Μνημόνιο, που χαρακτήρισε… νόμιμη την αρπαγή των αποταμιεύσεων των ομολογιούχων του Δημοσίου, η Δικαιοσύνη που διά της ανακρίτριας κ. Πεδιαδίτη έκρινε νόμιμο το φουσκωμένο έλλειμμα της ΕΛΣΤΑΤ το 2009, μπορεί να μένει αμέτοχη όταν φορτώνονται τα χρέη των χρεών των Τραπεζών στις πλάτες των πολιτών;   Είναι δυνατόν ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής με τη δικαιοσύνη όταν την ίδια ώρα που του παίρνουν το σπίτι και τον καθιστούν άστεγο επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη των Τραπεζών, την ίδια ώρα μένουν ατιμώρητες τέτοιες πολιτικές πράξεις;

 "Ελεύθερη Ώρα"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου